Conducerea clubului din Ghiroda nu pare să vadă neajunsurile organizatorice de la meciurile de baraj, pentru care a și fost amendată de FRF. Mesajul directorului

Anda DELIU 14 Jun. 2024, 19:04 Liga 3
Conducerea clubului din Ghiroda nu pare să vadă neajunsurile organizatorice de la meciurile de baraj, pentru care a și fost amendată de FRF. Mesajul directorului

După eliminarea din recalificările pentru ultimul loc promovabil din Liga 3 în Liga 2 în această vară, CSC Ghiroda și Giarmata Vii se îmbată de drogul pozitivismului, mască sub care sportul românesc și mai ales fotbalul își ascunde autosuficiența și carențele tot mai mari an de an.

Și spunem asta nu pentru că s-a ratat promovarea, ci pentru că ghirozenii au fost total depășiți la organizarea jocurilor cu Poli Timișoara (scor 0-1) și FC Bihor (scor 2-2), când oamenii au stat în condiții primitive la gard ca să vadă un meci de fotbal în 2024!

Ghiroda, amendată exemplar de FRF pentru modul în care a organizat meciurile din baraj!

Trebuie spus că la meciul cu Poli Timișoara din returul semifinalelor barajului de promovare în Liga 2, a fost tot o înghesuială de nedescris, deși accesul s-a făcut pe bază de invitații distribuite gratuit la stadion în zilele de dinaintea meciului. Așadar, a existat o formă de a limita accesul peste capacitatea arenei ”Emilian Pavel”, dar asta nu s-a întâmplat, semn că s-au dat invitații mult pentru numărul de scaune.

Ghiroda nu a mai dat invitații și pentru jocul cu FC Bihor, deși era clar că va veni la fel de multă lume. Oamenii s-au înghesuit la gard, iar inclusiv din tribuna oficială nu s-a putut vedea meciul civilizat, aspect valabil și pentru presă, observatori sau oaspeții de la Oradea.

De data aceasta, ulciorul nu a mai mers la apă și clubul a primit o amendă 5000 de lei pentru permitea accesului a prea multor oameni, scandările incitative ale lui Alin Miloș, șeful centrului de copii și juniori ajuns crainici fără să știe cu ce se mănâncă regulamentul, dar și o amendă pentru antrenorul Sorin Bălu și jucătorul Mircea Stupu, de 1000 și, respectiv, 160 de lei.

Marius Poclid: ”Îmi doresc ca toată lumea să se bucure de toate lucrurile pozitive din acest sezon”

Printr-un mesaj public ca o concluzie a sezonului, directorul clubului, Marius Poclid, cere însă ca lumea să se concentreze doar pe aspectele pozitive!

