Fost jucător la Ripensia, suspendat pentru că avea cont de pariuri! ”Ne-a spus că avea cont de când era junior. Ne-a trimis și un desfășurător scos înainte să-l închidă”

Anda DELIU 13 Jun. 2023, 14:11 Liga 3
Fost jucător la Ripensia, suspendat pentru că avea cont de pariuri! ”Ne-a spus că avea cont de când era junior. Ne-a trimis și un desfășurător scos înainte să-l închidă”

În ziua în care nu mai puțin de 12 jucători de la Real Bradu au fost suspendați între o lună și trei luni din fotbal fiindcă aveau cont la case de pariuri, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a sancționat în mod asemănător și un alt jucător.

Este vorba despre Răzvan Cluci, care în ultimele două sezoane a fost legitimat la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, tot un club din Liga 3.

Cluci a fost jucător și în Liga 2, la Ripensia, și, aparent, din ceea ce reiese din declarațiile conducătorului de la Ghiroda contactat de Liga2.ro, acesta avea cont la pariuri de când activa la trupa timișoreană!

Virgil Pascu a fost în vestul țării și a pus jucătorii să dea declarații

În urmă cu câteva săptămâni, ofițerul de integritate al FRF, Virgil Pascu, a fost în vestul țării. El a discutat cu jucătorii de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii pe subiectul pariurilor. Discuții similare au fost și cu arbitrii.

”Le-a spus că va fi un moment zero cu chestiunea aceasta cu pariurile. I-a pus să dea niște declarații. Noi am spus dacă ne poate comunica și nouă ce s-a declarat, pentru că este perioada de prelungiri de contracte și nu am dori să prelungim cu jucători ce au probleme de acest gen, dar nu ni s-a comunicat nimic”, a declarat, pentru Liga2.ro, directorul clubului din comuna Ghiroda, Marius Poclid.

Răzvan Cluci paria de când era la juniori, adică din perioada Ripensia!

În luna august, Cluci va împlini 24 de ani. El este fundaș dreapta și a terminat junioratul la Ripensia. A jucat 12 meciuri în Liga 2 pentru roș-galbeni, toate în 2018, în sezoanele 2017-2018 și, în principal, 2018-2019. A înscris și un gol.

La acea vreme, Ripensia marșa mult mai mult pe principiile de la reînființarea din 2012, mai ales ”civism” și corectidudine, căci la conferințe ce anunța refondarea, clubul a spus că nu vrea să ajungă în ”mocirla” fotbalului românesc.

Însă tânărul Cluci avea deja cont la pariuri sportive online, din ceea ce reiese în urma declarațiilor lui Poclid.

”Ne-a spus că avea cont de când era junior, de acum șase ani, și că în ultimii doi ani nu a mai pariat. El ne-a trimis și un desfășurător scos din cont, înainte să-l închidă. La noi a venit în 2021, de la Ripensia, iar apoi, vara trecută, când a împlinit 23 de ani, i-am schimbat statutul din amator în profesionist”, a mai punctat Marius Poclid.

Cluci, suspendat o lună și amendat cu 5.000 de lei

Răzvan Cluci a fost suspendat o lună, adică o sancțiune mică, semn că FRF dorește doar să mai sperie oamenii din fenomen care pariează, deși acest lucru este interzis de regulament.

”Admite sesizarea FRF, prin Secretar General În temeiul art. 60 bis alin. 4 și art. 60 alin. 1 din RD al FRF, sancționarea pârâtului Cluci Răzvan Dan cu suspendare 1 (una) lună și penalitate sportivă de 5000 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 12 iunie 2023.

Între Ripensia și Ghiroda, Răzvan Cluci a mai fost legitimat la Fortuna Becicherecu Mic, între 2019 și 2021.

Verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF l-a prins pe Răzvan Cluci în vacanță în Germania, alături de iubita sa. Foto: Răzvan Cluci

Ghiroda îl făcuse antrenor secund pe Cluci

La Ghiroda, Cluci nu a apucat să joace prea mult, din cauza unor accidentări. Clubul așteaptă motivarea deciziei de suspendare a jucătorului.

”Noi așteptăm motivarea deciziei, el are dreptul la Recurs. Cluci își termină contractul cu noi la 30 iunie. Dacă vom primi o decizie definitivă până atunci, îi vom rezilia contractul. Noi îl trecusem antrenor secund, pentru că a fost accidentat în ultimul an, nu s-a recuperat nici cum trebuie. Clubul nostru se delimitează total de astfel de practici”, a mai punctat Marius Poclid, pentru Liga2.ro.

În trecut, din Timișoara, Cristian Pădurariu a fost suspendat din același motiv. Antrenorul său de atunci de la ACS Poli, Ștefan Nanu, l-a denunțat că ieșea dintr-o casă de pariuri. Jucătorul a revenit ulterior, în Liga 3, iar acum este la Phoenix Buziaș.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/12-fotbalisti-de-la-real-bradu-suspendati-de-frf-pentru-pariuri-sanctiunile-dictate-19274886

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/alti-sase-arbitri-unul-din-lotul-de-liga-2-scosi-tapi-ispasitori-fiindca-aveau-cont-la-case-de-pariuri-sanctiunile-dictate-de-frf-19273523

https://liga2.prosport.ro/liga-3/real-bradu-se-retrage-din-liga-3-si-arunca-manusa-federatiei-sa-se-faca-controale-la-toate-echipele-din-liga-3-daca-frf-este-atat-de-corecta-se-desfiinteaza-80-la-suta-dintre-cluburi-sunte-19273586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-arbitri-si-un-observator-de-arbitri-pe-lista-pariorilor-din-fotbalul-romanesc-sanctiunile-primite-din-partea-frf-si-cei-doi-arbitri-scapati-basma-curata-19273418

Anda DELIU 13 Jun. 2023, 14:11 Liga 3
Pe aceeași temă