Petrolul Potcoava și Gloria Albești, primele două echipe promovate matematic în Liga 3. Campioana din Olt a câștigat la ”masa verde”, iar cea din Constanța a trecut la loviturile de departajare de CSM Râmnicu Sărat

Marius ANGHEL 02 Aug. 2020, 10:54 Liga 4

În urma rezultatelor înregistrate în prima etapă a minigrupelor barajului de accedere în Liga 3 s-au consemnat și primele două promovări matematice. Petrolul Potcoava și Gloria Albești, reprezentantele județelor Olt, respectiv Constanța, au obținut promovarea în cel de-al treilea eșalon fotbalistic din România. Totul a fost posibil, deoarece în grupele din care au făcut parte aceste două echipe nu a existat și o a treia adversară, cum e cazul în majoritatea celorlalte grupe. Jocul pe care l-au avut programat sâmbătă, 1 august, a fost, astfel decisiv.

Petrolul Potcoava, prima echipă care promovează în Liga 3. A făcut-o chiar nejucând

Dintre cele 12 partide programate în prima etapă a barajului, una nu a mai avea loc. A fost fix cea pe care trebuia să o dispute Petrolul Potcoava, reprezentanta județului Olt. Adversara, Minerul Costești, reprezentanta județului Vâlcea, a efectuat greșit testul COVID-19 pe care îl avea de făcut și, astfel, a pierdut la ”masa verde”.

Era, de altfel, singurul joc pe care cele două echipe îl aveau în grupa lor, B, din ”Regiunea 5, Sud-Vest”, fiindcă a treia formație care trebuia să ia startul, Unirea Ţigăneşti, reprezentanta județului Teleorman, a anunţat că nu se prezintă la meciuri, fiindcă nu are bani să respecte protocolul medical.

Petrolul Potcoava a devenit, astfel, prima echipă care promovează matematic în Liga 3, făcând-o chiar la ”masa verde”.

”Am promovat, cei de la Costești nu au putut prezenta testarea solicitată de FRF. Noi ne-am interesat și am știut exact ce fel de teste trebuie să facem. Vom ține echipa în Liga a 3-a. Nu ne vom permite mari achiziții de jucători, ne vom baza pe jucători tineri, pe cei formați de noi”, a spus primarul din Potcoava, Emanuel Enăchioaia.

Petrolul Potcoava a fost desemnată de AJF Olt campioana acestei ediții de campionat a Ligii a 4-a ”înghețată” din cauza pandemiei COVID-19 după 16 etape. Echipa se afla pe locul 1, cu 46 de puncte acumulate, cu patru mai mult decât a doua clasată Oltul Curtișoara.

Minerul Costești speră să primească și ea invitație de la FRF pentru a participa în Liga 3, după ce a reușit în ultimul moment să-și obțină Certificatul de Identitate Sportivă (CIS), însă testul greșit efectuat împotriva COVID-19 a dus la neprogramarea meciului cu Petrolul Potcoava. Trupa din Vâlcea are speranțe, deoarece și multe dintre echipele clasate pe locul 2 în aceste minigrupe de baraj vor promova în Liga 3, pentru a completa locurile vacante pentru noul sezon.

Cum descria FRF echipe Petrolul Potcoava înainte de startul barajului de promovare în Liga 3:

”Cu ambiție, dar fără experiență în eșaloanele superioare, oltenii au responsabilitatea de a reprezenta în premieră comuna și județul la barajul pentru Liga 3. Autointitulați “lupii galbeni”, vor aborda partida unică drept o finală, poate pentru toată cariera”.

Gloria Albești a învins CSM Râmnicu Sărat la loviturile de departajare și a promovat în Liga 3

A doua promovată matematic în Liga 3 este echipa Gloria Albești.

