Ușurelu are planuri mari la Calafat: „Visul meu este să duc Dunărea în premieră în Liga a 2-a”

Marius ANGHEL 07 Jan. 2013, 17:23 Special
Ușurelu are planuri mari la Calafat:**

După ani buni de evoluții la echipe din toată țara, George Ușurelu s-a întors acasă, la Calafat. Jucător al Farului între 2001 și 2006, mijlocașul ajuns la 33 de ani a decis să se implice în problemele orașului său, pentru care este o raritate: singurul jucător cu nume în Liga 1, bineînțeles, alături de Gică Popescu.

George Liviu Ușurelu a ajuns la Farul în anul 2001, de la AS Midia Năvodari. Cinci sezoane a jucat sub culorile „alb-albastre”, după care, în 2006, s-a îndreptat spre alte zări. Au mai urmat trei echipe în cariera sa, CFR Timișoara, Severnav Tr. Severin și CS Otopeni, după care a decis să se întoarcă acasă, la Calafat. La CFR Timișoara, unde antrenor era Ioan Sdrobiș, a evoluat doar șapte etape. În Banat, îl atrăseseră planurile mărețe ale echipei (promovarea în Liga 1), însă lucrurile nu au mers așa cum se puseseră pe hârtie, existând chiar perspectiva sumbră a retrogradării. Să vii de la Liga 1 și să fii amenințat cu neajunsuri și cu Liga a III-a nu încântă pe nimeni, astfel că George, dezamăgit, a decis să plece, ajungând la Severnav Tr. Severin. E adevărat, era în Liga a III-a, dar fostul farist a ales bine de data aceasta, pentru că a promovat cu această echipă în Liga a II-a. După care a jucat la CS Otopeni, formație cu care a acces în Liga 1. Nu a rămas însă la această echipă (și, din nou, în prima divizie), hotărând să dea curs unei propuneri-surpriză pe care a primit-o de la Calafat.

Visul său: Dunărea în Liga a II-a

Concret, având în vedere că George făcuse cunoscut numele orășelului de pe malul Dunării în întreaga Românie, fiind o mică vedetă locală, primarul din Calafat, Mircea Guță, i-a propus fotbalistului să candideze pentru Consiliul Local, pe listele PNL. Lui Ușurelu i-a surâs această nouă provocare, a acceptat și iată-l, la 29 de ani, consilier local. Mai mult, acum este la al doilea mandat, tot din partea liberalilor, și face parte din două comisii ale Consiliului Local: Comisia pentru Învățământ, Cultură, Culte, Sănătate și Familie, Sport, Turism și Agrement (pe care o conduce) și Comisia pentru Amenajarea Teritoriului și Urbanism, Realizarea Lucrărilor Publice, Protecția Mediului, Conservarea Monumentelor Istorice și de Arhitectură (în care este membru). „M-am întors acasă. Pentru oamenii din oraș și pentru fotbalul din Calafat. Visul meu este să duc Dunărea în premieră în Liga a 2-a. Cu acest gând am intrat în politică. Primarul îmi dă mână liberă, iar eu îl susțin în continuare. Sunt tânăr în politică, încă învăț, sunt la juniorat, ca să folosesc un termen din sport”, a declarat George Ușurelu.

Acum joacă fundaș central

Pe lângă diversele probleme ale orașului, în care este implicat prin prisma celor două comisii, George Ușurelu deține un rol important și la echipa de fotbal, Dunărea Calafat, cu care are planuri mari. Formația joacă în Liga a IV-a, unde este lider. A retrogradat din Liga a III-a, dar George este convins că prezența în al patrulea eșalon fotbalistic va fi una pasageră, iar Dunărea va urca repede spre Liga a II-a. Ușurelu este un factotum la echipa de fotbal, un fel de președinte. El rezolvă toate problemele. În plus, și joacă. „Dacă la Farul evoluam ca mijlocaș la închidere, acum m-am retras în centrul apărării. Ce să fac, s-au adunat anii, nu mai sunt un puștan”, râde George, care, la bază, este totuși stoper, așa juca la AS Midia înainte de a veni la Farul.

Un sezon de vis

Deși s-a despărțit de șase ani de echipa constănțeană, George Ușurelu încă o păstrează în suflet, doar e formația la care a petrecut cele mai multe sezoane din cariera sa, și la Liga 1. În ediția 2004/2005, s-a clasat cu Farul pe locul cinci în clasament și a participat la campania memorabilă de Cupa României, încheiată cu finala pierdută în fața lui Dinamo. A fost un campionat în care Ușurelu a susținut 26 de meciuri și a înscris două goluri pentru Farul, cel mai prolific sezon al său la Constanța. „Aveam o formație trăznet în acea perioadă. Să nu uităm că, în anul următor, am jucat și semifinală de Cupa României. Iar în campionatul în care ne-am clasat pe cinci, turul l-am încheiat și mai sus. Îmi pare rău de situația actuală a Farului. Dacă mi-ar fi spus cineva cu câțiva ani în urmă că această echipă va ajunge pe ultimul loc în Liga a II-a, îl socoteam nebun. Păcat că nu s-a găsit o formulă solidă de colaborare cu autoritățile locale. Dacă s-ar fi întâmplat așa, sunt convin că Farul ar fi fost acum una dintre forțele Ligii 1″, punctează Ușurelu.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 07 Jan. 2013, 17:23 Special
Pe aceeași temă