OFICIAL | Cele 21 de echipe care promovează în Liga 3. FRF a anunțat ocupantele locurilor 2 care primesc invitație să urce pe pozițiile vacante. Clasamentele și rezultatele

Marius ANGHEL 12 Aug. 2020, 11:15 Liga 3
OFICIAL | Cele 21 de echipe care promovează în Liga 3. FRF a anunțat ocupantele locurilor 2 care primesc invitație să urce pe pozițiile vacante. Clasamentele și rezultatele

Federația Română de Fotbal a anunțat în mod oficial, la două zile după desfășurarea ultimei etape a barajului de promovare în Liga 3, cele 21 de echipe care au dreptul de a participa în noua ediție a celui de-al treilea eșalon fotbalistic, 2020/2021, programat să înceapă la 29 august. 14 dintre ele sunt câștigătoarele mini-grupelor din care au făcut parte, iar celelalte șapte cluburi sunt cele mai bune locuri 2. Decizia a fost luată în ședința din 11 august a Comitetului de Urgență al FRF.

Cele 14 câștigătoare ale mini-grupelor de baraj care promovează în Liga 3

Câștigătoarele celor 14 mini-grupe de baraj în trei sunt următoarele echipe: Bradu Borca (Neamț), Dante Botoşani (Botoșani), CSM Satu Mare (Satu Mare), Progresul Şomcuţa Mare (Maramureș), Unirea Ungheni (Mureș), Corona Braşov (Brașov), Progresul Ezeriş (Caraș Severin), Avântul Periam (Timiș), Voinţa Budeasa (Argeș), Petrolul Potcoava (Olt), ACSM Oltenița (Călărași), Steaua București (București), Sportul Chiscani (Brăila) și Gloria Albeşti (Constanța). Acestea au promovat direct în Liga 3, două dintre ele chiar fără să joace un meci, precum Potcoava și Periam.

Cele șapte clasate pe locul 2 în mini-grupele de baraj care au dreptul să participe în Liga 3

Fiindcă FRF vrea ca noua ediție a Ligii 3 să aibă și mai multe echipe în componență față de sezoanele trecute, în ciuda situației dificile prin care trece fotbalul românesc din cauza pandemiei, forul condus de Răzvan Burleanu a determinat și șapte cele mai bune ocupante ale locului 2 în mini-grupele de baraj pentru a promova în cel de-al treilea eșalon.

Astfel, pentru a completa lista de 90 de cluburi care vor lua startul în noua ediție a Ligii 3, una formată din cinci serii a câte 18 echipe, nu din 16, câte erau până acum, ca urmare a modificării sistemului competițional în această vară, locurile vacante au fost completate cu cel mai bine clasate cluburi de de pe locul 2 la barajul de promovare.

Aceste cluburi sunt: CSO Plopeni (Prahova), Avântul Valea Marului (Galați), CSM Râmnicu Sărat (Buzău), Sportul Șimleu Silvaniei (Sălaj), Măgura Cisnădie (Sibiu), CS Ocna Mureș (Alba) și Bărăganul Ciulnița (Ialomița).

Aceasta din urmă, Bărăganul (foto, în jocul cu Steaua), a pierdut meciul cu Steaua cu 6-0, însă l-a câștigat la ”masa verde”, cu 3-0, pe următorul, fiindcă Argeșul Mihăilești n-a mai dorit să joace și a doua partidă de la baraj, după ce în prima a fost umilită cu 8-1 de trupa ”militară”. Ciulnița promovează în Liga 3 chiar dacă nu a câștigat niciun meci pe teren, în timp ce alte formații au jucat două meciuri, au câștigat prin muncă trei puncte și nu au dreptul să urce în cel de-al treilea eșalon.

FRF a mai anunțat că patru echipe care au participat în ediția 2019-2020 a Ligii 3 nu s-au mai înscris în noul sezon.

Rezultatele, clasamentele și promovatele. Echipele favorizate de regulament

Rezultatele și marcatorii din prima, a doua și a treia etapă a barajului de promovare în Liga 3 le poți vedea în linkurile atașate. Mai jos puteți vedea clasamentele și rezultele pe fiecare regiune și grupă.

