Doljul ar avea potenţial să dea o campioană judeţeană, chiar și în noile condiții impuse. Horaţiu Stănescu, preşedinte AJF: ”Măsurile FRF sunt un pic forţate, dar sunt optimist că ne putem descurca”

Cosmin STAICU 08 Apr. 2021, 16:18 Liga 4
Doljul ar avea potenţial să dea o campioană judeţeană, chiar și în noile condiții impuse. Horaţiu Stănescu, preşedinte AJF: ”Măsurile FRF sunt un pic forţate, dar sunt optimist că ne putem descurca”

După ce FRF a anunţat, în timpul sezonului, care sunt noile condiţii în care Asociațiile Județene de Fotbal pot relua competiţiile pentru a desemna campioanele judeţene pentru barajele de accedere în Liga 3, la AJF Dolj, prima măsură care s-a luat a fost de a se convoca o şedinţă cu reprezentanţii cluburilor din Liga a 4-a.

Horațiu Stănescu, președinte AJF Dolj: ”În situaţii excepţionale se iau măsuri excepţionale, dar actualele criterii sunt un pic forţate”

Preşedintele proaspăt reales în fruntea AJF Dolj, Horaţiu Stănescu (foto), apreciază ca puţin forţate măsurile anunţate de FRF, termenul fiind destul de scurt, dar consideră că şi în actualele condiţii se poate organiza şi desfăşura rapid un campionat în urma căruia să rezulte o campioană judeţeană, respectând măsurile impuse de FRF.

”Ca urmare a anunţului de pe site-ul FRF, am convocat pentru duminică o şedinţă cu cluburile din Liga a 4-a pentru a lua măsurile impuse de actuala situaţie. Măsurile FRF sunt un pic forţate, dar sunt optimist că ne putem descurca. Anticipez că vom avea cel puţin patru echipe dispuse să participe la acest mini-campionat, chiar în condiţiile regulilor în vigoare de desfăşurare a competiţiilor, fiindcă va mai dura până când vor intra în vigoare noile reglementări, care sunt mai relaxate. Dacă începem pe 17 aprilie, în acest format cu patru echipe, vom termina chiar pe 8 mai. Dar ar putea fi şi mai multe echipe, opt, spre exemplu, şi atunci vom avea o singură manşă, nu tur-retur, dar asta rămâne de văzut.
În situaţii excepţionale se iau măsuri excepţionale, dar actualele criterii sunt un pic forţate, iar termenul impus este destul de scurt. Va trebui să ne adaptăm, nu avem încotro, ştim care sunt condiţiile, avem şi EURO anul acesta, iar situaţia cu pandemia este cunoscută”, a declarat, pentru Liga2.ro, preşedintele AJF Dolj, Horaţiu Stănescu.

Liga a 4-a Dolj ar fi avut în acest sezon 20 de echipe

Nu mai puţin de 20 de echipe au fost înscrise pentru sezonul 2020-2021 al Ligii a 4-a Dolj, care însă nu a mai început, din cauzele cunoscute, de pandemie, acesta fiind cel mai mare număr de participante în Liga a 4-a Dolj.

Anul trecut, Liga a 4-a Dolj s-a întrerupt odată cu toate competiţiile fotbalistice din ţară şi nu s-a mai reluat, fiind desemnată pentru a participa la barajul de promovare echipa care se afla pe prima poziţie în momentul stopării sezonului, respectiv Unirea Tricolor Dăbuleni.

”Se decide îngheţarea campionatului Ligii a 4-a, ediţia 2019-2020, fără acordarea titlului de campioană judeţeană; Judeţul Dolj va fi reprezentat la barajul de promovare în Liga a 3-a, din datele de 1,5 si 9 august 2020, de A.C.S. Unirea Tricolor Dăbuleni, echipa aflată pe prima poziţie a clasamentului în momentul întreruperii acestuia şi singurul club care şi-a dat acceptul scris pentru îndeplinirea condiţiilor reluării competiţiilor, în conformitate cu prevederile protocolului medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator”, a anunţat, atunci, AJF Dolj.

AJF-urile au mai puţin de o lună pentru a organiza un minicampionat

FRF a decis miercuri, 7 aprilie, ca AJF-urile, respectiv AMFB să beneficieze de mai puţin de o lună de zile pentru a organiza un așa-zis campionat în care să desemneze o campioană. Aceste reprezentante județene vor juca în primă fază un prim baraj într-o singură manșă, iar învingătoarele vor merge la al doilea baraj, în dublă manșă, contra celor mai slabe echipe din Liga 3.

Pe baza noului regulament, AJF-urile și AMFB-ul vor trebui însă să își anunțe reprezentanta la ”etapa I” până în data de 8 mai, la ora 24:00. Adică exact o lună începând de azi. Câștigătoarea va fi recunoscută de FRF și acceptată la baraj doar dacă va participa într-o competiție cu minimum 4 echipe în componență și să aibă șapte jocuri disputate. Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 8 mai 2021, ora 24:00, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Împerecherea loc la baraj nu se va mai face prin tragere la sorți pe bază de criteriu geografic, ci direct, urmând să se joace pe teren neutru, la o distanță aproximativ egală între adversare. Cele 21 de câștigătoare vor merge apoi în ”Etapa a II-a” a barajului, unde vor întâlni echipele cele mai slabe din Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pomana-de-la-frf-nicio-echipa-nu-mai-retrogradeaza-direct-din-liga-3-forul-condus-de-razvan-burleanu-a-decis-schimbarea-sistemului-competitional-al-celui-de-al-treilea-esalon-cu-patru-etape-inainte-19178133

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ordin-de-la-frf-ajf-urile-respectiv-amfb-ul-au-timp-o-luna-de-zile-sa-organizeze-un-campionat-de-liga-4-pentru-a-desemna-reprezentanta-la-primul-baraj-de-promovare-in-liga-3-conditiile-de-indeplini-19178135

https://liga2.prosport.ro/liga-4/sorin-boca-presedintele-ajf-iasi-reactie-dupa-decizia-frf-de-a-schimba-regulile-in-timpul-sezonului-nu-sunt-optimist-dupa-mai-bine-de-un-an-de-pauza-echipele-nu-sunt-pregatite-sa-joace-s-19178162

https://liga2.prosport.ro/liga-4/adrian-comanescu-seful-ajf-valcea-dupa-ultima-decizie-ale-frf-privind-promovarea-in-liga-3-sper-sa-relansam-fotbalul-judetean-echipele-din-valcea-vor-decide-daca-vor-intra-rapid-19178165

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-maramures-cauta-trei-echipe-pentru-inceperea-campionatului-la-liga-4-doar-formatia-antrenata-de-romulus-buia-e-pregatita-de-mini-turneul-care-decide-campioana-19178166

https://liga2.prosport.ro/liga-4/horatiu-stanescu-a-obtinut-un-nou-mandat-de-presedinte-al-ajf-dolj-planul-pentru-reluarea-competitiilor-si-marele-vis-vreau-sa-fac-casa-fotbalului-din-dolj-19176717

Cosmin STAICU 08 Apr. 2021, 16:18 Liga 4
Pe aceeași temă