S-a pus punct și în Liga 4 Caraș Severin. Progresul Ezeriș merge la barajul de promovare

Răzvan STÎNGĂ 23 Jul. 2020, 17:53 Liga 4
S-a pus punct și în Liga 4 Caraș Severin. Progresul Ezeriș merge la barajul de promovare

Progresul Ezeriș este campioana Ligii a 4-a Caraș Severin! AJF-ul care se ocupă de gestioanarea întrecerii a hotărât că reluarea meciurilor, dată fiind situația pandemiei de COVID-19 din România, este imposibilă și a decis să închidă sezonul. Potrivit unui comunicat emis de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin au fost consultate cele mai bune patru echipe din această stagiune, AS Magica Caransebeș, AFC Voința Lupac, ACS Rapid Buchin și ACS Progresul Ezeriș, și s-a decis că Liga 4 trebuie să se încheie.

AJF Caraș Severin: ” Decizie luată după consultarea cu membrii afiliați și cu cele  patru echipe implicate în play-off”

Liga 4 Caraș Severin este formată din Seria Caransebeș și Seria Oravița. ACS Progresul Ezeriș a făcut parte din Oravița și a fost pe primul loc, cu 39 de puncte, cu șase mai mult decât locul 2, AFC Voința Lupac. În Seria Caransebeș, pe locul unu a terminat ACS Rapid Buchin, cu doar 31 de puncte.

Astfel, s-au analizat ambele serii și s-a luat decizia ca echipa cu cele mai multe puncte să meargă la barajul pentru Liga 3.

  • ACS Progresul Ezeriș va juca pentru accederea în Liga 3 cu Victoria Zăbrani, reprezentanta Aradului, și Știința Turceni, reprezentanta Gorjului.

Hotărârea  Comitetului de Urgență nr. 1 / 20  iulie 2020

În conformitate cu dispoziţiile art. 43 din Statutul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, Comitetul de Urgenţă s-a întrunit în data de 20 iulie 2020.

 –         S-a luat act de situația epidemiologică din țară și județul Caraș-Severin;

–         Securitatea sănătății jucătorilor, ale staffului, oficialilor și ale tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive;

–         Prevederile protocolului medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator;

–         Hotărârea nr. 2 a Comitetului Executiv din 2 iulie 2020, privind organizarea play-offului pentru desemnarea echipei campioane județene.

–         Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin a analizat situația actuală din fotbalul amator și a dorit să stabilească echipa campioană pe criteriul meritului sportiv. În urma consultărilor avute cu membrii afiliați și cu cele  patru echipe implicate în play-off, AS Magica Caransebeș, AFC Voința Lupac, ACS Rapid Buchin și ACS Progresul Ezeriș, s-a luat prezentat hotărâre.

Comitetul de Urgență a decis cu majoritate de voturi, următoarele:

  1. Omologhează rezultatele și clasamentele ligii a IV-a AJF Caraș-Severin, prin desemnarea echipei ACS Progresul Ezeriș, campioana județeană a Ligii a IV-a Caraș-Severin ediția 2019-2020.
  2. Comisia Competiții a AJF Caraș-Severin este desemnată să asigure suport în întocmirea diligențelor ACS Progresul Ezeriș pentru validarea participării la partidele de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, așa cum sunt ele prezentate în regulamentul competiției.
  3. Omologează rezultatele și clasamentele ligii a V-a AJF Caraș-Severin, prin desemnarea echipei AS Voința Răcășdia, campioana județeană a Ligii a V-a Caraș-Severin ediția 2019-2020.

 Prezenta hotărâre se comunică,

 –         Membrilor Comitetului Executiv

–          Membrilor afiliați”, se arată în comunicatul emis de AJF Caraș-Severin.

Cristian Şodâncă, președintele Progresul Ezeriș: ”Pentru micuţa noastră comună este un rezultat extraordinar”

Cristian Şodâncă, preşedintele celor de la ACS Progresul Ezeriș, este convins că echipa pe care o reprezintă poate promova în Liga 3. Jucătorii vor face tot posibilul să îndeplinească obiectivul, dar conducătorul a precizat că fără sprijinul anumitor persoane ar fi fost imposibilă accederea la baraj, în urma unui sezon bun pe partea sportivă.

”Cu siguranţă vom face tot ceea ce este cu putinţă pentru ca la anul Caraş-Severinul sa aibă o echipă şi în Liga 3! Aşteptăm să vedem şi unde vom juca acest baraj, pentru a ne putea pregăti cat mai bine din toate punctele de vedere. Pentru micuţa noastră comună este un rezultat extraordinar şi pe această cale aş vrea să felicit băieţii noştri şi pe antrenorul Adrian Enăşescu, dar dorim să mulţumim oamenilor care au fost lângă noi, au avut încredere în noi şi ne-au susţinut. Mă refer aici la primarul Ioan Rusu, Consiliul Local Ezeriş, brutăria Socepan, firma lui Petrişor Bucates, dar şi la alți oameni care au pus umărul la această performanţă”, a declarat Cristian Şodâncă pentru caon.ro.

