Încă un transfer cu nume la SC Oțelul. Fostul mijlocaș de la Dinamo sau Petrolul nu a stat pe gânduri când a primit oferta: ”Din prima clipă când am fost sunat mi-am dorit să vin”

Răzvan STÎNGĂ 14 Oct. 2020, 15:10 Liga 3

Georgian Păun (34 de ani) este cel mai recent transfer al echipei SC Oțelul. Mijlocașul a fost prezentat oficial la gruparea din Moldova marți și a venit de la CS Medgidia, pentru care a jucat timp de un sezon, din vara anului trecut.

Georgian Păun a câștigat Cupa României cu Dinamo în 2012 

Georgian Păun este un alt fotbalist cu experiență care a venit pentru această stagiune la SC Oțelul. A jucat pentru echipe precum Astra, Dinamo, Poli Iași, Farul, Petrolul sau CSKA Sofia. Alături de Dinamo a cucerit și un trofeu, Cupa României, în sezonul 2011/2012.

”Bun venit la Oțelul, Georgian Păun!

SC Oțelul Galați anunță că a ajuns la un acord contractual cu Georgian Păun, jucător cu o experiență vastă la nivelul primelor două ligi din fotbalul românesc. Clubul nostru și fotbalistul în vârstă de 34 de ani au semnat un contract valabil pentru un sezon, acesta parafând înțelegerea cu Oțelul din postura de jucător liber, ultima echipă la care a evoluat fiind CSM Medgidia.

Acesta poate evolua pe orice post din spatele atacanților, atât pe cele două benzi, cât și din postura de mijlocaș ofensiv. În sezonul 2018/2019, Păun a mai fost pregătit de antrenorul Petre Grigoraș, la Farul Constanța în divizia secundă.

Georgian Păun este născut pe 24 octombrie 1985 la Ploiești și a început cariera de Astra, alături de care a debutat în prima ligă în 2002. De-a lungul carierei sale, a mai îmbrăcat tricoul unor echipe precum Dinamo București, Politehnica Iași, CSKA Sofia sau FC Brașov, Metalul Reșița, Turris Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești și Farul Constanța, având la activ numeroase prezențe în primele două eșaloane fotbalistice ale României. Din această toamnă s-a alăturat echipei noastre, alături de care va pune umărul la îndeplinirea obiectivelor propuse în acest sezon. La Oțelul, Păun va evolua în tricoul cu numărul 14.

Bun venit și mult succes în tricoul Oțelului, Georgian Păun!”, precizează SC Oțelul.

Georgian Păun: ”Principalul obiectiv e promovarea și de aceea îmi doresc foarte mult să mergem în Liga 2” 

Georgian Păun nu a stat prea mult pe gânduri când a primit oferta de la SC Oțelul. După cum a declarat la conferința de prezentare, a acceptat imediat propunerea când a fost sunat. Un argument în plus pentru care a decis să vină a fost faptul că echipa este antrenată de Petre Grigoraș. Cei doi au mai lucrat împreună.

Acum, mijlocașul vrea să promoveze cu moldovenii în Liga 2, dar are planuri și pentru viitorul mai îndepărtat. Vrea să ducă echipa, alături de colegii săi, după cum a declarat, în Liga 1.

Mă bucur că am venit aici. Din prima clipă când am fost sunat mi-am dorit să vin. Nu am stat pe gânduri, pentru că știam că e o echipă de tradiție, fostă campioană a României. Principalul obiectiv e promovarea și de aceea îmi doresc foarte mult să mergem în Liga 2. Profesorul Grigoraș m-a sunat. Am lucrat cu el și în Liga 1 și la Farul, acum doi ani, și ne-am înțeles foarte bine. Sperăm să facem și aici performanță.

Sunt jucători buni, jucători care au fost în Liga 1. Sunt și câțiva copii. Sper ca ușor, ușor să mă integrez și eu, și ca prin venirea mea aici să îndeplinesc obiectivul. Vreau să fiu sănătos, să ajut, să joc cât pot de mult. La vară sper să ne bucurăm, să ducem echipa acolo unde tot orașul vrea. Sper să ajungem cât mai repede în Liga 1, dar o luăm pas cu pas.

Sper să mă primească bine suporterii, pentru că o să dau totul pentru echipă. Sper ca atunci când se va putea, să vină la stadion într-un număr cât mai mare, să ne susțină, să ne bucurăm împreună de promovare, a precizat Georgian Păun.

Mulți jucători cu nume aduși de SC Oțelul pentru a forța din nou promovarea

SC Oțelul a transferat câteva nume importante în această vară, pentru îndeplinirea obiectivului, accederea în Liga 2. Pe lângă Georgian Păun, gălățenii au semnat și cu alți fotbaliști cu experiență în prima ligă. Clubul i-a mai acontat pentru actualul sezon, printre alții, pe Dan Popescu (fundaș lateral, 32 de ani, ex CSM Slatina), Bogdan Gavrilă (mijlocaș lateral, 28 de ani ex SCM Gloria Buzău), Eugen Bujoreanu (portar, 21 de ani, ex Delta Tulcea), Alin Nica (atacant, 22 de ani, ex Sporting Liești), Ionuț Neagu (mijlocaș, 30 de ani, ex Cherno More- Bulgaria), Răzvan Adăscăliței (mijlocașul, 31 de ani, ex CSM Focșani) sau Cristian Sîrghi (fundaș central, 33 de ani ex Petrolul).

SC Oțelul, pe locul 4 în Seria 2 din Liga 3 

SC Oțelul a fost inclusă în Seria 2 din Liga 3, iar după disputarea etapei a 5-a se află pe locul 4, cu 10 puncte, trei victorii, un egal și o înfrângere. Primele clasate ale seriei sunt CSM Râmnicu Sărat, 13 puncte, Dacia Unirea Brăila, 12 puncte și Sporting Lieşti, 10 puncte.

În runda a 5-a, echipa lui Petre Grigoraș s-a impus cu 3-2 pe terenul celor de la CS Făurei. Partida următoare este programată pe teren propriu, cu CSM Bacău.


 

Foto și video: SC Oțelul Galați 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Oct. 2020, 15:10 Liga 3
Pe aceeași temă