Dezvăluirile Liga2.ro despre fotbaliștii timișeni cercetați pentru pariuri, confirmate oficial de FRF

Anda DELIU 04 Jul. 2023, 15:17 Liga 3
Dezvăluirile Liga2.ro despre fotbaliștii timișeni cercetați pentru pariuri, confirmate oficial de FRF

Săptămâna trecută, Liga2.ro a prezentat în exclusivitate că alți patru jucători de fotbal ce au evoluat sezonul trecut la CSC Ghiroda și Giarmata Vii vor fi chemați la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, deoarece aveau cont la pariuri online. Numele prezentate s-au confirmat întocmai, așa cum le și confirmase conducerea ghirozenilor, transparent, la solicitarea ziarului.

Alți patru jucători de la Ghiroda au fost citați de FRF pentru pariuri

Reamintim, de la Ghiroda a fost deja sancționat cu o lună de suspendare și o amendă de 5000 de lei Răzvan Cluci. El avea cont la pariuri de mai mulți ani, de când era legitimat chiar la Ripensia. Roș-galbenii nu au avut nicio reacție publică legat de acest aspect.

Ulterior, Comisia de Disciplină și Etică a FRF i-a citat, la 3 iulie, pe alți patru colegi de-ai lui Cluci de la Ghiroda. Este vorba de Andrei Mura și Andrei Făgărășanu, care au fost prezențați între timp la Poli Timișoara, Mihai Hecsko, care era dorit la Ghiroda în continuare, dar și Cosmin Mancaș, ajuns la CSC Dumbrăvița, cu care se află în cantonament la Sântămăria-Orlea.

FRF i-a citat ieri, iar în deciziile Comisiei de Disciplină și Disciplină se menționează același lucru la toți: ”Dosar în pronunțare”.

Ghiroda a admis, Poli Timișoara a arătat cu degetul spre presă

După ce Liga2.ro a aflat despre numele celor patru, clubul CSC Ghiroda și Giarmata Vii le-a confirmat, transparent, prin vocea directorului. Clubul a avut o reacție similară și în cazul Cluci.

Firește, deși doi dintre jucători au semnat cu Poli Timișoara și orice sancțiune se va aplica perioadei lor la echipa alb-violetă, clubul retrogradat din Liga 2 în această vară a emis un comunicat de presă în care spunea că presa face asocieri răuvoitoare și spune că la ei în club se predă ceea ce orice jucător ar trebui să știe: că nu are voie să parieze. Indiferent ce curs ”academic” ar ține clubul sau nu, pedeapsa o vor ispăși sub culorile lor, asta, desigur, dacă Poli nu le reziliază contractele.

Poli a semnat și cu Cristian Pădurariu, singurul jucător român dovedit că a pariat pe meciurile echipei sale de atunci, ACS Poli. Atacantul a fost prins ieșind dintr-o casă de pariuri.

CSC Dumbrăvița spera, dar se pare că degeaba

CSC Dumbrăvița nu a oferit nicio reacție față de situația lui Cosmin Mancaș. Clubul alb-verde din Liga 2 spera ca jucătorul achiziționat în această vară să primească doar amendă, pentru că, aparent, paria doar pe campionate străine. O frumoasă iluzie însă, căci celor de la comisie li s-a explicat că vor primi sancțiuni minime, deoarece au fost prinși făcând ceva interzis. Adică și amendă, și suspendare.

CSC Ghiroda a fost lămurită între timp de FRF despre caracterul suspendării. Marius Poclid ne-a transmis că este vorba de o lună de la data începerii competiției, dacă decizia suspendării rămâne definitivă din punct de vedere juridic. Ghiroda, de altfel, așteaptă și finalul cazului pentru a-și face lotul de Liga 3.

Comisia de Disciplină și Etică a sancționat în ultimul timp mai mulți arbitri și jucători din Liga 3

De curând, aceeași comisie a FRF a suspendat și amendat nouă arbitri și un observator de arbitri fiindcă aveau cont la case de pariuri și nu le-au închis după ce li s-a transmis să facă acest lucru.

Ulterior, 12 jucători de la echipa din Liga 3 Real Bradu au primit sancțiuni de suspendare din fotbal. Din acest motiv, considerând că imaginea i-a fost călcată în picioare, clubul argeșean a decis să se retragă din competițiile organizate de FRF.

Momentan, la Ghiroda nu se ia în calcul așa ceva, chiar dacă va ajunge la 5 jucători sancționați pentru pariuri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-timisoara-a-reactionat-in-urma-dezvaluirilor-liga2-ro-despre-noii-jucatori-anchetati-de-frf-pentru-pariuri-doi-dintre-ei-aflati-curtea-sa-csc-dumbravita-nu-a-avut-o-pozitie-publica-19276505

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-bomba-in-banat-fotbalisti-de-la-poli-dumbravita-si-ghiroda-citati-de-frf-pentru-pariuri-19276396

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fost-jucator-la-ripensia-suspendat-pentru-ca-avea-cont-de-pariuri-ne-a-spus-ca-avea-cont-de-cand-era-junior-ne-a-trimis-si-un-desfasurator-scos-inainte-sa-l-inchida-19274943

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-a-inceput-pregatirea-pentru-liga-3-printre-achizitii-are-un-fost-jucator-trecut-pe-la-uta-si-dumbravita-19274933

Anda DELIU 04 Jul. 2023, 15:17 Liga 3
Pe aceeași temă