”𝑨𝒄𝒖𝒎, 𝒍𝒂 𝒇𝒊𝒏𝒂𝒍 𝒅𝒆 𝒔𝒆𝒛𝒐𝒏, 𝒊̂𝒎𝒊 𝒅𝒐𝒓𝒆𝒔𝒄 𝒄𝒂 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒂̆ 𝒍𝒖𝒎𝒆𝒂 𝒔𝒂̆ 𝒔𝒆 𝒐𝒑𝒓𝒆𝒂𝒔𝒄𝒂̆ 𝒅𝒊𝒏 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒏𝒆𝒈𝒂𝒕𝒊𝒗𝒆 𝒔̦𝒊 𝒔𝒂̆ 𝒔𝒆 𝒃𝒖𝒄𝒖𝒓𝒆 𝒅𝒆 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕𝒊𝒗𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒔𝒆𝒛𝒐𝒏! Ș𝒊, 𝒔𝒑𝒖𝒏 𝒂𝒔𝒕𝒂, 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒂̆ 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒎𝒖𝒍𝒕𝒆: 𝑨𝒎 𝒕𝒆𝒓𝒎𝒊𝒏𝒂𝒕 𝒔𝒆𝒛𝒐𝒏𝒖𝒍 𝒓𝒆𝒈𝒖𝒍𝒂𝒓 𝒑𝒆 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒍 1!; 𝑨𝒎 𝒕𝒆𝒓𝒎𝒊𝒏𝒂𝒕 𝒑𝒍𝒂𝒚-𝒐𝒇𝒇-𝒖𝒍 𝒑𝒆 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒍 1!; 𝑨𝒎 𝒇𝒂̆𝒄𝒖𝒕 𝒐 𝒅𝒖𝒃𝒍𝒂̆ 𝒎𝒂𝒏𝒔̦𝒂̆ 𝒄𝒖 𝑷𝒐𝒍𝒊 𝒂𝒑𝒓𝒐𝒂𝒑𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕𝒂̆!; 𝑨𝒎 𝒄𝒓𝒆𝒂𝒕 𝒐 𝒆𝒎𝒖𝒍𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒄𝒖𝒎 𝒏𝒊𝒎𝒆𝒏𝒊 𝒏𝒖 𝒔𝒆 𝒂𝒔̦𝒕𝒆𝒑𝒕𝒂!; 𝑨𝒎 𝒇𝒂̆𝒄𝒖𝒕 𝒎𝒖𝒍𝒕̦𝒊 𝒐𝒂𝒎𝒆𝒏𝒊 𝒔𝒂̆ 𝒗𝒊𝒏𝒂̆ 𝒅𝒖𝒑𝒂̆ 𝒏𝒐𝒊 𝒍𝒂 𝑶𝒓𝒂𝒅𝒆𝒂 𝒔𝒂𝒖 𝑩𝒖𝒄𝒖𝒓𝒆𝒔̦𝒕𝒊, 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒋𝒐𝒄𝒖𝒍 𝒑𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒍-𝒂𝒎 𝒑𝒓𝒆𝒔𝒕𝒂𝒕!”, a transmis Poclid prin intermediul paginii de Facebook a clubului.

Poclid vede doar eșecul ratării promovării

De menționat că directorul nu vorbește decât despre ratare promovării, deși clubul nu avea acest obiectiv, însă uită să vadă tocmai ceea ce ține de partea pozitivă a fotbalului: că indiferent de ligă, chiar și în ultimul eșalon, publicul ar trebui să aibă dreptul să urmarească un meci în condiții civilizate, căci tocmai despre asta e bucuria fotbalului.