Cele șapte echipe care promovează de pe locul 2 pentru a ocupa pozițiile vacante din Liga 3 au fost stabilite conform regulamentului de baraj, care specifică astfel în acest caz: ”Pentru a se putea efectua departajarea echipelor de pe locul 2 în vederea ocupării locurilor vacante, în situația în care într-o mini-grupă sunt doar două echipe participante, atunci, pentru cu scopul de a se efectua comparația cu o altă echipă situată pe locul 2 într-o altă mini-grupă, echipa din această mini-grupă va primi 3 puncte pentru jocul nedisputat, golaverajul echipei respective nefiind însă influențat în niciun fel ca urmare a faptului că golurile aferente scorului de 3-0 stabilit prin aplicarea sancțiunii de forfait nu au fost efectiv marcate. Pentru evitarea oricărui dubiu, adăugarea celor 3 puncte pentru jocul nedisputat (într-o mini-grupă alcătuită din doar 2 echipe) se va efectua din oficiu de către Departamentul Competiții al FRF, fără a fi necesară nicio altă formalitate.

Criteriile de departajare a echipelor de pe locul 2 din mini-grupele de baraj pentru promovarea în Liga 3, în vederea ocupării locurilor vacante conform deciziei Comitetului Executiv din 27 mai 2020):
a. numărul de puncte obţinute în mini-grupa în care a participat
b. criteriul fair-play bazat pe cartonaşele primite în jocurile de baraj/mini-grupe: cartonaşul galben primeşte un punct, cartonaşul roşu trei puncte. Echipa cu numărul mai mic de puncte fair-play va fi în avantaj
c. golaverajul general din mini-grupă
d. numărul de goluri marcate în mini-grupă”

Echipele de pe locul 2 alese să promoveze au avut următorul punctaj: CSO Plopeni (4 puncte pe teren, golaveraj 3-2), Avântul Valea Marului (4 puncte pe teren, golaveraj 2-1), CSM Râmnicu Sărat (1 punct pe teren, 3 puncte la masa verde, golaveraj 3-0), Sportul Șimleu Silvaniei (0 puncte pe teren, 3 puncte la masa verde, golaveraj 3-2), Măgura Cisnădie (3 puncte pe teren, golaveraj 5-6), CS Ocna Mureș (3 puncte pe teren, golaveraj 9-6) și Bărăganul Ciulnița (0 puncte pe teren, 3 puncte la masa verde, golaveraj 3-6).

Echipele de pe locul 2 care ratează promovarea au avut următorul punctaj: Siretul Dolhasca (1 punct pe teren, golaveraj 1-4), Sporting Juniorul Vaslui (3 puncte pe teren, golaveraj 4-2), CA Oradea (3 puncte pe teren, 3-4 golaveraj), Ştiinţa Turceni (3 puncte pe teren, golaveraj 3-4), CSM Jiul Petroşani (0 puncte pe teren, 3 la masa verde, golaveraj 3-3), Roberto Ziduri (3 puncte pe teren, golaveraj 4-3), Minerul Costeşti (0 puncte pe teren, 3 puncte la masa verde, golaveraj 3-3).

Astfel, constatăm o ciudată decizie a FRF de a promova anumite echipe care și-au câștigat meciurile la ”masa verde”, în timp ce altele au obținut puncte pe teren și nu au primit dreptul de a promova, chiar dacă aveau și un golaveraj mai bun.

CSM Râmnicu Sărat (1 pct.), Sportul Șimleu Silvaniei și Bărăganul Ciulnița (ambele cu 0 puncte) sunt favorizatele de regulament, în timp ce Sporting Juniorul Vaslui, CA Oradea, Ştiinţa Turceni și Roberto Ziduri, care au obținut câte trei puncte pe teren, jucând ambele partide de la baraj, rămân în Liga 4!?!

