Poli Timișoara a rămas fără doi dintre jucătorii pariori achiziționați în această vară. Atacul, compartimentul afectat

Anda DELIU 08 Aug. 2023, 14:40 Liga 3
Poli Timișoara a rămas fără doi dintre jucătorii pariori achiziționați în această vară. Atacul, compartimentul afectat

Mai devreme în această vară, suporterii Politehnicii Timișoara s-au vexat puțin după ce trei dintre jucătorii noi aduși au fost implicați în scandaluri privind pariurile.

Unul dintre ei, Cristian Pădurariu, dovedit că pariase pe ACS Poli când era legitimat acolo, iar ceilalți, Andrei Făgărășanu și Andrei Mura, făceau parte din ”lotul” de pariori cercetați de FRF, de la CSC Ghiroda și Giamata Vii.

Cristian Pădurariu a acuzat probleme personale și a părăsit Poli Timișoara

Ei bine, de câteva săptămâni, Paul Codrea a rămas fără Cristian Pădurariu. Semnarea contractului a fost anunțată de Poli chiar în ziua în care Liga2.ro a anunțat în exclusivitate că Făgărășanu și Mura vor fi și ei cercetați. Suporterii au lăsat comentarii pline de critici pe pagina Politehnicii, în acest context.

Până acum, Pădurariu e singurul jucător dovedit 100 la sută din fotbalul românesc că a pariat pe echipa la care era legitimat, ACS Poli. El a fost prins în flagrant ieșind dintr-o casă de pariuri din Timișoara, iar antrenorul Ștefan Nanu l-a reclamat la FRF. Jucătorul a fost pedepsit și a revenit, între timp, în fenomen.

Acum, ajuns la 26 de ani, Pădurariu a plecat de la Poli, deoarece ar avea ”probleme personale”, conform clubului și lui Codrea. Neoficial, el nu s-a simțit bine în relația cu fanii, fiind acuzat că e parior, dar nici nu s-ar fi integrat. ”Problemele” au dispărut când a mers al Buziaș, club pentru care a mai jucat, și cu care a fost în cantonament și a jucat amicale.

Andrei Făgărășanu ar putea pune ghetele-n cui

Liga2.ro a aflat în exclusivitate că și Andrei Făgărășanu a plecat de la Poli. De altfel, fotbalistul hunedorean nu a apărut la ultimul amical al alb-violeților, de la Oradea, nici ca titular, nici ca rezervă. Clubul nu a făcut niciun anunț, dar transparența nu mai e caracteristică Politehnicii, căci și despre Pădurariu, Codrea a admis că a plecat după ce a fost întrebat de un jurnalist timișorean la alt amical.

Potrivit informațiilor noastre, nici Făgărășanu nu se simțea prea bine în situația nemulțumirii suporterilor și, aparent, ar avea intenții să renunțe la fotbal, acum, la 32 de ani. Atât el, cât și Andrei Mura, rămas la Poli, vor fi suspendați 2 luni pentru că aveau cont la pariurile sportive.

Iată ce transmitea Poli când Liga2.ro a scris despre atacanții acontați de la Ghiroda (Făgărășanu și Mura):

”Condamnăm clar și ferm orice implicare a jucătorilor, antrenorilor, staffului administrativ sau a oricărei persoane care face parte din acest club la activități de pariere sau jocuri de noroc. Valorile clubului nostru sunt construite pe onestite și respect pentru fotbal.
Deși situația nu este una fericită, managementul clubului SSU Politehnica Timișoara a deciz să nu aplice nici o sancțiune disciplinară pentru pârâții Mura Andrei și Făgărășanu Andrei Cristi, deoarece faptele lor nu s-au petrecut în timpul unui contract încheiat între aceste părți. Dorim să ne arătăm disponibilitate întrajutorarea jucătorilor de a trece peste această perioadă.”

Ulterior, clubul venea și cu o reacție din partea celor doi jucători, în rândurile următoare redând-o doar pe a lui Făgărășanu, care între timp a părăsit echipa: ”Dragi suporteri, în primul rând vreau să știți că nu în acest fel îmi doream să înceapă aventura mea la Poli. Vreau să vă asigur că nu am fost implicat în niciun meci trucat, nu am făcut blaturi, nu am pariat împotriva echipei la care am evoluat. Îmi recunosc vina și este clar că a fost un lucru prostesc pe care l-am făcut. Aveți asigurările mele că astfel de situații nu se vor mai repeta, am învățat din această pățanie și nu mai îmi doresc astfel de momente în cariera mea.”

Tot conform unor surse Liga2.ro, Costel Pantelimon ar fi dorit, aparent, să renunțe la cei doi jucători suspendați, dar Paul Codrea a spus că are nevoie de ei, mai ales că clubul nu are buget mare și nu avea posibilitatea de a aduce lesne alții în loc.

Drukeria a prezentat lotul Politehnicii Timișoara. Făgărășanu nu mai este în lot

UPDATE: După apariția articolului, Drukeria a postat pe pagina sa de Facebook lotul de jucători al Politehnicii Timișoara, sub următorul text:

”Cu siguranță mulți dintre voi sunteți pe aceiași lungime de undă cu noi în privință cu prezentarea lotului Politehnicii Timișoara. Și tocmai din acest motiv vă oferim numele jucătorilor și numărul de pe tricoul aferent fiecărui fotbalist în parte astfel încât să știți pe cine să lăudați sau pe cine să ___________ în timpul meciurilor.”

Se confirmă ceea ce Liga2.ro a scris, și anume: Făgărășanu nu mai este la Poli.

La comentarii, Flavius Popescu a întrebat despre situația lui Făgărășanu, iar Drukeria a oferit următorul răspuns: ”Trebuie întrebați cei de la Politehnica Timișoara. Noi am transmis publicului larg ceea ce am primit.”

Se poate remarca și faptul că la Poli a ajuns între timp și David Ciurel, fost la Ripensia și care în această vară fusese anunțat ca achiziție de nou-promovata în Liga 2 Corvinul.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-2-al-cupei-romaniei-19278800

https://liga2.prosport.ro/liga-4/electrica-mareste-numarul-echipelor-de-fotbal-din-timisoara-19278788

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-monument-de-toleranta-cu-fotbalistii-pariori-si-incredibila-situatie-de-la-reunirea-echipei-19277558

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-noua-jucatori-fosti-sau-inca-la-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-au-fost-sanctionati-de-frf-pentru-ca-pariau-reactia-clubului-timisean-19277488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-timisoara-a-reactionat-in-urma-dezvaluirilor-liga2-ro-despre-noii-jucatori-anchetati-de-frf-pentru-pariuri-doi-dintre-ei-aflati-curtea-sa-csc-dumbravita-nu-a-avut-o-pozitie-publica-19276505

Anda DELIU 08 Aug. 2023, 14:40 Liga 3
Pe aceeași temă