Oțelul îl pierde pe Raphael Stănescu. Fostul dinamovist a preferat să meargă la o echipă din Liga 3

Văzut ca o mare speranță atunci când evolua la juniorii de la Dinamo, debutant în Liga 1 la doar 16 ani, Raphael Stănescu (22 ani) înaintează în vârstă și continuă să dezamăgească. Capriciosul jucător născut în Germania n-a reușit să se impună în prima echipă a lui Dinamo, a evoluat mai mult în Liga 2 la echipa secundă a „câinilor”, a profitat de situația de la Corona Brașov și a revenit în Liga 1, însă această mutare nu i-a adus niciun alt transfer la o altă echipă din prim-planul fotbalului românesc. Mijlocașul a ajuns pentru o scurtă perioadă la echipa a doua a Concordiei Chiajna, a plecat apoi pentru o scurtă perioadă de timp în Polonia, la Flota Swinoujscie, și a sperat că venirea la Oțelul Galați, în Liga 2, îi va scoate în evidență calitățile și va putea să-și relanseze cariera. Într-adevăr, Stănescu a fost unul dintre titularii Oțelului, a jucat în 14 din cele 17 meciuri pe care gălățenii le-au disputat în prima parte a sezonului, dar a făcut-o fără să impresioneze, nereușind să înscrie nici măcar o dată în această perioadă. A încheiat anul 2015 pe penultimul loc în Seria I cu echipa sa și în această iarnă a decis să accepte o nouă ofertă, una de la o formație nou-promovată în Liga 3.

Raphael Stănescu a lăsat Oțelul și Liga 2 pentru Sporting Turnu Măgurele și Liga 3. Ajuns la 22 de ani, mijlocașul e într-o continuă căutare a faimei pe care a avut-o doar la juniori lui Dinamo și acum speră să o găsească la Turnu Măgurele. Motivul plecării de la Galați este unul bazat și pe situația financiară extrem de proastă a fostei campioane.

Singurul nume sonor adus vara trecută la Oțelul a părăsit echipa gălățeană pe ușa din dos, nereușind să impresioneze, iar acum merge la Sporting Turnu Măgurele să pună umărul la promovare. Cu el, la formația din Teleorman, va merge și un alt fost dinamovist. Atacantul Georgian Păun (30 ani), ultima dată la FC Brașov, pe când evolua în Liga 1, se va prezenta și el la reunirea echipe din Liga 3, acolo unde vor ajunge și antrenorul și mai mulți jucători de la Inter Olt Slatina, liderul Seriei a III-a. Gruparea olteană se desființează în această iarnă, iar Sporting îi ia cei mai buni jucători pentru a visa la o promovare în Liga 2. Nu-i va fi ușor, deoarece pentru acest obiectiv se bate și SCM Pitești, grupare preluată în această pauză de Nicolae Dică. Bobi Verdeș, Ciprian Dinu, Gabriel Precup, Adrian Popa sunt câteva dintre transferurile pe care Sporting Turnu Măgurele le va bifa.

Pe aceeași temă