CSC Dumbrăvița a revenit la antrenamente cu 18 jucători, puține noutăți și un singur atacant în lot. Echipa lui Cosmin Stan nu se va antrena acasă o perioadă

Anda DELIU 26 Jun. 2023, 22:44 Liga 2
CSC Dumbrăvița a revenit la antrenamente cu 18 jucători, puține noutăți și un singur atacant în lot. Echipa lui Cosmin Stan nu se va antrena acasă o perioadă

CSC Dumbrăvița a revenit luni, 26 iunie, la antrenamente. Deocamdată, cele șapte plecări anunțate oficial au fost suplinite de patru sosiri noi, fotbaliști care nu au semnat contracte, și se mai așteaptă jucători sub vârstă.

Cosmin Stan speră să depășească clasarea din sezonul recent încheiat, iar la stadionul din sat se lucrează de zor și se montează tuburi de drenaj.

Atacant ucrainean plecat de la CSM Slatina, la reunirea Dumbrăviței

La primul antrenament pentru pregătirea noului sezon de Liga 2 au fost prezenți 18 jucători, în condițiile în care trei fotbaliști au absentat motivat: Dragan Paulevici e în luna de miere, Andrei Olaru e cu facultatea la mare, iar Denis Curea dă Bacalaureatul.

Au plecat Luca și Toma Bodri, Călin Toma, Petre Simon, Alexandru Piftor, Abdoulaye Niakate și Cristian Grancea.

CSC Dumbrăvița e ca și înțeleasă cu atacantul de 24 de ani Mykhailo Plokhotnyuk, fost la Poli Iași și CSM Slatina în sezonul recent. De la Ripensia a venit mijlocașul ofensiv de 21 de ani Nicolae Sofran, dar și portarul de 19 ani Paul Toroc, iar de la CSC Ghiroda a venit Cosmin Mancaș, jucătorul de bandă de 28 de ani de la Ghiroda, despre care Liga2.ro a anunțat în exclusivitate.

Cosmin Stan așteaptă să vadă dacă, de la UTA, Mircea Rednic îi va da jucătorii sub vârstă pe care îi dorește. De asemenea, se mai caută mai ales fundași centrali și atacanți.

Lotul prezent la reunirea CSC Dumbrăvița, fără câțiva tineri veniți în probe care nu se știe cât vor rămâne:

  • portari: Cătălin Trifon, Robert Mikloș, Paul Toroc (Ripensia);
  • fundași: Costel Zurbagiu, Eduard Amariei, Tudor Moțiu, Vlad Gîsă, Nicolae Sofran (Ripensia);
  • mijlocași: Răzvan Ghinescu, Alexandru Martinov, Ouadie Salhi, Ionuț Tănase, Alexandru Tismonar, Andrei Toroc, Adrian Zaluschi, Cosmin Mancaș (Ghiroda);
  • atacant: Mykhailo Plokhotnyuk (CSM Slatina).

Obiectivul e menținerea în Liga 2 și, dacă se poate, o clasare mai bună decât în sezonul trecut

CSC Dumbrăvița a terminat pe locul 3 în Grupa B de play-out, deci putem spune că pe locul 13 la general, ținând cont de numărul de puncte acumulat.

Cosmin Stan vrea mai mult în noul sezon, a doua oară când Dumbrăvița va juca în Liga 2, dar recunoaște că va fi greu.

”Începem pregătirile, după o vacanță destul de lungă, de prste cinci săptămâni cu gândurile clare de a face un sezon bun de Liga 2, de a încerca să ne depășim performanța pe care am făcut-o în sezonul trecut. Trebuie să fim realiști. Cred că obiectivul nostru cel mai realist e să ne menținem în Liga 2. Normal că tindem la cât mai sus. Dar ce bugete au echipele de Liga 2, ce jucători își iau o grămadă de echipe, foarte mulți jucători de prima ligă. Va fi, cred, un campionat mai dificil față de de campionatul trecut. Mulți mi-au zis că dacă am scăpat în primul an, în al doilea an va fi mult mai dificil și în al doilea an ne ducem înapoi în Liga 3. Eu nu știu dacă e chiar așa. Exemplul cel mai bun pot să-l dau cu Unirea Dej, care în al doilea an a intrat în play-off. Nu cred că e o regulă. Și noi putem să fim o surpriză plăcută în campionatul acesta”, a declarat antrenorul echipei timișene.

CSC Dumbrăvița nu se poate antrena acasă

Echipa se antrenează la Covaci, alt sat de lângă Timișoara, pentru că la Dumbrăvița se sapă și se montează un sistem de drenaj în teren. Vor mai fi și alte lucrări, dar nu este clar dacă la arenă va apărea și o tabelă de scor.

”Asigurările din partea celor care fac lucrările sunt că terenul va arăta foarte bine. Acum, să vedem. Din păcate, din cauza vremii, a plouat foarte mult timp, lucrările au mers într-un ritm foarte lent. Dar, până începe campionatul ei dau asigurările că terenul va fi în condiții foatre bune. Ei au făcut și terenul de la Miercurea Ciuc, unul dintre cele mai bune din Liga 2, și ei spun că terenul va arată ca la Miercurea Ciuc”, a punctat Stan.

Cosmin Stan a dorit meciuri amicale internaționale

În cantonament, Cosmin Stan vrea să se plece de vineri cu 26 de jucători, deși la reunire au fost 18. El crede că jocurile de la Szeged și Vrșeț vor fi utile echipei.

”În prima fază era vorba că facem cantonamentul pe plan local. Nu s-a putut și atunci am ales să mergem undeva, unde avem condiții bune. Nu am fi mers dacă nu erau condiții bune. Am fost acolo, am văzut condițiile. Cred că avem toate condițiile pentru o pregătire bună. În ceea ce privește meciurile amicale, am vrut adversari cât mai tari, cât mai buni. Avem un meci cu o echipă de primă ligă și cinci cu echipe de Liga 2. Chiar dacă la prima vedere par foarte multe meciuri, cred că noi avem nevoie de foarte multe meciuri tari. De aia am ales adversari tari, să jucăm și în străinătate. Până acum, noi n-am jucat în străinătate și cred că, pentru a trece la un nivel superior, avem nevoie și de meciurile acestea internaționale. Chiar dacă sunt doar amicale, cred că sunt importante meciurile cu Szegedul și cu Vrșețul pentru experiența noastră”, a mai punctat Stan.

Primul amical e miercuri, cu Progresul Ciacova. Echipa timișeană are 11 amicale, între care unul e joc-școală cu propriii juniori.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-programat-nu-mai-putin-de-11-amicale-vara-aceasta-inclusiv-cu-cfr-cluj-si-doua-in-ungaria-si-serbia-19275769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sapte-dintr-o-lovitura-csc-dumbravita-a-anuntat-primele-plecari-din-aceasta-vara-unii-jucatori-au-deja-noi-echipe-19275361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-al-treilea-jucator-de-care-unirea-dej-s-a-despartit-va-continua-in-superliga-clujenii-au-bifat-si-a-cincea-achizitie-alexandru-piftor-am-semnat-cu-un-club-serios-19275322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-acontat-o-prima-achizitie-din-liga-3-jucatorul-era-simbol-la-clubul-de-care-tocmai-s-a-despartit-dupa-10-ani-19273540

Anda DELIU 26 Jun. 2023, 22:44 Liga 2
Pe aceeași temă