Ghiroda și FC Bihor au remizat după un meci terminat cu scandal, cu arbitrii admonestați zeci de minute în fața vestiarelor. Timișenii invocă viciere de rezultat, orădenii au și ei reproșuri

Anda DELIU 02 Jun. 2024, 11:43 Liga 3

CSC Ghiroda și Giarmata Vii și FC Bihor Oradea au terminat la egalitate, scor 2-2, meciul tur din barajul de promovare în Liga 2.

Gazdele au avut 2-0, dar au fost egalate din două lovituri de pedeapsă, dintre care prima dictată în mod eronat de centralul Mihai Motan, iar situația a degenerat, cu zeci de spectatori timișeni care au rămas și au huiduit la vestiare zeci de minute după ultimul fluier.

Ghiroda, mai eficientă în fața Bihorului

Timișenii au avut o primă mare ocazie, la o ratare a lui Alexandru Popovici din minutul 9, când jucătorul nu era flancat de niciun adversar. Apoi, FC Bihor a avut mai multe ocazii, dar nu așa de clare, însă în poartă au băgat-o gazdele. În minutul 26, s-a bătut corner din stânga, Popovici a recentrat, iar David Pop a marcat, spre bucuria tribunelor.

Peste două minute, orădenii au avut o ratare imensă, când Stoian a trimis mingea cu capul în bară. Cu o eficiență net superioară, gazdele au intrat cu avantaj la pauză.

2-0, cel mai periculos scor. Mai ales când faulturile sunt mutate în careu

Ghirozenii au mai irosit o ocazie mare prin Precup, înainte de a da lovitura, în minutul 57, la șutul de la semi-distanță a lui Cosmin Mancaș, căpitanul bănățenilor, execuție frumoasă la vinclu.

Când totul părea că merge ceas pentru timișeni, în minutul 67, deși Butnărașu și Ciocan s-au ciocnit la peste un metru de linia careului, arbitrul din Liga 2 a dictat penalty!

În prima fază, Ciocan a respins execuția lui Sergiu Jurj, dar atacantul a urmărit și a reușit să înscrie din reluare, în minutul 68.

Soarta gazdelor s-a întunecat total în minutul 80. Stupu l-a ținut și împins spre sol pe Preklet în careu după o repunere din lovitură liberă, în timp ce mingea era centrată. De data aceasta, de la 11 metri, Florin Chitaș a marcat, iar Stupu a fost eliminat.

Circ la vestiare

Pe final, niciuna dintre formații nu a mai avut ocazii importante, mai ales că elevii lui Sorin Bălu erau și cu om în minus.

Arbitrii, admonestați puternic din public, au intrat la vestiare cu stewarzii după ei. Ghirozenii, furioși, au stat zeci de minute în fața clădirii vestiarelor și, în majoritatea timpului, au huiduit arbitrii și adversarul. Aparent, la vestiare, Alexandru Popovici ar fi vrut să-l și agreseze pe arbitrul de centru.

Sorin Bălu, acuzații grave la adresa arbitrilor

Antrenorul Ghirodei a considerat că ambele lovituri de la 11 metri s-au dat pe nedrept și a spus că rezerva Marius Chioran a avut o atitudine părtinitoare.

”Este frustrant oarecum pentru noi, pentru că cred eu că echipa mai bună a fost echipa noastră. Am marcat de două ori. Și cei de la Oradea au avut două ocazii importante. Dar, din punct de vedere organizatoric, s-a văzut că o echipă este organizată extraordinar și una dispune de lucruri mai multe. Noi am arătat că suntem o echipă care se antrenează. O echipă organizată, care joacă și care, până când am fost lăsați să jucăm, am condus cu doi zero și ne îndreptam spre un final fericit. Din păcate, și acum vorbesc despre ce am văzut pe camere: unul este fault – și dacă este, deși nu este – este un metru și jumătate în afara careului. Arbitrul central îl bagă în careu, la sugestiile acelui domn (n.r. – brigada a avut comunicare prin cască), arbitru de rezervă. La al doilea, este o centrare în care fundașul nostru, împreună cu atacantul nostru sunt într-un duel normal, corect, fără să fie contact, se acordă din nou penalty. Până la urmă, e clar că noi nu avem numele și renumele celor de la FC Bihor, dar și noi am muncit un an. Nu putem să acceptăm că vine cineva și ne ia munca. S-a văzut clar maniera, tenta. În momentul în care un jucător al lor intra în teren, un antrenor secund i-a spus «Tu cazi, că o să primești!». Mai pot să spun ceva? După pauză, vă spun sincer că am simțit (n.r. – întrebat despre o manieră pro FC Bihor). Dacă la noi acasă a fost nebunie la Oradea, cu 10.000, oare ce va fi? Noi ca antrenori dacă depășeam puțin spațiul tehnic eram apelați cu «bă» de către rezervă. Venea, urla la jucători. Ceilalți de la Bihor dădeau cu sticle, aruncau în direcția lor nu era nicio problemă. Aceștia suntem. Suntem mai micuți, dar avem o inimă mare”, a precizat Bălu.

