Avântul Periam promovează în Liga 3 fără niciun meci jucat la baraj! Reacția antrenorului după ce coronavirusul a ”lovit” și la CSM Jiul Petroșani

Anda DELIU 07 Aug. 2020, 19:31 Liga 4
Avântul Periam promovează în Liga 3 fără niciun meci jucat la baraj! Reacția antrenorului după ce coronavirusul a ”lovit” și la CSM Jiul Petroșani

Județul Timiș e foarte aproape să aibă încă o echipă în Liga 3, a cincea, iar zvonurile sunt că nu e exclus să apară și o a șasea. Avântul Periam a ajuns în situația celor de la Petrolul Potcova, de a promova fără a juca niciun meci din cele două pe care le-ar fi avut la baraj! CSM Jiul Petroșani are un caz de coronavirus în lot, iar meciul de duminică, ce ar fi urmat să se joace la Lupac, nu se poate disputa.

Regulamentar, Jiul va pierde meciul cu 3-0. Reamintim că în ”Grupa B” din ”Regiunea 4 Vest”, urma să joace campioana Timișului, Hunedoarei și Mehedințiului. Oltenii nu au trimis nicio echipă, date fiind și problemele financiare ale echipelor din județul din sud-vestul țării.

Deocamdată, Avântul Periam nu a primit nimic oficial de FRF, prin AJF, ca să nu meargă la joc duminică. ”Nu am primit încă nimic oficial. Noi eram pregătiți să jucăm. Am fi mers în ziua meciului, nu stricăm superstiția. Așa am făcut și când am câștigat finala Cupei României, faza județeană”, a declarat, pentru Liga2.ro, antrenorul echipei, Marius Stanache.

Avântul Periam are în lot jucători care au evoluat în Liga 1 sau au fost campioni europeni la minifotbal

Lotul celor de la Periam, o comună de peste 4000 de locuitori aflată în nordul județului Timiș, cu port pe râul Mureș, este unul compus din foști jucători la nivel înalt. Răzvan Trandu, fost jucător la ACS Poli în prima ligă, joacă la Avântul, la fel ca și alte nume cunoscute.

”Îi am pe Trandu, Cosmin Mânecan, Marco Muscă, ce a fost și la Viitorul, portarul Alex Ciui care a fost mulți ani în Liga 3, Paulevici și Nemițanu, cei mai buni de la minifotbal. Cheia succesului nostru e că toți iubesc fotbalul, suntem un grup unit, de la jucători, până la conducere. Toți avem și un alt loc de muncă și în funcție de acela ne facem programul. Am în echipă ingineri, eu sunt la baza polițist Am niște băieți extraordinari”, spune Stanache.

Timișorenii nu au făcut niciun amical în perioada pandemiei

Pentru baraj, Periamul s-a pregătit așa cum a putut. ”Am reluat antrenamentele de când s-a putut, cam de o lună. Nu am făcut amicale, pentru că, sincer, mi-a fost frică. Apoi ne-am făcut testele și am fi putut juca, pentru că sâmbătă nu am avut baraj, dar am preferat să nu o facem. Mi-a fost frică de accidentări, care pot apărea după o perioada ca aceasta, de pauză. Eu știu ce jucători am, știu calitatea și experiența lor”, a explicat antrenorul Periamului.

Clubul a cheltuit 7000 de lei pentru testarea COVID-19, pentru 20 de persoane.

Avântul Periam are bani de Liga 3

Periamul va onora participarea în Liga 3, care, practic, nu o mai poate rata.

”Am stat și noi un pic în cumpănă, dar, din calculele conducerii, suntem pregătiți. Era firesc să gândim așa, pentru că nu vrem să ne înscriem și apoi să abandonăm căruța. Dar pauza aceasta ne-a prins bine, conducere a vorbit cu firmele care au punct de lucru în comună. Am înțeles că sunt peste 2000 de firme. Periamul e aproape ca un oraș. Nu găsești la Ciacova (n.r. – oraș din punct de vedere administrativ) ce avem noi: canalizare, asfalt, apă, parcuri, restaurante, terase. Acum, dacă va trebui să ne testăm înainte de fiecare meci, nu știu ce echipe vor putea participa inclusiv în Liga 2. Vedem ce și cum va fi”, a mai spus Marius Stanache.

Și Ripensia vrea în Liga 3

Din sezonul precedent, Timișul avea alte patru cluburi în Liga 3: CSC Dumbrăvița, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Fortuna Becicherecu Mic și ACS Poli Timișoara.

Acum se adaugă și Periamul. Ripensia ar dori și ea să se înscrie cu un satelit unde să își ”ruleze” juniorii, în limita locurilor disponibile.

Petrolul Potcoava, Gloria Albești, Steaua și Corona Brașov au promovat și ele

Nu este primul caz la acest baraj de promovare în Liga 3 în care un meci nu se joacă și una dintre echipe este desemnată direct promovată.

La fel s-a întâmplat și într-o altă grupă incompletă, unde reprezentanta județului Vâlcea, Minerul Costești, a efectuat testul greșit, astfel că nu a fost programată la barajul cu reprezentanta județului Olt. Petrolul Potcoava a câștiga la ”masa verde” și a promovat în al treilea eșalon, fiindcă și aici grupa din care făcea parte era incompletă, deoarece Unirea Ţigăneşti, reprezentanta Teleormanului, a anunţat că nu se prezintă la baraj.

Duminica trecută și miercuri au avut loc primele două etape din cele trei ale barajului de promovare în Liga 3, iar în urma rezultatelor s-a consemnat promovarea în Liga 3 a echipelor Petrolul Potcoava (Olt), Gloria Albești (Constanța), Steaua București (București) și CSM Corona Brașov (Brașov).

Ultima etapă are loc duminică, 9 august, atunci când vom ști toate promovatele în Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/csm-jiul-petrosani-rateaza-barajul-de-promovare-in-liga-3-campioana-din-hunedoara-are-un-jucator-pozitiv-la-coronavirus-si-intra-in-izolare-damian-militaru-e-daramat-de-veste-toata-munca-n-19143017

https://liga2.prosport.ro/liga-4/petrolul-potcoava-si-gloria-albesti-primele-doua-echipe-promovate-matematic-in-liga-3-campioana-din-olt-a-castigat-la-masa-verde-iar-cea-din-constanta-a-trecut-la-loviturile-de-de-19141875

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-primei-etape-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-campioana-din-olt-a-castigat-la-masa-verde-accederea-in-cel-de-al-treilea-esalon-19141769

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-etapei-a-doua-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-steaua-face-pasul-astazi-in-liga-superioara-19142602

Anda DELIU 07 Aug. 2020, 19:31 Liga 4
Pe aceeași temă