Ripensia dispare rușinos! Clubul susține că a încercat să caute un nou patron, dar s-a desființat

Anda DELIU 11 Jul. 2023, 12:40 Liga 3
Ripensia dispare rușinos! Clubul susține că a încercat să caute un nou patron, dar s-a desființat

Inevitabilul s-a întâmplat și Ripensia a sucombat de tot. Clubul a anunțat, marți, că se retrage din activitatea de seniori, la 11 ani de la conferința de la reînființare, la care s-a produs că acest mare brand al fotbalului românesc va ajunge din nou în Liga 1.

Ripensia, fosta mare campioană a României, a ajuns o grădiniță pe banii părinților

Toată harababura de la Ripensia din această vară nu a fost deloc întâmplătoare și iată că se concretizează ceea ce multă lume deja aștepta: clubul se retrage de tot de la seniori. După ce anul trecut s-a retrogradat aproape voit, iar patronul Dumituru Mihu spunea că Liga 3 nu este o problemă sau o rușine pentru Ripensia.

Iată că dintr-odată, un eșalon care are serii de două-trei județe a devenit un obstacol de netrecut pentru un club care se pretinde continuarea echipei ce a bătut marele AC Milan. Situația părea iminentă, mai ales că Erol Baeram a renunțat la postul de manager, însă ripensiștii au ”aburit” presa care se mai interesa de situația lor și nu numai că se engociază cu potențiali investitiori.

Tot neoficial, se știe că Dumitru Mihu, cel care a lăudat atât de mult Liga 3, nu mai dorea să finanțeze echipa de seniori tocmai la acest nivel!

Academia Ripensia a pierdut mulți bani, dar continuă, căci părinții juniorilor mici plătesc!

Altfel, Ripensia, club renăscut ca brand de performanță și nicidecum o ”grădiniță” privată cu clase sportive anunță foarte liniștită că va continua la juniori. Trebuie spus că atâta timp clubul a jucat în Liga 2, se primeau 105.000 de euro pe an, pentru academia.

După retrogradare, suma scade la 15.000 de euro, cuantum menținut și dacă clubul rămâne fără activitate la seniori, așa cum se întâmplă.

Clubul Ripensia Timișoara va renunța, din sezonul 2023-2024, la echipa de seniori. Grupele de copii și juniori își vor continua activitatea, iar ambițiile noastre privind prezența în Liga Elitelor vor fi și mai mari.

Eforturile noastre financiare și logistice urmează să se concentreze strict în zona Academiei, cotată și în acest an ca fiind una dintre cele mai bune din țară”, se laudă ripensiștii, fără a conștientiza că acum au lăsat juniorii fără finalitatea promovării la echipa mare.  

La Ripensia, deși se utilizează pompos termenul de ”academie”, părinții copiilor până la 15 plătesc o taxă. În aceste condiții, niciun conducător nu are de ce să-și facă un titlu de glorie, în contextul în care în țară sunt multe cluburi unde copii nu plătesc, decât ocazional participări la anumite turnee.

Ripensia, povești cu investitori și anunț făcut fix după ce juniorii nu mai puteau depune memorii

Ripensiștii invocă penibilul situației create prin faptul că au rămas fără acces la Stadionul Electrica, situație despre care Liga 2.ro a scris în exclusivitate, dar și că nu ar mai fi bani. Se recunoaște indirect refuzul lui Mihu de a mai finanța, fără asumarea de a transmite acest lucru clar.

Ceea e cu adevărat interesant este că, deși clubul nu avea o dată de reunire stabilită pentru echipa mare, doar niște amicale parafate, s-a tot discutat de investitori, de care nu știe nimeni în Timișoara cine sunt, și de varianta înscrierii în Liga 6. Tot Liga 2.ro a scris că secundul Călin Mada dorea să devină observator de joc, și devine tot mai evident de ce.

În ultima lună, s-au făcut eforturi pentru identificarea resurselor de finanțare decentă a primei echipe. Din păcate, nu s-a reușit acest lucru, iar acest aspect a fost dublat și de lipsa accesului într-o bază sportivă corespunzătoare pentru antrenamente și meciuri oficiale”, mai informează Ripensia.

 

Altfel, trebuie precizat un aspect interesant. An de an, între 1 și 10 iulie, juniorii până la 16 ani care depun memorii sunt declarați liberi de contract de FRF, pe principiul liberei circulații. Ripensia a anunțat că se desființează ca și club de seniori în dimineața zilei de 11 iulie. Informațiile Liga 2.ro sunt că mulți părinți au sunat conducătorii tocmai pentru că simțeau haosul și nu li s-a răspuns…

Până una alta, dacă Ripensia se va reînscrie anul viitor la seniori, trebuie să o facă din Liga 6. Ipotetic, ar înseamna, așadar, încă 6 ani minimum până când acest brand ar putea ajunge în Liga 1.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-precizeaza-ca-fc-brasov-mai-are-o-cale-de-atac-19277093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-patru-noi-jucatori-in-lot-19277087

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-plecat-in-cantonamentul-din-bulgaria-19277079

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-succes-in-amicalul-cu-acs-muscelul-campulung-elite-19277074

 

 

 

 

 

 

 

Anda DELIU 11 Jul. 2023, 12:40 Liga 3
Pe aceeași temă