”𝑫𝒂, 𝒆 𝒂𝒅𝒆𝒗𝒂̆𝒓𝒂𝒕, 𝒍𝒂 𝒇𝒊𝒏𝒂𝒍 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒂̆ 𝒍𝒖𝒎𝒆𝒂 𝒔𝒆 𝒂𝒔̦𝒕𝒆𝒑𝒕𝒂 𝒔𝒂̆ 𝒑𝒓𝒐𝒎𝒐𝒗𝒂̆𝒎 … 𝒂𝒎 𝒆𝒔̦𝒖𝒂𝒕, 𝒅𝒂𝒓 𝒕𝒓𝒆𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒔𝒂̆ 𝒓𝒆𝒄𝒖𝒏𝒐𝒂𝒔̦𝒕𝒆𝒎 𝒄𝒂̆ 𝒂 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒖𝒏 𝒔𝒆𝒛𝒐𝒏 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒖𝒓 𝒔̦𝒊 𝒔𝒊𝒎𝒑𝒍𝒖 𝒏𝒆-𝒂𝒎 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒅𝒆𝒑𝒂̆𝒔̦𝒊𝒕 𝒔̦𝒊 𝒂𝒎 𝒇𝒂̆𝒄𝒖𝒕 𝒐𝒂𝒎𝒆𝒏𝒊𝒊 𝒔𝒂̆ 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒛𝒆 𝒇𝒓𝒖𝒎𝒐𝒔! 𝑫𝒂𝒄𝒂̆ 𝒊-𝒂𝒎 𝒅𝒆𝒛𝒂𝒎𝒂̆𝒈𝒊𝒕, 𝒏𝒆 𝒄𝒆𝒓𝒆𝒎 𝒔𝒄𝒖𝒛𝒆, 𝒅𝒂𝒓 𝒕𝒓𝒆𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒔𝒂̆ 𝒊̂𝒏𝒕̦𝒆𝒍𝒆𝒂𝒈𝒂̆ 𝒄𝒂̆ 𝒂𝒎 𝒍𝒖𝒑𝒕𝒂𝒕 𝒑𝒂̂𝒏𝒂̆ 𝒍𝒂 𝒄𝒂𝒑𝒂̆𝒕 𝒄𝒖 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒂̆ 𝒕𝒂̆𝒓𝒊𝒂 𝒔̦𝒊 𝒑𝒖𝒕𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒏𝒐𝒂𝒔𝒕𝒓𝒂̆! 𝑨 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒖𝒏 𝒔𝒆𝒛𝒐𝒏 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒎 𝒑𝒓𝒐𝒎𝒐𝒗𝒂𝒕 𝒅𝒊𝒏 𝑨𝒄𝒂𝒅𝒆𝒎𝒊𝒂 𝒏𝒐𝒂𝒔𝒕𝒓𝒂̆ 𝒏𝒖 𝒎𝒂𝒊 𝒑𝒖𝒕̦𝒊𝒏 𝒅𝒆 12 𝒄𝒐𝒑𝒊𝒊! 𝑷𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒑𝒆 𝒕𝒆𝒓𝒎𝒆𝒏 𝒔𝒄𝒖𝒓𝒕 𝒏𝒖 𝒂𝒎 𝒓𝒆𝒖𝒔̦𝒊𝒕, 𝒅𝒂𝒓 𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓 𝒑𝒆 𝒕𝒆𝒓𝒎𝒆𝒏 𝒍𝒖𝒏𝒈, 𝒄𝒖 𝒂𝒄𝒆𝒔̦𝒕𝒊 𝒄𝒐𝒑𝒊𝒊 𝒑𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒊-𝒂𝒎 𝒅𝒆𝒃𝒖𝒕𝒂𝒕 𝒔̦𝒊 𝒖𝒏𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒆𝒊 𝒂𝒖 𝒅𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕 𝒄𝒆𝒓𝒕𝒊𝒕𝒖𝒅𝒊𝒏𝒊, 𝒏𝒆 𝒗𝒐𝒓 𝒅𝒖𝒄𝒆 𝒑𝒆 𝒅𝒓𝒖𝒎𝒖𝒍 𝒑𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒏𝒊-𝒍 𝒅𝒐𝒓𝒊𝒎 𝒔̦𝒊 𝒏𝒆 𝒗𝒐𝒓 𝒇𝒂𝒄𝒆 𝒔𝒂̆ 𝒏𝒆 𝒊̂𝒏𝒅𝒆𝒑𝒍𝒊𝒏𝒊𝒎 𝒖𝒏 𝒗𝒊𝒔: 𝒑𝒓𝒐𝒎𝒐𝒗𝒂𝒓𝒆𝒂! 𝑭𝒊𝒕̦𝒊 𝒂𝒍𝒂̆𝒕𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒏𝒐𝒊 𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒊𝒏𝒖𝒂𝒓𝒆, 𝒂𝒑𝒓𝒆𝒄𝒊𝒂𝒕̦𝒊 𝒄𝒆 𝒔-𝒂 𝒊̂𝒏𝒕𝒂̂𝒎𝒑𝒍𝒂𝒕 𝒂𝒏𝒖𝒍 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒂 𝒍𝒂 𝑮𝒉𝒊𝒓𝒐𝒅𝒂 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒂̆ 𝒓𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒆𝒎 𝒖𝒏 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒍 𝒅𝒆 𝒃𝒖𝒏𝒂̆ 𝒑𝒓𝒂𝒄𝒕𝒊𝒄𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒖𝒍 𝒏𝒐𝒔𝒕𝒓𝒖! 𝑳𝒂 𝒇𝒊𝒏𝒂𝒍, 𝒗𝒓𝒆𝒂𝒖 𝒔𝒂̆ 𝒎𝒖𝒍𝒕̦𝒖𝒎𝒆𝒔𝒄 𝒕𝒖𝒕𝒖𝒓𝒐𝒓, 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝒔𝒖𝒑𝒐𝒓𝒕𝒆𝒓𝒊, 𝒍𝒂 𝒐𝒎𝒖𝒍 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒏𝒈𝒓𝒊𝒋𝒆𝒔̦𝒕𝒆 𝒕𝒆𝒓𝒆𝒏𝒖𝒍, 𝒍𝒂 𝒋𝒖𝒄𝒂̆𝒕𝒐𝒓𝒊, 𝒔𝒕𝒂𝒇𝒇 𝒔̦𝒊 𝒇𝒊𝒏𝒂𝒏𝒕̦𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊𝒊 𝒏𝒐𝒔̦𝒕𝒓𝒊, 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒔𝒆𝒛𝒐𝒏 𝒇𝒂𝒏𝒕𝒂𝒔𝒕𝒊𝒄 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒔-𝒂 𝒊̂𝒏𝒄𝒉𝒆𝒊𝒂𝒕. 𝑰̂𝒎𝒊 𝒔𝒄𝒐𝒕 𝒑𝒂̆𝒍𝒂̆𝒓𝒊𝒂 𝒊̂𝒏 𝒇𝒂𝒕̦𝒂 𝒗𝒐𝒂𝒔𝒕𝒓𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒗𝒂̆ 𝒎𝒖𝒍𝒕̦𝒖𝒎𝒆𝒔𝒄 𝒍𝒂 𝒇𝒊𝒆𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒏 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂𝒄𝒆𝒂𝒔𝒕𝒂̆ 𝒂𝒎𝒊𝒏𝒕𝒊𝒓𝒆 𝒇𝒓𝒖𝒎𝒐𝒂𝒔𝒂̆! 𝑴𝑼𝑳𝑻̦𝑼𝑴𝑬𝑺𝑪!”, mai spune Poclid.

