Cristian Sîrghi și-a găsit repede echipă după plecarea de la Petrolul. Fundașul a semnat cu SC Oțelul

Andrei PASCU 22 Aug. 2020, 18:18 Liga 3

SC Oțelul l-a transferat pe fundașul central Cristian Sîrghi (33 de ani), care sezonul trecut a evoluat în Liga 2, la Petrolul. Astfel, apărătorul revine în orașul natal, la Galați, după experința de opt ani de la Oțelul, alături de care a cucerit pe plan intern campionatul și Supercupa României și a jucat în Liga Campionilor.

SC Oțelul: ”Sîrghi va purta tricoul cu numărul 33” 

Ulterior, el a mai jucat pentru mai multe echipe din România, Concordia Chiajna, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu și Dunărea Călărași, dar a avut și câteva experiențe în afara țării. Echipele pentru care Cristian Sîrghi a evoluat în străinătate sunt Maccabi Netanya (Israel), Ermis Aradippou (Cipru) și Flamurtari FC (Albania). Sîrghi are aproape 200 de meciuri în Liga 1.

Posibila depărțire a fundașului central de Petrolul a fost anunțată de Liga2.ro, în prima jumătate a lunii august. Sursele indicau că se află printre numele cărora nu le vor fi prelungite contractele, după ratarea promovării.

Clubul nostru are plăcerea să îi ureze «Bine ai revenit!» unuia dintre  cei mai îndrăgiți jucători din istoria clubului, Cristian Sîrghi. În vârstă de 33 de ani, Sîrghi este gălățean la origini și a petrecut în culorile roș-alb-albastre nu mai puțin de opt sezoane, vreme în care a câștigat Campionatul, Supercupa și a participat în Liga Campionilor cu Oțelul. După plecarea de la Galați, Sîrghi a evoluat în străinătate, la Maccabi Netanya (Israel), Ermis (Cipru) și Flamurtari (Albania), iar în România a mai trecut pe la Pandurii Tg. Jiu, Concordia Chiajna, Gaz Metan, Dunărea Călărași. Ultima oară a jucat pentru Petrolul Ploiești, în Liga a II-a, alături de care s-a luptat pentru promovarea în primul eșalon.

Pentru realizările sale de la Oțelul, Cristi Sîrghi a fost inclus în cartea «50 de ani, 50 de legende».

Începând din acest sezon, Sîrghi va purta tricoul cu numărul 33 pentru SC Oțelul Galați.

Bine ai revenit în tricoul Oțelului, Cristian Sîrghi!”, precizează SC Oțelul.

Cristian Sîrghi e al șaselea trasfer al echipei SC Oțelul 

SC Oțelul a ajuns la al șaselea transfer al verii. Gălățenii au mai anunțat că au fost semnate actele și cu Dan Popescu (fundaș lateral, 32 de ani, ex CSM Slatina), Bogdan Gavrilă (mijlocaș lateral, 28 de ani ex SCM Gloria Buzău), Eugen Bujoreanu (portar, 21 de ani, ex Delta Tulcea), Alin Nica (atacant, 22 de ani, ex Sporting Liești), Ionuț Neagu (mijlocaș, 30 de ani, ex Cherno More- Bulgaria) și Răzvan Adăscăliței (mijlocașul, 31 de ani, ex CSM Focșani).

Foto: SC Oțelul Galați 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 22 Aug. 2020, 18:18 Liga 3
Pe aceeași temă