Întrebarea rămâne și de ce Sportul Șimleu Silvaniei și Bărăganul Ciulnița (ambele cu 0 puncte obținute pe teren și cu golaveraj de 3-2, respectiv 3-6) sunt promovate în fața unor echipe ca Sporting Juniorul Vaslui, Roberto Ziduri (ambele cu câte 3 puncte obținute pe teren și cu golaveraj 4-2, respectiv 4-3), CA Oradea și Ştiinţa Turceni (ambele cu câte 3 puncte obținute pe teren și cu golaveraj 3-4). Este corectă o departajare fair-play între echipe care nu au jucat și au obținut puncte la ”masa verde” și altele care au trebuit să muncească pentru aceleași puncte și, evident, nu aveau cum să nu primească și cartonașe?

Regiunea 1, Nord-Est / Grupa A / Suceava (Siretul Dolhasca), Iași (Unirea Mircești), Neamț (Bradu Borca)

1. Bradu Borca 2 2 0 0 11-1 6 pct.
2. Siretul Dolhasca 2 0 1 1 1-4 1
3. Unirea Mirceşti 2 0 1 1 2-9 1

Rezultatele:
Unirea Mircești (IS) – Bradu Borca (NT) 1-8 (1-7)
Siretul Dolhasca (SV) – Unirea Mircești (IS) 1-1 (0-0), 4-2 la lovituri de departajare
Bradu Borca (NT) – Siretul Dolhasca (SV) 3-0 (2-0)

Regiunea 1, Nord-Est / Grupa B / Bacău (Viitorul Curiţa), Vaslui (Sporting Juniorul Vaslui), Botoșani (Dante Botoșani)

1. Dante Botoşani 2 2 0 0 4-1 6 pct.
2. Sporting Juniorul Vaslui 2 1 0 1 4-2 3
3. Viitorul Curiţa 2 0 0 2 0-5 0

Rezultatele:
Sporting Juniorul Vaslui (VS) – Dante Botoșani (BT) 1-2 (1-0)
Viitorul Curița (BC) – Sporting Juniorul Vaslui (VS) 0-3 (0-1)
Dante Botoșani (BT) – Viitorul Curița (BC) 2-0 (0-0)

Regiunea 2, Nord-Vest / Grupa A / Bihor (CA Oradea), Satu Mare (CSM Satu Mare), Cluj (Someşul Dej)

1. CSM Satu Mare 2 1 1 0 3-1 4 pct.
2. CA Oradea 2 1 0 1 3-4 3
3. Someşul Dej 2 0 1 1 1-2 1

Rezultatele:
CSM Satu Mare (SM) – Someșul Dej (CJ) 0-0, 3-5 la lovituri de departajare
CA Oradea (BH) – CSM Satu Mare (SM) 1-3 (0-1)
Someșul Dej (CJ) – CA Oradea (BH) 1-2 (1-0)

Regiunea 2, Nord-Vest / Grupa B / Sălaj (Sportul Şimleu Silvaniei), Bistrița Năsăud (nu și-a desemnat reprezentantă la baraj), Maramureș (Progresul Şomcuţa Mare)

1. Progresul Şomcuţa Mare 1 1 0 0 2-0 3 pct.
2. Sportul Şimleu Silvaniei 1 0 0 1 0-2 0

Rezultatele:
Progresul Șomcuta Mare (MM) – Sportul Șimleu Silvaniei (SJ) 2-0 (0-0)
*Județul Bistrița Năsăud nu a avut reprezentantă, astfel că adversarele au câștigat din oficiu trei puncte invizibile, care nu s-au pus și în clasament.

Clasamentul și cu cele două meciuri câștigate la ”masa verde”, pe care FRF s-a bazat când a decis promovatele de pe locul 2:
1. Progresul Şomcuţa Mare 2 2 0 0 5-0 6 pct.
2. Sportul Şimleu Silvaniei 2 1 0 1 3-2 3
3. (Bistrița Năsăud) 2 0 0 2 0-6 0

Regiunea 3, Centru / Grupa A / Sibiu (Măgura Cisnădie), Covasna (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2), Mureș (Unirea Ungheni)

1. Unirea Ungheni 2018 2 2 0 0 8-1 6 pct.
2. Măgura Cisnădie 2 1 0 1 5-6 3
3. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 2 0 0 2 0-6 0