CSC Ghiroda a jucat în Seria 7 a Ligii 3, alături de echipele din Oltenia, după ce făcuse o cerere să fie mutată, pentru a evita să fie în Seria 8, cu Poli Timișoara și echipele din Banat și Crișana. Rămâne de văzut dacă se va proceda similar vara aceasta.

Team-managerul Florin Brădau, suspendat la turul cu FC Bihor, a fost la vestiare și pe teren, în busculada de după fluierul final, deși regulamentul îi interzice acest lucru. Pentru asta a primit interdicție o lună de la FRF pentru a-și desfășura orice activitate legată de fotbal.

Ghiroda a irosit și a doua șansă la promovare primită în această vară

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a fost liderul Seriei 7 în acest sezon de Liga 3.

S-a calificat în barajele de promovare, unde a trecut în faza semifinală de SSU Politehnica Timișoara, a doua clasată din Seria 8, după 2-0 la Timișoara și 0-1 la Ghiroda. În finală a avut un tur cu un arbitraj scandalos pe teren propriu, 2-2 cu FC Bihor, cu orădenii egalând din nouă penalty-uri controversate acordate de Mihai Motan, iar returul a fost pierdut cu scorul de 0-3 în fața locul 1 din Seria 8.

Doar în această vară, patru dintre cele cinci învinse din finale au primit o a doua șansă la promovarea în Liga 2, în contextul în care se trece de la 20 la 22 de echipe. Ghiroda a prins unul dintre aceste locuri și în mini-turneu a pierdut din prima, din semifinală, la București, contra CS Dinamo. A condus cu 1-0 în ”Ștefan cel Mare”, însă avea să piardă cu scorul de 3-1.

Timișenii au mai avut o experiență cu barajele acum două sezoane, când au pierdut în faza semifinală contra CSM Reșița, după 0-1 acasă și 1-1 în deplasare.

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

Anda DELIU 14 Jun. 2024, 19:04 Liga 3
Pe aceeași temă