Florin Farcaș a reproșat agresiunile gazdelor

Antrenorul bihorenilor a făcut, de asemenea, acuzații grave, inclusiv cum a gestionat ”crăinicia” Alin Miloș, oficial în cadrul clubului.

”Am reușit să facem un 2-2 după un joc foarte bun. O primă repriză unde am avut cel puțin patru ocazii mari. Sigur că pe jocul nostru destul de ofensiv și încercând să marcăm, ne-au surprins o dată din fază fixă și a doua oară, dintr-un moment de finalizare. În schimb, nu știu dacă au avut vreo ocazie. Au pus stăpânire, au jucat. Am arătat că ne dorim foarte mult victoria și acesta e lucrul cel mai important. Am început repriza a doua cu aere de jucători care vor să întoarcă rezultatul, dar 7-8 minute nu am trecut de mijlocul terenului. Dar după am creat foarte multă presiune pe adversar, am dus foarte mult mingea în treimea lor. Mai era încă un penalty la Ioviță la ultima fază. Singurul lucru anormal a fost organizarea. Numai în anii 1970 se întâmpla ce s-a îmtâmplat astăzi. Organizatorii au venit să sară la bătaie. Organizatorii și comentatorul de la Ghiroda, a început să incite spectatorii. Au vrut să sară peste gard, să vină peste noi, nu văd de ce. Ambele penaltyuri au fost clare. Da, s-a intrat pe hol. Nu știu cine, un organizator cu tricou de la Ghiroda, m-a prins de gât din spate. În incinta terenului au dreptul să rămână doar copii de mingi”, a punctat Florin Farcaș.

Returul se joacă miercuri, de la 17:30, pe stadionul ”Iuliu Bodola” din Oradea. Câștigătoarea va promova în Liga 2, dar, în acest sezon, și învinsa ar mai putea avea o șansă la promovare.

CSC GHIRODA ŞI GIARMATA VII (l1S7) – FC BIHOR ORADEA (l1S8) 2-2

David Pop 26′, Cosmin Mancaș 57′ / Sergiu Jurj 68′, Florin Chitaș 81′ – penalty

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Tud. Ciocan – Vasluian, Butnărașu, Stupu, Hecsko – Mancaș (Jichici 85’), Dav. Pop, Gab. Precup, Al. Popovici (Coroiu 76’) – Trandu (Ad. D. Popa 64’), Buțu (Datcu 76’)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Bulza, Miclău, Ad. I. Ilie, Cluci
Antrenor: Sorin Bălu
Eliminat: Mircea Stupu 80′

FC Bihor Oradea: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, Al. Băican, Al. Stoian (Gagyi 76’) – Ric. Farcaş (cpt.) – Vînău, Calugher (Chitaş 61’), Gîdea (Tincău 61’), Sg. Ciocan (Gunie 46’) – Sg. Jurj (Ioviţă 90+1’)
Rezerve neutilizate: Bob – Gal, Andr. Moga, Bg. Vasile
Antrenor: Florin Farcaş

Stadion: ”Emilian Pavel” (Ghiroda – Timiş). Arbitru: Mihai Motan (Târgovişte). Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și George Suciu (Câmpia Turzii). Rezervă: Marius Nechita Chioran (Floreşti – Cluj). Observator arbitri: Marian Salomir (Cluj-Napoca). Delegat joc: George Valentin Gîdea (Bucureşti).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

Anda DELIU 02 Jun. 2024, 11:43 Liga 3
Pe aceeași temă