Rezultatele:
Sepsi OSK Sfântul Gheorghe 2 (CV) – Unirea Ungheni (MS) 0-2 (0-0)
Măgura Cisnădie (SB) – Sepsi OSK Sfântul Gheorghe 2 (CV) 4-0 (3-0)
Unirea Ungheni (MS) – Măgura Cisnădie (SB) 6-1 (2-0)

Regiunea 3, Centru / Grupa B / Alba (CS Ocna Mureş), Brașov (Corona Braşov), Harghita (CS Gheorgheni)

1. CSM Corona Braşov 2 2 0 0 21-0 6 pct.
2. CS Ocna Mureş 2 1 0 1 9-6 3
3. CS Gheorgheni 2 0 0 2 1-25 0

Rezultatele:
Corona Brașov (BV) – CS Gheorgheni (HR) 16-0 (8-0)
Ocna Mureș (AB) – Corona Brașov (BV) 0-5 (0-2)
CS Gheorgheni (HR) – CS Ocna Mureș (AB) 1-9 (0-5)

Regiunea 4, Vest / Grupa A / Gorj (Ştiinţa Turceni), Arad (Victoria Zăbrani), Caraș Severin (Progresul Ezeriş)

1. Progresul Ezeriş 2 1 1 0 4-1 4 pct.
2. Ştiinţa Turceni 2 1 0 1 3-4 3
3. Victoria Zăbrani 2 0 1 1 2-4 1

Rezultatele:
Victoria Zăbrani (AR) – Progresul Ezeriș (CS) 1-1 (0-0), 1-2 la lovituri de departajare
Știința Turceni (GJ) – Victoria Zăbrani (AR) 3-1 (1-0)
Progresul Ezeriș (CS) – Știința Turceni (GJ) 3-0 (1-0)

Regiunea 4, Vest / Grupa B / Hunedoara (CSM Jiul Petroşani), Mehedinți (nu și-a desemnat reprezentantă la baraj), Timiș (Avântul Periam)

1. Avântul Periam 1 1 0 0 3-0 3 pct.
2. CSM Jiul Petroşani 1 0 0 1 0-3 0

Rezultatele:
Avântul Periam (TM) – CSM Jiul Petroșani (HD) 3-0 la ”masa verde”
*Județul Mehedinți nu a avut reprezentantă, astfel că adversarele au câștigat din oficiu trei puncte invizibile, care nu s-au pus și în clasament.

Clasamentul și cu cele două meciuri câștigate la ”masa verde”, pe care FRF s-a bazat când a decis promovatele de pe locul 2:
1. Avântul Periam 2 2 0 0 6-0 6 pct.
2. CSM Jiul Petroşani 2 1 0 1 3-3 3
3. (Mehedinți) 2 0 0 2 0-6 0

Regiunea 5, Sud-Vest / Grupa A / Dâmbovița (Roberto Ziduri), Dolj (Unirea Tricolor Dăbuleni), Argeș (Voinţa Budeasa)

1. Voinţa Budeasa 2 2 0 0 7-0 6 pct.
2. Roberto Ziduri 2 1 0 1 4-3 3
3. Unirea Tricolor Dăbuleni 2 0 0 2 0-8 0

Rezultatele:
Unirea Tricolor Dăbuleni (DJ) – Voința Budeasa (AG) 0-4 (0-1)
Roberto Ziduri (DB) – Unirea Tricolor Dăbuleni (DJ) 4-0 (3-0)
Voința Budeasa (AG) – Roberto Ziduri (DB) 3-0 (2-0)

Regiunea 5, Sud-Vest / Grupa B / Teleorman (Unirea Țigănești nu a putut îndeplini protocolul medical), Olt (Petrolul Potcoava), Vâlcea (Minerul Costeşti)

1. Petrolul Potcoava 1 1 0 0 3-0 3 pct.
2. Minerul Costeşti 1 0 0 1 0-3 0

Rezultatele:
Petrolul Potcoava (OT) – Minerul Costești (VL) 3-0 la ”masa verde”
*Județul Teleorman nu a avut reprezentantă, astfel că adversarele au câștigat din oficiu trei puncte invizibile, care nu s-au pus și în clasament.

