Ionuț Neagu a semnat cu SC Oțelul. Gălățenii se află la al treilea transfer cu nume în această vară, dar Cristian Munteanu anunță alte posibile veniri

Andrei PASCU 03 Aug. 2020, 19:26 Liga 3
Ionuț Neagu a semnat cu SC Oțelul. Gălățenii se află la al treilea transfer cu nume în această vară, dar Cristian Munteanu anunță alte posibile veniri

SC Oțelul continuă să aducă jucători cu experiență. Cea mai nouă achiziție a echipei din Liga 3 este mijlocașul Ionuț Neagu (30 de ani), care era liber de contract din februarie, după despărțirea de Cherno More (Bulgaria). Fotbalistul are peste 140 de meciuri în Liga 1, pentru echipele FC Oțelul, FCSB și Gaz Metan Mediaș.

Cristian Munteanu: ”Mai avem ceva discuții, o să vedem dacă mai vine cineva”

Cristian Munteanu, managerul executiv al SC Oțelul, a confirmat pentru Liga2.ro că s-a ajuns la un acord cu Ionuț Neagu, acesta fiind parte din planul său de la venirea la echipă, în octombrie 2019. Încă de atunci a avut ca strategie să aducă mai mulți fotbaliști cu experiență, cu meciuri în Liga 1, care să aducă un plus valoare lotului și să ajute jucătorii tineri ai gălățenilor să crească.

Mi-am propus de când am venit să aduc jucători care au fost la echipă când eram în Liga 1. Jucători maturi, care au experiență, care știu ce înseamnă clubul Oțelul și împreună să ridicăm din nou echipa. Neagu, Dan Popescu, Bogdan Gavrilă sunt jucători care aduc plus valoare și cei tineri să învețe de la ei profesionalism și tot ce însemnă marea performanță.

(N.r. – referitor la alte posibile veniri) ”Mai avem ceva discuții, dar nu știm deocamdată, o să vedem dacă mai vine cineva. Jucătorii pe care i-am amintit au multe meciuri în Liga 1. E important că sunt și gălățeni și joacă și cu sufletul.

Cu bugetul suntem în grafic, principalul nostru finanțator este Consiliul Local Galați. Suntem stabili, ne susțin oamenii, pentru că și ei vor performanță. Facem front comun pentru că a trecut suficient timp de când Galațiul nu a mai avut un cuvânt de spus în fotbalul românesc. Noi încercăm să luăm fiecare meci în parte și vom vedea ce putem face și sezonul următor. Sperăm la o clasare cât mai sus”, a declarat Cristian Munteanu pentru Liga2.ro.

  • Ionuț Neagu are cinci trofee cucerite, trei titluri în Liga 1 (FC Oțelul- 2011, FCSB- 2014 și 2015), o Cupă a României (FCSB- 2015) și o Supercupă a României (FC Oțelul- 2012).

Bogdan Gavrilă și Dan Popescu au semnat cu SC Oțelul luna trecută 

SC Oțelul a mai adus și alți jucători cu experiență. Gălățenii l-au transferat pe 6 iulie pe Bogdan Gavrilă (mijlocaș lateral, 28 de ani), după ce cu câteva zile înainte făcuseră publică venirea fundașului Dan Popescu (32 de ani). Ultima echipă pentru care a evoluat Gavrilă este SCM Gloria Buzău, din Liga 2, cu care semnase în ianuarie și pentru care a apucat să joace numai trei meciuri.

În ceea ce-l privește pe Popescu, ultima dată jucase la CSM Slatina, echipă de care nu s-a despărțit în condiții tocmai amiabile. Popescu a evoluat la FC Oțelul în perioada 2013 – 2015. După plecarea de la Galați, fundașul stânga originar din Tulcea a mai evoluat pentru ACS Poli Timișoara, FCSB, Concordia Chiajna, Juventus București și CSM Slatina.

 

 

Andrei PASCU 03 Aug. 2020, 19:26 Liga 3
Pe aceeași temă