Ghiroda a pierdut cu CS Dinamo și a ieșit din luptele turneului ce decide ultima promovată în Liga 2 după un alt arbitraj discutabil! Sorin Bălu: ”Am sperat la mai mult”

Anda DELIU 12 Jun. 2024, 23:00 Liga 3

CSC Ghiroda și Giarmata Vii a pierdut cu scorul de 1-3 semifinala recalificărilor pentru ultimul loc promovabil în Liga 2, al șaselea în această vară, contra CS Dinamo București.

Deși la centru a fost ecusonul FIFA Marian Barbu, bucureștenii au beneficiat de o mare eroare de arbitraj, gol anulat al oaspeților când scorul era egal, dar și de un penalty dat ușor.

CSC Ghiroda a deschis scorul în ”Groapă”, dar a fost egalată până la pauză

Cu ceva absențe în lot, inclusiv cu Jichici suspendat, Ghiroda a reușit să aibă o prestație bună la București.

Echipa timișeană a deschis scorul în minutul 15, după o acțiune de atac. Mancaș a pasat spre Buțu în careul mic, iar Costin Ciochină a trimis din 4 metri în propria poartă.

CS Dinamo a egalat în minutul 30, după un penalty dictat după ce Mihalache a tras în Vasluian, aflat în careu.

Marian Barbu a apreciat că a fost henț și de la punctul cu var a executat Alexandru Burlacu, pentru 1-1.

Gol anulat pentru offside dictat aiuritor de ecuson FIFA Marian Barbu! CS Dinamo a tranșat apoi jocul

Ghiroda a început bine și repriza secundă, când s-a petrecut un moment halucinant. La jumătate de minut după reluarea jocului, Popa a centrat din dreapta la Bulza, aflat în stânga careului.

Doi apărători dinamoviști nu au reușit să oprească mingea, la firul ierbii, iar tânărul a înscris cu șut la colțul lung. Doi jucători ghirozeni într-adevăr se aflau în offside, dar nu au influențat faza deloc, portarul Fara nefiind ”mascat” sau incomodat.

Cum asistentul Florian Vişan ridicase fanionul, așa cum se procedează în astfel de cazuri, Barbu, care gafează aproape meci de meci în prima ligă și nimeni nu înțelege de ce este pe lista FIFA, a anulat reușita lui Bulza, în ciuda protestelor timișenilor, care au încercat să-i transmită că a greșit!

Ulterior, Dinamo a preluat conducerea prin două faze create de execuții foarte bune. În minutul 69, Cristian Delciu a tras de la circa 25 de metri și l-a învins pe portarul Ciocan cu un șut cu pământul în partea sa stângă, iar în minutul 73 a fost rândul lui Roberto Vasile să fie precis, de la 17 metri de data aceasta, în aceeași parte a porții.

Sorin Bălu, după eșecul de la București: ”Jucătorii noștri sunt învingători”

Antrenorul Ghirodei și-a lăudat echipa pentru acest sezon la finalul căruia nu reușește nici de această dată promovarea.

”Cred eu că am avut meciul în mână, dar câteva decizii neinspirate de moment au dus la înfrângere. Dar, așa cum am spus-o, jucătorii noștri sunt învingători pentru mine, pentru că au avut un campionat greu, dar reușit: au fost campioni, au eliminat-o pe Poli, au luptat de la egal la egal cu Bihor, s-au bătut de la egal la egal cu Dinamo. Sunt mândru de ei! Urmează o vacanță binemeritată, din păcate și astăzi mulți băieți de ai noștri au jucat cu accidentări, întinderi”, a declarat antrenorul bănățenilor.

El a admis că visa la mai mult. ”Îmi pare rău pentru că am sperat la mai mult și am crezut mai mult, dar eu cred că am făcut o propagandă bună fotbalului, cred că am arătat comunității că am dat tot ce am putut. Vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care au fost pe întreg sezonul alături de noi. Sunt convins că au trăit momente frumoase alături de noi!”, a adăugat Bălu.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în meciul cu CS Dinamo: Tud. Ciocan – Coroiu (Ad. I. Ilie 77′), Butnărașu, Mancaș (cpt.)(Datcu 77′), Al. Popovici, Buțu (Bulza 46′), Vasluian (Hecsko 67′), Gab. Precup, Dav. Pop, Ad. Dum. Popa, Stupu. Rezerve: Mosoarcă – Vaccari, Gulei, Cluci, Stoianov.

CSC Ghiroda nu promovează în Liga 2 nici la a doua încercare

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a fost liderul Seriei 7 din acest sezon de Liga 3. Trebuia să joace în Seria 8, însă FRF a mutat-o în vara trecută în Seria 7, alături de echipele din Oltenia, pentru a aduce în Seria 8 o echipă din Crișana, pe FC Bihor Oradea, în precedentele două sezoane activă în Seria 10!

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a trecut în faza semifinală de SSU Politehnica Timișoara, a doua clasată din Seria 8, după 2-0 la Timișoara și 0-1 la Ghiroda. În finală a avut un tur cu un arbitraj scandalos pe teren propriu, 2-2 cu FC Bihor, cu orădenii egalând din nouă penalty-uri controversate acordate de Mihai Motan, iar returul a fost pierdut cu scorul de 0-3 în fața locul 1 din Seria 8.

Timișenii au mai avut o experiență cu barajele acum două sezoane, când au pierdut în faza semifinală contra CSM Reșița, după 0-1 acasă și 1-1 în deplasare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Anda DELIU 12 Jun. 2024, 23:00 Liga 3
Pe aceeași temă