Nu toate AJF-urile ”îngheață” Liga a 4-a. La Galați, Cluj și Argeș au fost programate meciuri prin care să se decidă campioana și reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 17 Jul. 2020, 15:29 Liga 4
Nu toate AJF-urile ”îngheață” Liga a 4-a. La Galați, Cluj și Argeș au fost programate meciuri prin care să se decidă campioana și reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3

În ultima perioadă, tot mai multe Asociații Județene de Fotbal au anunțat că ”îngheață” sezonul de Liga 4 și vor trimite la partidele de baraj echipele aflate pe primul loc. Însă, sunt și câteva AJF-uri care, în cele din urmă, au ajuns la concluzia că se mai pot juca anumite meciuri, în urma cărora să decidă campioana. AJF Galați, AJF Cluj și AJF Argeș au hotărât să abordeze un anumit sistem, după care să stabilească cea mai bună formație din acest sezon.

AJF Galați, dublă între primele două clasate

Asociația Județeană de Fotbal Galați va stabili campioana prin disputarea a două partide între primele două formații din clasament, înaintea suspendării etapelor din cauza pandemiei de coronavirus. După 14 etape, un tur și o etapă, oficialii AJF Galați au hotărât să programeze două dueluri între Avântul Valea Mărului, locul 1, și Zimbrul Slobozia Conachi, locul 2.

Președintele Liviu Ciubotariu a declarat că meciurile vor avea loc pe 24 și 26 iulie, la Galați. Până acum nu a fost stabilit stadionul, dar așa cum prevede și protocolul medical impus de Ministerul Tineretului și Sportului, fanii nu vor putea participa la confruntări.

Ieri (n.r. – miercuri) am stabilit ca echipa campioană să se decidă în urma unei duble manșe, iar datele de disputare sunt vineri, 24 iulie, și duminică, 26 iulie. Se va juca la Galați, urmează să decidem asupra stadionului. Cele două echipe au spus că vor îndeplini condițiile impus prin protocoalele MTS, acele teste PCR. Meciurile se vor juca fără spectatori respectând normele impus de Ministerul Tineretului și Sportului. Jocurile vor avea loc în trei zile, după cum ne-a recomandat Direcția de Sănătate Publică, a declarat Liviu Ciobotariu, președintele AJF Galați, pentru Sport Galați.

Avântul Valea Mărului, echipă care a mai jucat în Liga 3 și care s-a retras din competiție în pauza de iarnă, în 2018, deci ar fi trebuit să o ia din ultima ligă din Galați, e lider cu 40 de puncte, cu unul mai mult decât Zimbrul Slobozia Conachi. Pe locul 3 se situează Gloria Inești (27 puncte).

Liviu Ciobotariu, președintele AJF Galați, și Sorin Pană, jucător la Avântul Valea Mărului. Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

 

AJF Cluj decide campioana la Liga 4 printr-un baraj între locurile 1 și 3

Asociația din Cluj va trimite o echipă la barajul pentru promovarea în Liga 3 în urma aceluiași sistem pe care îl va urma și AJF Galați, dar după o dublă între pozițiile 1 și 3, Someșul Dej și Supporter 2.0 Cluj Napoca. Locul 2, ACS Florești, a tras concluzia că nu poate îndeplini condițiile impuse prin protocolul medical, fiindcă nu mai are aceeași susținere financiară din partea autorităților locale, și s-ar afla în impas dacă ar promova în Liga 3.

Meciul tur dintre ocupantele locurilor 1 și 3 din Liga a 4-a Cluj va avea loc marți, 21 iulie, de la ora 18:00, în localitatea Vlad.

”Comitetul de Urgență al AJF Cluj din data de 15.07.2020, a stabilit ca meciul tur dintre echipele ACS FC Somesul Dej si ACS Supporter 2.0 să se desfășoare în data de 21.07.2020, ora 18:00 în localitatea Vad. Echipa câștigătoare a dublei manșe, va reprezenta județul Cluj, la turneul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a.

Condițiile de desfășurare a jocurilor sunt cele stabilite prin Protocolul FRF în ceea ce privește măsurile de combatere a Covid-19”, se arată în comunicatul emis de AJF Cluj.

Potrivit ClujSport, cele două echipe au efectuat deja testele pentru depistarea virusului COVID-19, înaintea primei confruntări directe. Liderul Someșul Dej le-a realizat vineri, în timp ce Supporter 2.0 Cluj Napoca a fost programată cu o zi înainte, joi, 16 iulie.

Someșul Dej era lider în Liga a 4-a Cluj în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei COVID-19. Foto: Someșul Dej

AJF Argeș, meci decisiv între primele două clasate

Voința Budeasa (61 de puncte) și Real Bradu (60 de puncte), locurile 1 și 2 în Liga a 4-a Argeș, au fost numite să dispute un singur meci în urma căruia să se stabilească echipa și campioana județului, care merge la barajul pentru promovarea în Liga 3.

În urma deciziei luate joi de Comitetul de Urgență al AJF Argeș, disputa va avea loc pe 23 iulie, pe teren neutru. S-a luat o hotărâre clară și la Liga 5, iar sezonul a fost ”înghețat”.

