Gafă inimaginabilă la Minerul Costeşti: a făcut teste de anticorpi în loc de RT-PCR și pierde singurul meci pe care îl avea la baraj! Petrolul Potcoava promovează în Liga 3 fără să joace

Adrian MUJEA 01 Aug. 2020, 15:12 Liga 4
Gafă inimaginabilă la Minerul Costeşti: a făcut teste de anticorpi în loc de RT-PCR și pierde singurul meci pe care îl avea la baraj! Petrolul Potcoava promovează în Liga 3 fără să joace

Barajul care urma să se dispute azi, la Bascov, între Minerul Costeşti (Vâlcea) și Petrolul Potcoava (Olt) a fost anulat. Echipa vâlceană a pierdut la „masa verde”, fiindcă nu a avut efectuate testele RT-PCR, obligatorii în protocolul jocului care decidea promovarea în Liga 3!

Oficialii de la Minerul Costeşti au făcut o prostie inimaginabilă, mergând la o clinică particulară din Râmnicu Vâlcea, cu care aveau protocol de colaborare şi au efectuat teste de sânge, care atestă doar dacă jucătorii au sau nu anticorpi pentru coronavirus. Protocolul FRF, care este binecunoscut de toată lumea, cere însă teste RT-PCR, un test care pune în evidenţă prezenţa virusului în secreţiile recoltate din gura şi nasul pacientului!

Petrolul Potcoava promovează în Liga 3 fără să joace niciun meci la baraj, fiindcă nici Unirea Țigănești nu și-a anunțat participare

Astfel, Minerul Costeşti a trimis la AJF Vâlcea şi pe masa FRF testele serologice pentru anticorpi! Forul din Capitală a anulat meciul de azi, care va fi câştigat de Potcoava la „masa verde”.

Echipa din Olt merge, astfel, în Liga a 3-a fără să dispute niciun meci în mini-turneul barajului de promovare, deoarece Unirea Ţigăneşti (Teleorman) a anunţat că nu se prezintă la baraj, fiindcă nu are bani să respecte protocolul medical.

Primarul din Potcoava susține că echipa comunei va juca în Liga 3

Primarul din Potcoava, Manuel Enăchioaia, a dat asigurări că va ține echipa în Liga a 3-a. „Am promovat, cei de la Costești nu au putut prezenta testarea solicitată de FRF. Noi ne-am interesat și am știut exact ce fel de teste trebuie să facem. Vom ține echipa în Liga a 3-a. Nu ne vom permite mari achiziții de jucători, ne vom baza pe jucători tineri, pe cei formați de noi”, a spus Enăchioaia.

În ultima săptămână, AJF Vâlcea a sprijinit obţinerea în regim de urgenţă a CIS-ului pentru Minerul Costeşti, dar toate eforturile au fost spulberate de această gafă antologică a preşedintelui clubului, Sergiu Holtei.

Primarul din Costești retrage echipa Minerul din fotbal: ”Sunt decis, adio fotbal. Trăiesc într-o lume care doar cere şi sclavii trebuie să rezolve”

De partea cealaltă, primarul din Costeşti, Toma Peştereanu, recunoaşte eroarea făcută de conducerea echipei Minerul, dar spune că FRF nu ajută cu nimic echipele de judeţ şi astfel este decis să retragă clubul din fotbal.

„S-a făcut o eroare, e adevărat, dar pe mine cu ce m-a ajutat federaţia? Am cheltuit nişte bani şi ne-am antrenat pe maidan. La Liga 1 de ce au reprogramat, la noi de ce nu se poate? FRF face regulamente şi atât, echipele sunt înglodate de cheltuieli, de ce nu au plătit ei testele RT-PCR, în judeţ toate laboratoarele sunt pline. Este păcat şi de munca noastră, de banii cheltuiţi, de pregătire, de tot”, a spus Peștereanu.

Edilul-șef din Costeşti a anunţat că își va retrage echipa şi din fotbalul judeţean, chiar dacă, teroretic, aceasta mai poate spera şi la promovarea în Liga a 3-a, de pe locul 2, urmând să câştige la „masa verde” jocul cu Ţigăneşti.

„Eu sunt decis, adio fotbal. Nu mă lupt cu mamuţi, am făcut doar din pasiune. Nu vreau să caut vinovaţi, degeaba se fac baraje, FRF nu ajută, iar primăriile dispar din fotbal. Eu întreb, mă programează pe 8 august la jocul cu Ţigăneşti, dacă ei nu se prezintă? Fac testele PCR? De ce s-au programat acum barajele? Nu cred că începe Liga a 3-a, dar am renunţat la fotbal, trăiesc într-o lume care doar cere şi sclavii trebuie să rezolve. Nu mai mă sucesc, nu mai înscriu echipa nici la judeţ, am iubit fotbalul, dar este mult chin, să vină şi alţii, eu mai mult nu pot!”, a mai spus primarul din Costești.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-minigrupelor-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-3-patru-judete-nu-au-reprezentanta-steaua-a-fost-trimisa-sa-joace-la-modelu-19141184

Adrian MUJEA 01 Aug. 2020, 15:12 Liga 4
Pe aceeași temă