Poli Timișoara a început pregătirea pentru Liga 3. Printre achiziții are un fost jucător trecut pe la UTA și Dumbrăvița

Anda DELIU 13 Jun. 2023, 13:11 Liga 3

Poli Timișoara își face, încet-încet, lotul pentru Liga 3.

Clubul bănățean picat după șapte sezoane petrecute în Liga 2 a confirmat achizițiile anunțate de Liga2.ro și a anunțat noi mutări. Între fotbaliștii recent semnați se află și David Popa, fost jucător la UTA și, mai recent, la CSC Dumbrăvița.

Rareș Murariu, deocamdată singurul jucător care a semnat prelungirea contractului cu Poli Timișoara

Liga2.ro a anunțat în exclusivitate mutările cu Andrei Mura și Andrei Făgărășanu, atacanți care au jucat în sezonul recent încheiat la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în Liga 3.

La momentul oficializării primelor două achiziții, Poli a anunțat și că Rareș Murariu și-a prelungit contractul. Portarul este unul dintre puținii doritori de a rămâne sub comanda lui Paul Codrea după retrogradare, căci Alin Ignea a comunicat înainte de ultima etapă că se desparte de Poli, iar Marian Târșa a declarat și el pentru site-ul nostru că vrea mai mult de Liga 3 și din acest motiv a refuzat oferta de prelungire a contractului.

Murariu însă e un caz ”aparte”, fiind rudă cu managerul Costel Pantilimon și, probabil, în aceste condiții, nu îl deranjează coborârea în eșalonul terț. Portarul și-a prelungit contractul pe două sezoane, la fel cum au semnat și Mura și Făgărășanu.

  • Murariu a evoluat în 14 meciuri din sezonul recent încheiat al Ligii 2 în tricoul Politehnicii. El a mai fost la Viitorul Constanța și CFR Cluj. Pentru timișoreni a evoluat în patru sezoane de Liga 2.

David Popa nu a fost suficient de bun pentru Dumbrăvița. Acum a ajuns la Poli Timișoara

Pe lista de achiziții se află un jucător, vorba cârcotașilor, ”născut speranță”, iar, apoi, relativ decăzut.

Este vorba despre David Popa (25 de ani), originar din Aiud. Acum zece ani semna de la clubul de copii Atletico Arad cu UTA. Apoi a ajuns în Anglia, la juniorii lui Birmingham, dar și la Kettering Town.

Nu a reușit să se impună în Anglia și s-a întors în România, la UTA, pentru care a evoluat în două sezoane de Liga 2, 2017-2019, unde a prins 33 de jocuri și a marcat 8 goluri.

Ulterior, în vara lui 2019, a ajuns în Finlanda, unde a schimbat rapid trei echipe, Kajaani, OLS și Oulu. Din 2022 s-a întors în țară și a ajuns în Liga 3, la Gloria Lunca Teuz Cermei. Vara trecută, de acolo l-a luat nou-promovata în Liga 2 CSC Dumbrăvița, dar atacantul nu a reușit să-l impresioneze pe Cosmin Stan, deși a prins 11 partide, opt în campionat și trei în Cupa României. În iarnă a trecut la Crișul Chișineu Criș, în Liga 3, iar acum încearcă o nouă experiență în al treilea eșalon, la Poli Timișoara, cu care a semnat un contract valabil doi ani.

De asemenea, a fost acontat și mijlocașul dreapta Robert Curescu, reșițean de origine, în vârstă de 21 de ani. El a mai fost legitimat la Campionii FC Argeș, dar și la echipa lui Călin Cheregi, CSM Reșița. În iarnă, cărășenii l-au trimis în Liga 3, la Viitorul Șimian.

Poli a anunțat și promovare juniorului Mario Oprea la prima echipă.

”Politehnica se întărește!
Cristian Robert Curescu vine la Timișoara cu speranțe și gânduri mari.
Mario Răzvan Oprea semnează primul contract de seniori la numai 17 ani.
David Popa ne promite un atac puternic pentru următorul sezon”, a transmis Poli Timișoara prin intermediul paginii sale de Facebook.

Foto și video: Politehnica Timișoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-tarsa-a-refuzat-prelungirea-contractului-cu-poli-timisoara-si-spera-sa-continue-in-liga-2-cu-un-ochi-plange-cu-altul-rade-dupa-ce-poli-din-banat-a-retrogradat-iar-poli-din-moldova-a-promovat-19274728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-inceput-sa-caute-jucatori-dupa-retrogradarea-in-liga-3-viitoare-transferuri-de-la-rivalele-din-judet-19273501

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-retrogradata-din-liga-2-final-al-unei-ere-in-alb-violet-la-timisoara-proiectul-cu-suporteri-care-a-mers-cel-mai-prost-19271509

Anda DELIU 13 Jun. 2023, 13:11 Liga 3
Pe aceeași temă