”Astazi, 16.07.2020, orele 10:00, la sediul AJF Arges, a avut loc sedinta Comitetului de Urgenta al AJF Arges, la care au participat Domnii: Corneliu Sorescu – Presedinte AJF Arges; Dan Pirciu – Vicepresedinte AJF Arges; Razvan Tunaru – Vicepresedinte AJF Arges; Viorel Ilinca – Secretar General AJF Ages si ca invitati, au participat Domnii Virgil Ghita – Presedinte ACS Vointa Budeasa; Ionut Nae – Presedinte CS Real Bradu si Romica Birdes – CJA Arges.

Ordinea de zi a avut urmatoarele puncte:

  1. Organizare jocurilor de baraj pentru Liga 4 si Lig 5;
  2. Organizarea jocurilor de Cupa Romaniei, ramase de disputat;
  3. Stabilirea unui program de primire la AJF Arges a cererilor fotbalistilor amatori care solicita legitimarea la alte echipe.

Pct.1 – Luand in considerare prevederile cuprinse in „Protocolul de reluare a competitiilor de fotbal amator”, Comitetul de Urgenta, in unanimitate, a hotarat inghetarea campionatelor de Liga 5, ca urmare a faptului ca toate echipele, care ar fi putut participa la jocurile de baraj, au afirmat ca nu au posibilitatea financiara de a efectua testele PCR privind virusul COVID 19, si implicit nu pot participa la jocurile de baraj.

Pentru desemnarea campioanei judetului Arges la nivelul Ligii 4, Comitetul de Urgenta, in acord cu cele doua echipe, ACS Vointa Budeasa si CS Real Bradu, a stabilit sa se dispute un singur joc de baraj, pe teren neutru, in data de 23.07.2020 orele 18:30, respectandu-se toate cerintele prevazute in „Protoocolul de reluare a competitiilor de fotbal amator” si afisate si pe SITE-ul AJF Arges.

Privind aspectele de organizare s-au stabilit urmatoarele:

  1. a) AJF Arges se va ocupa de stabilirea terenulul de joc si va plati chiria aferenta solicitata de proprietarul bazei sportive pe care se va juca jocul de baraj;
  2. b) AJF Arges va face adresa la o firma de salvare pentru asigurarea asistentei medicale prevazuta de Regulament si va plati costurile aferente;
  3. c) Cele doua echipe vor plati, in mod egal, baremul de arbitraj si observare;
  4. d) S-au stabilit culorile echipamentelor in care vor juca cele doua echipe, astfel: ACS Vointa Budeasa – tricouri albastru/rosu; chilot albastru; jampieri rosu, in timp ce echipa CS Real Bradu va juca in echipament complet alb.

Va reamintim ca acest joc de baraj se joaca fara spectatori si fiind un joc de baraj, in situatia in care jocul se va termina la egalitate dupa 90 minute, jocul se va prelungi cu doua reprize a cate 15 minute fiecare si in situatia in care egalitatea va persista si dupa 120 de minute, castigatoarea se va decide prin executarea loviturilor de departajare din punctul de la 11m, conform prevederilor regulamentare. Echipa castigatoare a acestui joc va fi declarata campioana judetului Arges si va avea dreptul de participare la jocurile de baraj pentru promovare in Liga 3, jocuri ce se tin la inceputul lunii August.

Pct.2 – Privind jocurile de Cupa Romaniei, deoarece, din total de 16 echipe ramase in competitie,  doar cele doua echipe, mai sus mentionate, au afirmat ca vor face testele PCR privind virusul COVID 19, celealte echipe neputand efectua aceste teste PCR din motive financiare, s-a stabilit ca finala Cupei  Romaniei, faza pe judet, sa se dispute in data de 27.07.2020, orele 18:30 intre echipele ACS Vointa Budeasa si CS Real Bradu, pe un teren ce va fi stabilit ulterior.

Pct.3 – Comitetul de Urgenta, a stabilit ca cererile pentru transferul jucatorilor amatori, fara acordul echipei de unde pleaca acesta, sa fie depuse la sediul AJF Arges in fiecare zi lucratoare a saptamanii(Luni – Vineri) intre orele 10:00 – 12:00, in perioada 15.07 – 25.07.2020, urmand ca dupa aceasta data CSTJF(Comisia pentru Statutul si Transferul Jucatorului de Fotbal) sa analizeze fiecare cerere in parte si sa hotareasca in consecinta”, precizează AJF Argeș.

Marea perdantă este Academia de Fotbal Muscelul Câmpulung Muscel, clasată pe locul 3, cu 53 de puncte, la opt, respectiv șapte puncte în spatele primelor două clasate.

Voința Budeasa avea un punct avans față de Real Bradu în momentul suspendării campionatului Ligii a 4-a Argeș. Foto: arges-sport.ro

AJF-urile care au anunțat că nu mai reiau campionatul Ligii 4 

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile județene au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, AlbaVâlceaArad, OltCălărași, Ilfov, Tulcea, București, Hunedoara și Gorj au hotărât să ”înghețe” Liga a 4-a și să-și desemneze echipa reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, Viitorul Domnești, Pescăruşul Sarichioi Junior, Steaua București, CSM Jiul Petroșani, respectiv Știința Turceni sunt campioanele județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Răzvan STÎNGĂ 17 Jul. 2020, 15:29 Liga 4
Pe aceeași temă