CS Academica Recea nu va lua startul în Liga 3! Ce s-a întâmplat la echipa antrenată de Romulus Buia

Andrei PASCU 25 Jul. 2023, 17:07 Liga 3
CS Academica Recea nu va lua startul în Liga 3! Ce s-a întâmplat la echipa antrenată de Romulus Buia

CS Academica Recea, câștigătoarea din această vară a Ligii a 4-a Maramureș, ulterior învingătoare în dubla finală de promovare în Liga 3 contra Minerul Rodna (Bistrița-Năsăud), scor 2-1 la general, a anunțat că nu va lua startul în eșalonul superior!

Zvonurile s-au confirmat recent, după ce autoritățile locale au refuzat să finanțeze echipa, motiv pentru care nu sunt fonduri pentru a lua startul în Liga 3.

  • Și fosta echipă a comunei Recea, Fotbal Comuna Recea, a avut probleme cu finanțarea după ce a promovat în Liga 2, iar în momentul în care a retrogradat la finalul sezonului 2020-2021 s-a desființat din cauza problemelor financiare.

CS Academica Recea nu va lua startul în Liga 3!

Așadar, CS Academica Recea spune la rândul ei ”pas” în sezonul 2023/2024 de Liga 3, la fel ca alte echipe, în această vară fiind anunțate destule abandonuri. Marți, 25 iulie, a avut loc o ședință a Consiliului Local Recea, iar consilierii au decis să nu finanțeze formația pregătită de Romulus Buia.

Problema a apărut imediat după ce CS Academica Recea a promovat în Liga 3, pentru că încă de la acel moment existau informații că persoanele din cadrul Consiliului Local Recea nu vor vota finanțarea. Nu erau bani nici măcar pentru înscrierea de campionat, taxa fiind de 20.000 de lei, dar ulterior a fost plătită de un trust local de presă, lucru care oricum nu asigura continuitatea.

”Anunț important!!! CS Academica Recea nu se înscrie în Liga 3!!!
Azi s-a jucat cel mai important meci pentru CS Academica Recea din sezon.
Politicul (PNL+ USR) versus CS Academica Recea
Din păcate echipa noastră a pierdut și pleacă capul în fața politicului
Ne-am câștigat dreptul de a evolua în Liga 3. Jucătorii, staful tehnic și alți voluntari de pe lângă echipă au transpirat pentru această performanță.
84% din locuitorii Comunei Recea (din participantii la sondaj) doresc ca CS Academica Recea să evolueze sezonul următor în Liga 3.
Din păcate azi fotbalul a mai primit o palmă din partea politicului care nu ține cont de dorința oamenilor de rând, nu ține cont de viitorul copiilor.
Din cauza divergențelor politice care nu au legătură cu interesul cetățenilor din Comuna Recea, pentru a doua oară în ultimii 3 ani Recea pierde o echipă de fotbal cu perspective de performanță.
Menționăm că în urma ședinței de azi a Consiliului Local, membrii PLN+USR nu au fost de acord nici cu taxa de înscriere în Liga 3, în cuantum de 20.000 Lei.
De azi punem “lacăt” pe Stadion, pe fotbal, pe viitorul copiilor…
Mulțumim PLN+ USR”, transmitea încă din data de 6 iulie clubul din Recea.

CS Academica Recea, spulberată în cele două jocuri din Faza regională a Cupei României

După anunțurile din 6 iulie și 14 iulie, acesta din urmă în care se transmitea ”plătirea taxei de înscriere” în campionat, Recea a comunicat astăzi, 25 iulie, că nu va juca în Liga 3.

Între timp, echipa lui Buia, care a câștigat și faza județeană a Cupei României, a participat în Faza regională a Cupei României, unde a utilizat juniori, și a fost spulberată în cele două jocuri. A pierdut cu 1-8 partida cu Știința Beltiug și cu 2-16 la Minerul Rodna.

În data de 19 iulie, echipa a anunțat că s-a reunit.

”E oficial!!!
Recea NU continua in liga 3!!!”, a transmis, la 25 iulie, CS Academica Recea, pe Facebook, în urma ședinței locale.

  • Astfel, județul Maramureș va avea doar două echipe în Liga 3, nu trei, în sezonul 2023-2024, pe Minaur Baia Mare și CSM Sighetu Marmației.

Recea, încă o echipă care abandonează Liga 3

Liga2.ro a scris în această vară și despre retragerile celor de la Real Bradu (play-off Seria 4), Retezatul Hațeg (play-out Seria 7), Farul Constanța 2 (play-off Seria 3), Ripensia Timișoara (retrogradată din Liga 2) și Viitorul Liteni (nou-promovată în Liga 3).

Pobeda Star Bîșnov, retrogradată din Seria 8, nu mai vrea nici ea să continue în Liga 3, iar Progresul Spartac, altă retrogradată din Liga 2, are șanse mari să fie reprimită în eșalonul secund în locul FC Brașov, care nu a primit certificarea. Nu ar fi exclus ca Brașovul să tragă oblonul dacă decizia FRF nu va fi întoarsă la TAS, astfel că Liga 3 va avea încă un loc vacant.

CS Academica Recea a îndeplinit criteriul sportiv al promovării

Romulus Buia a promovat CS Academica Recea (Maramureș) în Liga 3, după o finală a barajului de Liga 4 cu Minerul Rodna (Bistrița-Năsăud) echilibrată. S-a impus cu 2-1 echipa fostului mare fotbalist, după 1-1 în tur, acasă, și 1-0 în retur, pe teren advers.

CS Academica Recea a avut emoții în finala contra formației care s-a impus în Liga 4 Bistrița-Năsăud. Referitor la partida retur, victoria a fost adusă de Lorand Lang, care a punctat cu capul, în urma unei lovituri de colț. Golul succesului și, implicit, al promovării a venit încă din prima repriză, în minutul 32.

Formația pe care o pregătește Romulus Buia s-a înființat în vara anului trecut, iar sezonul l-a încheiat perfect. Pe lângă promovarea în Liga 3, a reușit să câștige și Cupa României a județului Maramureş.

CS Academica Recea și-a adjudecat titlul de campioană în Liga 4 Maramureș în urma finalei cu ACS Avântul Bârsana, scor 1-0. Finala s-a decis în urma unui gol venit în partea secundă, după 0-0 la pauză. Victoria a fost adusă de Mark Denis Parnău, care a punctat în minutul 48.

Cu toate acestea, din cauza problemelor cu banii, nu va lua startul în Liga 3.

Foto: CS Academica Recea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-trebuie-sa-plateasca-restantele-salariale-19277995

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-1-al-cupei-romaniei-sezon-2023-2024-partidele-au-loc-la-inceputul-lunii-august-19277922

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-un-abandon-in-liga-3-detinatoarea-eventului-in-suceava-a-decis-sa-continue-la-nivel-judetean-presedintele-ajf-au-trimis-o-adresa-oficiala-la-frf-ca-nu-pot-face-fata-19277682

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/castigatoarele-celor-sapte-finale-din-faza-regionala-a-cupei-romaniei-echipa-lui-petre-grigoras-a-obtinut-din-nou-trofeul-19277855

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-victorie-la-limita-in-testul-cu-afc-odorheiu-secuiesc-dan-alexa-suntem-putin-in-urma-dar-macar-sa-luam-licenta-si-sa-putem-juca-in-liga-2-19277850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-victorie-in-fata-unei-echipe-din-liga-3-care-l-a-anuntat-pe-fostul-international-laszlo-sepsi-ca-membru-fondator-proprietar-19277822

Andrei PASCU 25 Jul. 2023, 17:07 Liga 3
Pe aceeași temă