Poli Timișoara, monument de toleranță cu fotbaliștii pariori și incredibila situație de la reunirea echipei

Anda DELIU 19 Jul. 2023, 15:08 Liga 3
Poli Timișoara, monument de toleranță cu fotbaliștii pariori și incredibila situație de la reunirea echipei

Poli Timișoara pare să fie cel mai ”iertător” și tolerant club de fotbal din România.

După ce antrenorul principal Paul Codrea a lipsit, în această vară, de la mai multe antrenamente ale echipei, deoarece se afla în concediu și nu s-a luat nicio măsură, de aceeași toleranță largă vor beneficia și jucătorii proaspăt suspendați de FRF pentru că aveau cont la pariuri sportive, lucru interzis sportivilor.

Cei doi jucători au fost achiziționați în această vară și nu vor putea fi utilizați două luni de la primul joc în competiții al trupei bănănețe.

CSC Ghiroda nu își va plăti jucătorii amatori de pariuri, Poli Timișoara îi iartă pe ai săi

”Lotul” de zece pariori de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii implică și șase jucători care mai au contract cu clubul timișean din Liga 3, iar directorul a declarat pentru Liga2.ro că pe perioada suspendării, adică două luni după primul joc oficial, clubul nu îi va plăti, și se mai discută și posibilitatea de a lua alte măsuri.

Doi dintre cei zece au ajuns între timp la Poli Timișoara, retrogradată în Liga 3 în această vară.

Costel Pantilimon, conducătorul clubului alb-violet, spune că nu va face nimic, deși Andrei Mura și Andrei Făgărășanu, căci despre ei este vorba, vor sta 60 de zile pe tușă.

”Clubul SSU Politehnica Timișoara susține demersurile Federației Române de Fotbal și are încredere în instituțile competente care au luat aceste decizii. Orice tentativă de fraudare și nerespectare a regulamentelor trebuie pedepsită.
Condamnăm clar și ferm orice implicare a jucătorilor, antrenorilor, staffului administrativ sau a oricărei persoane care face parte din acest club la activități de pariere sau jocuri de noroc. Valorile clubului nostru sunt construite pe onestite și respect pentru fotbal.
Deși situația nu este una fericită, managementul clubului SSU Politehnica Timișoara a decis să nu aplice nici o sancțiune disciplinară pentru pârâții Mura Andrei și Făgărășanu Andrei Cristi, deoarece faptele lor nu s-au petrecut în timpul unui contract încheiat între aceste părți. Dorim să ne arătăm disponibilitate întrajutorarea jucătorilor de a trece peste această perioadă”, transmite Costel Pantilimon, într-un comunicat de presă.

Pantilimon ne spune câți români pariază

Fostul portar al echipei naționale a România, care a trecut și pe la Manchester City, a ”îmbrăcat” de mult o ”haină” corporatistă, cu un discurs care de multe ori ocolește esențialul, adică miezul problemei. În comunicatul semnat de data aceasta de el, nu de omul de marketing adus tot de la o corporație, Costel Pantilimon le spune fanilor politehnicii că mulți români pariază, parcă pentru a-i disculpa pe cei doi jucători.

El pomenește și despre ajutor oferit, de parcă Poli ar fi o clinică de vindecare de dependențe, deși, în realitate, doar echipa de fete are un psiholog.

”În România, potrivit unor date recente, 15% dintre adulți joacă o formă de joc de noroc, iar incidența dependenței de jocuri de noroc la persoanele de peste 18 ani este de 0,6%, adică aproximativ 98.000 de oameni.
Tragem un semnal de alarmă pentru toți oamenii implicați în acest club. Există toleranță zero pentru cei care încalcă această regulă, dar există înțelegere pentru cei care vin și cer ajutorul”
, mai spune Pantilimon.

Fanii echipei au lăsat o sumedenie de comentarii critice pe pagina de Facebook a clubului. Doar scriitorul Goran Mrakic caută justificări și spune că e ”normal” ca fotbaliștii să parieze dacă cluburile sunt sponsorizate de case de pariuri.

Paul Codrea, în vacanță, la club ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Altfel, trebuie spus că Poli, echipă despre care Pantilimon nu contenește cu laudele și termenii tot împrumutați din limbjaul corporațiilor, a căzut însă foarte concret în derizoriu.

Toată prima săptămână de după reunire, jucătorii s-au antrenat fără ”principalul” Paul Codrea, plecat în concediu. O situație incredibilă, despre care Pantilimon nu spune nimic.

De subliniat că în primăvară, când echipe se îndrepta spre retrogradarea în Liga 3, fostul portar nu a mai răspuns apelurilor mai multor organisme media din Timișoara. Însă acum, când clubul are nevoie de bani, căci probabil dacă exista buget de alți jucători, nu ar mai fi fost păstrați nici Mura sau Făgărășanu, dă din nou interviuri. Faptul că Pantilimon apare la televiziunea deținută direct de Universitatea Politehnica este știre pe site-ul clubului. În emisiune, așa cum e de așteptat la un organism de ”casă” nu s-a pomenit deloc această situație unică în fotbalul românesc, poate chiar mondial: echipa să se reunească și antrenorul să fie în concediu.

Poli se mai poate antrena pe stadionul ”Dan Păltinișanu”

Poli se antrenează în perioada aceasta pe ”Dan Păltinișanu” și nu-i va mai deranja nimeni multă vreme. Autoritățile județene tocmai au votat din nou studiul de fezabilitate pentru stadion, cu motivarea caraghioasă că în primul proiect votat luna trecută nu era trecut de angajații Consiliului Județean Timiș lista întreagă de clădiri de pe teren.

S-a votat și predarea amplasamentului la Compania Națională de Investiții, și un termen de 10 luni pentru nimic concret.

În această perioadă, CNI și Ministerul Dezvoltării vor aproba investiția, apoi Guvernul va emite hotărâre de ridicare de arenă nouă și demolare a actualei, iar CNI va scoate la licitație proiectare și execuția. Ceea ce denotă că noua arenă de la Timișoara nu e o prioritate pentru mediul politico-administrativ!

Între timp, la Constanța a început demolarea stadionului ”Gheorghe Hagi”. La Pitești și București întârzie, ca la Timișoara, începerea demolării arenelor ”Nicolae Dobrin”, respectiv Dinamo.

Foto: Leczki Jozsi / Politehnica Timișoara 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-noua-jucatori-fosti-sau-inca-la-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-au-fost-sanctionati-de-frf-pentru-ca-pariau-reactia-clubului-timisean-19277488

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-s-a-mutat-la-peciu-nou-19277334

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-fara-antrenor-principal-in-cel-mai-fierbinte-loc-din-oras-19277104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-timisoara-a-reactionat-in-urma-dezvaluirilor-liga2-ro-despre-noii-jucatori-anchetati-de-frf-pentru-pariuri-doi-dintre-ei-aflati-curtea-sa-csc-dumbravita-nu-a-avut-o-pozitie-publica-19276505

Anda DELIU 19 Jul. 2023, 15:08 Liga 3
Pe aceeași temă