Șoc la echipele din Câmpulung la finalul sezonului regular de Liga 3: ambele s-au despărțit de antrenorul principal! Cei de la AFC Câmpulung Muscel, deși lideri în seria lor, mută din nou pe bancă

Bogdan BURHAN, Marius ANGHEL 25 Mar. 2024, 12:21 Liga 3
Șoc la echipele din Câmpulung la finalul sezonului regular de Liga 3: ambele s-au despărțit de antrenorul principal! Cei de la AFC Câmpulung Muscel, deși lideri în seria lor, mută din nou pe bancă

Șoc în fotbalul muscelean! Reprezentantele municipiului Câmpulung în Liga 3, AFC și ARO, puse de FRF în serii diferite, au decis luni dimineață, 25 martie 2024, să se desparte de antrenorul lor principal, informează Muscel TV.

Dacă la ARO Muscelul Câmpulung Muscel, îndepărtarea lui Ionuț Mihu poate fi pusă pe seama rezultatelor înregistrate și a locului ocupat în clasament la finalul sezonului regular, în schimb, la AFC Câmpulung Muscel, decizia de înlocuire a lui Mircea Diaconescu este una, din nou, surprinzătoare, ca în cazul lui Costin Lazăr, antrenorul cu care se începea sezonul.

AFC Câmpulung Muscel schimbă din nou antrenorul! Mircea Diaconescu a condus echipa în doar trei jocuri

AFC Câmpulung Muscel a început anul 2024 cu trei victorii în meciurile oficiale din Liga 3, 7-1 cu Ciucaș Tărlungeni, 2-0 la SR Brașov și 4-1 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, în fața unor adversari din partea inferioară a clasamentului.

După ce echipa a iernat pe locul 2 în Seria 5 a Ligii 3, la egalitate cu liderul Olimpic Zărnești și la un punct peste Olimpic Cetate Râșnov, la finalul sezonului regular, după cele trei etape rămase de disputat, trupa musceleană s-a situat pe locul 1, la două puncte în fața celor din Zărnești și la cinci față de Râșnov.

Nu a fost însă suficient, fiindcă s-a decis să se schimbe din nou antrenorul!

AFC Câmpulung Muscel l-a numit antrenor principal pe Mircea Diaconescu în primele zile din acest an, după ce în ultimele cinci jocuri oficiale din 2023 echipa fusese condusă de un antrenor interimar, de Vasile Slăninoiu, în urma despărțirii de Costin Lazăr. Atât la acel moment, ca și acum, trupa argeșeană era pe primul loc în clasament.

AFC Câmpulung Muscel (42 puncte) va juca în play-off-ul Ligii 3, Seria 5, cu Olimpic Zărneşti (40 puncte), Olimpic Cetate Râşnov (37) și Kids Tâmpa Brașov (33), iar primele două locuri merg în barajele de promovare în Liga 2.

Vor fi meciuri tur, retur, tur în play-off, iar muscelenii au următorul program în tur: acasă cu Kids, acasă cu Zărnești și în deplasare la Râșnov.

  • Clubul nu a anunțat, până la publicarea articolului, despărțirea de antrenorul Mircea Diaconescu, însă a comunicat faptul că va reveni cu meciurile de pe teren propriu pe stadionul Municipal din Câmpulung, după ce primele două jocuri de acasă din 2024 le-a organizat la Baza Sportivă Sola Gratia din Dragoslavele. A mulțumit, pentru asta, conducerii clubului ARO.

ARO Muscelul Câmpulung Muscel nu mai continuă cu Ionuț Mihu

De partea cealaltă, ARO Muscelul Câmpulung Muscel a terminat sezonul regular de Liga 3 pe locul 8 din 10 în Seria a 4-a, cu 16 puncte, fiind la egalitate cu Tricolorul Breaza (locul 9), pe care a devansat-o la golaverajul general, după ce în meciurile directe fiecare a câștigat cu 2-0 pe teren propriu. Echipele din Câmpulung au fost puse de FRF în serii diferite!

În cele trei etape din 2024, ARO a înregistrat un egal la FC Pucioasa (0-0), un egal acasă cu CS Blejoi (1-1) și o înfrângere în deplasare la CSO Plopeni (0-1).

Echipa a iernat pe locul 8, cu 14 puncte, la patru puncte sub prima formație de deasupra sa (CSO Plopeni) și la trei puncte peste Tricolorul Breaza. Sezonul regular l-a încheiat la egalitate cu Breaza și la cinci puncte sub CSO Ploipeni și Flacăra Moreni.

Nici ARO nu a anunțat, până la publicarea articolului, despărțirea de antrenorul Ionuț Mihu.

Acesta fusese instalat în funcție în vară, după ce echipa reușise promovarea în Liga 3. A fost adus de la Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”, iar din stafful său a fost menținut și Ovidiu Tică, antrenorul care a promovat ARO! ”Se dorește formarea unui brand de succes, cu o echipă de seniori susținută în spate de un centru de formare care să ofere tinerilor posibilitatea de a se afirma. Noi dorim să fim formați corect și să continue formarea prin prezența la echipa de seniori. De altfel, va fi un proiect pe termen lung, cu stabilitate financiară și cu obiective foarte bine stabilite. Nu doresc să implementez modelul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, ci să construiesc din punct de vedere al modelului de formare și de joc un stil propriu, în care să se facă lucrurile complet și eficient, având la bază modelul Fotbal Total, care își are rădăcinile în anii 1970 și care cred că se potrivește de minune climatului fotbalistic internațional actual la care tot sperăm să ne aliniem”, spunea Mihu, deținător de licența UEFA PRO, în luna octombrie a anului trecut.

Aro Muscelul Câmpulung Muscel (16 puncte) trebuie să se mențină cel puțin pe locul pe care se află acum pentru a evita retrogradarea. Va evolua în play-out-ul Seriei a 4-a a Ligii 3, unde le va avea ca adversare pe FC Pucioasa (25 puncte), CSO Plopeni (21), Flacăra Moreni (21), Tricolorul Breaza (16) și CS Păulești (10). În play-out se joacă în sistem tur / retur, iar muscelenii întâlnesc în prima etapă echipa din Plopeni, în deplasare.

Foto: Muscel TV, ARO Muscelul Câmpulung și AFC Muscelul Câmpulung

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lista-echipelor-care-vor-juca-in-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-3-19303820

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-opt-meciuri-se-joaca-astazi-aflam-ultimele-necunoscute-privind-participarea-in-play-off-si-play-out-19303672

Bogdan BURHAN, Marius ANGHEL 25 Mar. 2024, 12:21 Liga 3
Pe aceeași temă