CSC Ghiroda și Giarmata Vii, amendată de FRF după turul barajului cu FC Bihor. Crainicul, cel mai dur sancționat pentru ieșirile sale la adresa arbitrajului

Anda DELIU 11 Jun. 2024, 20:09 Liga 3
CSC Ghiroda și Giarmata Vii, amendată de FRF după turul barajului cu FC Bihor. Crainicul, cel mai dur sancționat pentru ieșirile sale la adresa arbitrajului

La începutul acestei săptămâni a venit ”decontul” pentru meciul dintre CSC Ghiroda și Giarmata Vii și FC Bihor Oradea (scor 2-2), din turul finalei barajului de promovare în Liga 2.

Au fost multiple carențe organizatorice, iar, acum, clubul bănățean e bun de plată către Federația Română de Fotbal.

Team-managerul suspendat al echipei CSC Ghiroda și Giarmata Vii, fără jenă pe teren și la vestiare

Scandalul a pornit de la faptul că gazdele au condus cu 2-0, iar oaspeții au egalat după două lovituri de la 11 metri controversate, unul dictat de Mihai Motan la un fault comis în afara careului!

La final a fost un circ de nedescris, cu zeci de localnici care au huiduit la vestiare.

Dincolo de erorile mari de arbitraj, rămân și gafele organizatorice ale ghirozenilor. În primul rând, deși era suspendat după turul semifinalei cu Poli, team-managerul Florin Brădau a fost la vestiare și în busculada de după fluierul final.

FRF l-a sancționat pentru asta. ”În temeiul art. 85/3/a din RD, se sancționează cu măsura interzicerii desfășurării oricărei activități legate de fotbal până la executarea integrală a sancțiunii stabilită prin Hotărârea CDE nr. 286/24.05.2024 de 1 (una) lună”, se arată în deciziile Comisiei de Disciplină și Etică.

Amendă mare pentru timișeni și din cauza incitările de la stație

La meci, șeful centrului de copii, Alin Miloș, a fost crainic la jocul cu FC Bihor și a ”comis-o”! El a strigat la microfon, în timpul jocului, inclusiv că pe teren este ”japcă” din partea arbitrilor.

Amendă și pentru acest lucru pentru club, iar un alt articol menționat face referire la înghesuiala de pe stadion.

”În temeiul art. 83/2/a din RD cu aplicarea art. 12, 14 bis și 15 din RD, se sancționează cu Avertisment și i se aplică penalitate sportivă de 1000 lei 2 În baza art. 83/7 din RD cu aplicarea art. 12, 14 Bis și 15 din RD se sancționează cu Avertisment și 5000 lei penalitate sportivă. În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, clubul CSC Ghiroda și Giarmata Vii va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 83/7 din RD penalitate sportivă de 5000 lei”, se mai arată în decizii.

Cosmin Bălu ar fi înjurat arbitrii!

Nici antrenorul principal Cosmin Bălu nu a scăpat. El a fost amendat pentru injurii aduse arbitrilor.

”În temeiul art. 65/a cu aplicarea art. 12, 14 bis și 15 din RD, se sancționează cu Avertisment și i se aplică penalitate sportivă de 1000 lei”, se arată în deciziile aceleiași comisii a FRF.

Bălu se poate consola cu faptul că Mircea Stupu, eliminat aiurea la jocul de acasă cu Bihorul, revine acum, deoarece a primit doar o etapă de suspendare.

În schimb, Petrișor Jichici eliminat la Oradea, pentru un cot ce a spart tâmpla unuia advesar, stă două etape, pentru că ar fi avut o altercație cu preparatorul fizic al bihorenilor.

  • CSC Ghiroda joacă miercuri, de la 17:30, semifinala recalificărilor, pe trenul celor de la CS Dinamo. Dacă bate, va juca finala pentru al șaselea loc promovabil în Liga 2 tot în deplasare, cu învingătoarea dintre CSM Focșani sau SCM Râmnicu Vâlcea.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

Anda DELIU 11 Jun. 2024, 20:09 Liga 3
Pe aceeași temă