Clasamentul și cu cele două meciuri câștigate la ”masa verde”, pe care FRF s-a bazat când a decis promovatele de pe locul 2:
1. Petrolul Potcoava 2 2 0 0 6-0 6 pct.
2. Minerul Costeşti 2 1 0 1 3-3 3
3. (Teleorman) 2 0 0 2 0-6 0

Regiunea 6, Sud / Grupa A / Prahova (CSO Plopeni), Călărași (ACSM Olteniţa), Ilfov (Viitorul Domneşti)

1. ACSM Olteniţa 2 1 1 0 3-2 4 pct.
2. CSO Plopeni 2 1 1 0 3-2 4
3. Viitorul Domneşti 2 0 0 2 0-2 0

Rezultatele:
ACSM Oltenița (CL) – Viitorul Domnești (IF) 1-0 (1-0)
CSO Plopeni (PH) – ACSM Oltenița (CL) 2-2 (0-1), 2-4 la lovituri de departajare
Viitorul Domnești (IF) – CSO Plopeni (PH) 0-1 (0-0)

Regiunea 6, Sud / Grupa B / Ialomița (Bărăganul Ciulniţa), București (Steaua Bucureşti), Giurgiu (Argeşul Mihăileşti)

1. Steaua Bucureşti 2 2 0 0 14-1 6 pct.
2. Bărăganul Ciulniţa 2 1 0 1 3-6 3
3. Argeşul Mihăileşti 2 0 0 2 1-11 0

Rezultatele:
Steaua București (B) – Argeșul Mihăilești (GR) 8-1 (2-1)
Bărăganul Ciulnița (IL) – Steaua București (B) 0-6 (0-5)
Argeșul Mihăilești (GR) – Bărăganul Ciulnița (IL) 0-3 la ”masa verde”

Regiunea 7, Sud-Est / Grupa A / Brăila (Sportul Chiscani), Vrancea (Victoria Gugeşti), Galați (Avântul Valea Mărului)

1. Sportul Chiscani 2 1 1 0 4-3 4 pct.
2. Avântul Valea Mărului 2 1 1 0 2-1 4
3. Victoria Gugeşti 2 0 0 2 4-6 0

Rezultatele:
Victoria Gugești (VN) – Avântul Valea Mărului (GL) 1-2 (0-1)
Sportul Chișcani (BR) – Victoria Gugești (VN) 4-3 (2-1)
Avântul Valea Mărului (GL) – Sportul Chișcani (BR) 0-0 (0-0), 5-4 la penalty-uri

Regiunea 7, Sud-Est / Grupa B / Tulcea (Pescăruşul Sarichioi Junior nu a putut îndeplini protocolul medical), Constanța (Gloria Albeşti), Buzău (CSM Râmnicu Sărat)

1. Gloria Albeşti 1 0 1 0 0-0 1 pct.
2. CSM Râmnicu Sărat 1 0 1 0 0-0 1

Rezultatele:
Gloria Albești (CT) – CSM Râmnicu Sărat (BZ) 0-0, 4-3 la lovituri de departajare
*Județul Tulcea nu a avut reprezentantă, astfel că adversarele au câștigat din oficiu trei puncte invizibile, care nu s-au pus și în clasament.

Clasamentul și cu cele două meciuri câștigate la ”masa verde”, pe care FRF s-a bazat când a decis promovatele de pe locul 2:
1. Gloria Albeşti 2 1 1 0 3-0 4 pct.
2. CSM Râmnicu Sărat 2 1 1 0 3-0 4
3. (Tulcea) 2 0 0 2 0-6 0

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-si-liga-3-sezonul-2020-2021-ar-trebui-sa-inceapa-la-29-august-razvan-burleanu-sustine-ca-ar-putea-aparea-amanari-in-functie-de-analiza-saptamanala-a-evolutiei-pandemiei-19142471

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ultima-etapa-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-meciurile-care-decid-ultimele-echipe-care-acced-in-cel-de-al-treilea-esalon-19143234

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-etapei-a-doua-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-steaua-face-pasul-astazi-in-liga-superioara-19142602

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-primei-etape-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-campioana-din-olt-a-castigat-la-masa-verde-accederea-in-cel-de-al-treilea-esalon-19141769

Marius ANGHEL 12 Aug. 2020, 11:15 Liga 3
Pe aceeași temă