La fel ca în grupa Petrolului Potcoava, și reprezentanta județului Constanța a participat într-o grupă incompletă. În ”Regiunea 7, Sud-Est”, ”Grupa B”, trebuiau să ia startul campioanele din Tulcea, Constanța și Buzău. Numai că Pescăruşul Sarichioi Junior, reprezentanta județului Tulcea, nu a putut îndeplini protocolul medical, astfel că meciul dintre Gloria Albeşti și CSM Râmnicu Sărat a devenit decisiv.

Meciul desfășurat la Galați, pe stadionul Oțelul, dintre Gloria Albești și CSM Râmnicu Sărat s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, după 90 de minute. Conform regulamentului, echipele au executat apoi lovituri de departajare, acolo unde trupa constănțeană s-a impus cu 4-3, astfel că a promovat matematic în Liga 3.

Ionel Melenco i-a utilizat în acest meci la Gloria Albești pe jucătorii: Garniță – Arteni, I. Ilie (cpt.), A. Cristea, Al. Boț, C. Ciobanu, A. Moga, Loloț, M. Zugravu, V. Șicu, Canțur. Au mai evoluat: Găiceanu, D. Simion, T. Halep şi Busuioc.

CSM Râmnicu Sărat a început în formula: Goicea – Florea, Tîrîlă, Andreiu, Pașa, Bodoc, Oprea, Mihalache, Tiloiu, Roman, Câmpeanu. Rezerve au fost: Mihăescu, Gavrilă, Pleșoiu, Codreanu, Baboi, Crețu.

La fel ca Minerul Costești, și CSM Râmnicu Sărat speră să primească invitație să participe în Liga 3, de pe locul 2 din grupa sa.

Cum descria FRF echipe Gloria Albești înainte de startul barajului de promovare în Liga 3:

”La 60 de km sud de Constanța, aproape de granița cu Bulgaria, se visează la Liga 3! Pe 3 la întreruperea competiției județene, Gloria calcă pe urmele reprezentantelor cu ștaif din trecut, Medgidia, Farul, Cernavodă, Mangalia și vrea să răstoarne calculele hârtiei”.

Gloria Albești a ajuns la barajul pentru promovarea în Liga 3 de pe locul 3 al Ligii a 4-a Constanța, acolo unde se situa în momentul în care competiția a fost suspendată din cauza pandemiei. Gloria se afla la o diferență de două puncte față de pozițiile de deasupra ei. Viitorul Fântânele (locul 1), CS Năvodari (locul 2) și CS Agigea (locul 4) au anunțat AJF Constanța că nu pot participa la play-off, fiindcă, în primul rând, nu au condiții financiare de a respecta protocolul medical.

Celelalte etape ale barajului de promovare în Liga 3 sunt programate în zilele de 5, respectiv 9 august.

REZULTATELE și MARCATORII primei etape a barajului de promovare în Liga 3

MECIURILE din etapa a 2-a

Foto: Gloria Albești

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-primei-etape-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-campioana-din-olt-a-castigat-la-masa-verde-accederea-in-cel-de-al-treilea-esalon-19141769

https://liga2.prosport.ro/liga-4/nu-doar-steaua-a-inscris-8-goluri-la-barajul-de-promovare-in-liga-3-ci-si-campioana-din-neamt-performera-primei-etape-este-insa-echipa-unde-joaca-mugurel-buga-marian-cristescu-sau-marian-constantin-19141839

https://liga2.prosport.ro/liga-4/gafa-inimaginabila-la-minerul-costesti-a-facut-teste-de-anticorpi-in-loc-de-rt-pcr-si-pierde-singurul-meci-pe-care-il-avea-la-baraj-petrolul-potcoava-promoveaza-in-liga-3-fara-sa-joace-19141742

https://liga2.prosport.ro/liga-4/presedintele-de-la-minerul-costesti-isi-asuma-eroarea-care-i-a-adus-echipei-sale-neprogramarea-la-barajul-de-promovare-in-liga-3-am-interpretat-gresit-regulamentul-am-plans-ore-intregi-alat-19141806

Marius ANGHEL 02 Aug. 2020, 10:54 Liga 4
Pe aceeași temă