Adrian Enășescu, antrenor ACS Progresul Ezeriș: ”Cred că suntem merituoșii câștigători ai campionatului din Caraș, am avut victorii pe linie”

Antrenorul Adrian Enășescu a punctat faptul că decizia ”înghețării” sezonului este una cât se poate de corectă și că trimiterea clubului ACS Progresul Ezeriș este obiectivă, întrucât a demonstrat că este cea mai bună echipă, pe baza rezultatelor din acest sezonul. A obținut victorii pe linie, iar singura problemă pe care jucătorii o pot avea la baraj este lipsa meciurilor în picioare. Enășescu a spus că se va încerca programarea unei partide test, cu o echipă din Liga 3.

”Cred că suntem merituoșii câștigători ai campionatului din Caraș, am avut victorii pe linie. Am fi vrut să mai jucăm un meci cu Lupac, sa vedem unde suntem cu pregătirea, dar asta a fost situația cu protocolul. Echipa este la început de drum, per ansamblu este un lot tânăr, dar avem și câțiva jucători care au jucat la liga a 3-a, precum Costescu, frații Mustețea, la Liga 2-a la CSM Reșița, Birăescu la Caransebeș sau Takenori la Ripensia. Nu ne  cunoaștem adversarii de la baraj, doar din presă. Știința Turceni pare mai solidă așa ca echipă, dar nici arădenii pregătiți de fostul fotbalist al Reșiței, Dorel Mutică, nu sunt mai prejos.

 Va conta mult forma de moment, cine va greși mai puțin va avea sorți de izbândă. Noi încercăm să legăm un joc cu o echipă de Liga 3-a care are testele făcute, contează mult să facem o mișcare bună după o periaodă atât de lungă petrecută  departe de gazon. Avem în mare parte condiții de Liga 3-a, putem juca la cest nivel fără probleme din toate punctele de vedere. Sperăm să ne îndeplinim obiectivul pentru care ne-am pregătim în acest sezon, acela de a juca în eșalonul al treilea aa fotbalului românesc”, a declarat antrenorul Adrian Enășescu.

Progresul Ezeriș întâlnește la barajul de promovare în Liga 3 echipele Știința Turceni și Victoria Zăbrani 

Județul Caraș Severin face parte din ”Regiunea 4, Vest” la barajul de promovare în Liga 3, iar Progresul Ezeriș va întâlni reprezentanta campionatelor organizate de Gorj și Arad, în Grupa A. Hunedoara, Mehedinți și Timiș se vor întâlni în Grupa B. Câștigătoarea fiecărei grupe va promova în Liga 3, însă șanse de a urca în al treilea eșalon au și ocupantele locurilor 2.

Progresul Ezeriș o va întâlni, astfel, pe Știința Turceni (Gorj), respectiv Victoria Zăbrani (Arad).

Datele de desfășurare a partidelor care vor avea loc pe teren neutru sunt programate la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9. Ora de start a meciurilor este 17:30.

AJF-urile care și-au anunțat reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3

Primele care au decis să suspende definitiv întrecerile județene au fost AJF Suceava, din cauza problemelor foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19, și AJF Bihor. Ulterior, Alba, Vâlcea, Arad, Olt, Călărași, Ilfov, Tulcea, București, Hunedoara, Gorj, Vrancea, Timiș, Buzău, Constanța, Vaslui, Botoșani, Sălaj, Argeș, Iași și Brașov au hotărât să ”înghețe” Liga a 4-a și să-și desemneze echipa reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

CSO Siretul Dolhasca, CA Oradea, CS Ocna Mureș, Minerul Costești, Victoria Zăbrani, Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, Viitorul Domnești, Pescăruşul Sarichioi Junior, Steaua București, CSM Jiul Petroșani, Știința Turceni, Victoria Gugești, Avântul Periam, CSM Râmnicu Sărat, Gloria Albeşti, Sporting Juniorul Vaslui, Dante Botoșani, Sportul Şimleu Silvaniei, Voința Budeasa, Unirea Mircești, respectiv Corona Brașov sunt reprezentantele județene care vor juca la barajul de promovare în Liga 3.

Acestora li se alătură și AJF Caraș Severin, cu reprezentanta ei: Progresul Ezeriș.

AJF Bistrița Năsăud nu-și desemnează echipă reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Foto: Progresul Ezeriș

https://liga2.prosport.ro/liga-4/corona-va-reprezenta-judetul-brasov-la-barajul-pentru-promovarea-in-liga-3-antrenorul-preciziei-sacele-ma-simt-ca-intr-un-joc-pe-calculator-unde-pierd-ultima-viata-si-nu-stiu-ce-sa-fac-19140492

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-bistrita-nasaud-fara-reprezentanta-la-barajul-pentru-liga-3-sezonul-nu-a-fost-inghetat-dar-conducatorii-au-anuntat-ca-nu-pot-desemna-campioana-deocamdata-19140436

https://liga2.prosport.ro/liga-4/testele-covid-au-inghetat-ligile-din-iasi-sorin-boca-am-fi-vrut-sa-jucam-dar-echipele-de-la-amatori-nu-au-bani-pentru-teste-unirea-mircesti-va-merge-la-barajul-pentru-liga-3-19140082

https://liga2.prosport.ro/liga-4/vointa-budeasa-nu-mai-joaca-meci-decisiv-cu-real-bradu-a-fost-desemnata-campioana-in-arges-si-reprezentanta-la-barajul-pentru-liga-3-cat-si-participanta-in-faza-nationala-a-cupei-romaniei-19140077

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Jul. 2020, 17:53 Liga 4
Pe aceeași temă