Multe schimbări de lot la Știința Miroslava, dar o singură achiziție. Tibor Selymes a adus un portar legitimat la o formație din prima ligă

Andrei PASCU 06 Feb. 2024, 19:13 Liga 3
Multe schimbări de lot la Știința Miroslava, dar o singură achiziție. Tibor Selymes a adus un portar legitimat la o formație din prima ligă

Știința Miroslava nu este sigură de prezența în play-off-ul Seriei 1 din Liga 3, unde ocupă locul 4, ultimul care duce în grupa pentru promovare, cu numai un punct peste locul 5, CSM Vaslui.

În această pauză competițională de iarnă, Tibor Selymes a făcut mai multe schimbări de lot. De altfel, pregătirile au fost reluate cu numai 16 dintre jucătorii alături de care a terminat anul 2023.

Știința Miroslava, multe plecări și doar o venire

Ştiinţa Miroslava este printre cele mai active formații din Liga 3 în ceea ce privește schimbările, ea anunțând și un nou component la nivelul staffului tehnic. Tibor Selymes are un nou antrenor secund, pe Cosmin Popescu, care a mai activat, printre altele, și în cadrul formațiilor Poli Iași, CSM Pașcani sau CSM Focșani.

Referitor la jucători, Ştiinţa Miroslava a anunțat din prima că a reziliat contractele cu șapte, cu câțiva de comun acord, iar cu alții s-a produs despărțirea datorită/ din cauza faptului că au primit oferte cărora le-au dat curs.

Așa se face că de la echipă au plecat Robert Sonea, Răzvan Gafton, Alexandru Gau (înțeles cu o formație din Republica Moldova), Eric Alima (ajuns la AFC Câmpulung Muscel), Black Moutongo (ajuns la Gilortul Târgu Cărbunești), Abraham Ayamantey (înțeles cu altă formație din Liga 3) și Denis Verestiuc (împrumutat șase luni la Academia Politehnica Iași).

O singură achiziție la Știința Miroslava

În dreptul achizițiilor, până acum Știința Miroslava a anunțat o singură certitudine, chiar dacă în momentul reunirii preciza faptul că are nouă fotbaliști în probe, pe lângă cei 16 alături de care s-a încheiat prima parte a sezonului de Liga 3.

În prima zi din această lună, echipa lui Tibor Selymes a comunicat aducerea lui Rareș Bîrlădeanu, portar în vârstă de 18 ani, care ultima dată a fost legitimat la formația Poli Iași. În prima parte a acestui sezon, el a fost cedat sub formă de împrumut la o formație din Liga 3, la Unirea Ungheni.

E vorba de o mutare definitivă anunțată de Știința Miroslava, portarul semnând pe un sezon și jumătate. În vara lui 2022, Bârlădeanu a fost invitat să dea probe de joc la clubul italian Sampdoria. El a început fotbalul la 10 ani, la Hârlău, iar la 14 ani a făcut pasul la Politehnica Iași, unde a fost preluat de antrenorul Adi Cotan.

Antrenamentele specifice de portar le-a efectuat la juniori cu Nelu Câmpeanu, iar înainte să ajungă în Italia, în probe, a lucrat la echipa mare cu Costi Bădan, antrenorul cu portari din stafful lui Costel Enache.

Sunt bucuros că am avut posibilitatea să vin la Știința Miroslava, un club pe care îl cunoșteam și înainte și îl apreciam pentru că și fratele meu a activat aici.

Consider că poate fi un pas important pentru mine, cât și pentru echipă, îmi doresc să am evoluții cât mai bune, cât mai multe meciuri fără gol primit, care să ajute echipa la îndeplinirea obiectivelor. Îmi pare foarte bine că voi lucra din nou cu domnul profesor Benone Dohot, un antrenor care mi-a dat încredere de mic, când m-a luat în lotul Politehnicii Iași la doar 16 ani și am încredere că mă pot dezvolta la capacitate maximă alături de el.

Am găsit aici un grup frumos, unit și suntem majoritatea jucători tineri, sprijiniți de cei mai experimentați, ce ne dorim să realizăm lucruri frumoase. Salut fanii alb-albaștri și îi aștept pe stadion în număr cât mai mare în această parte a doua a sezonului!”, a declarat portarul, conform Știința Miroslava.

Știința Miroslava, doar un amical până acum

Recent, la 5 februarie, Știința Miroslava a intrat în stagiu de pregătire centralizat, în cadrul Bazei Sportive Uricani, unde va sta pentru 10 zile. ”Programul va consta în câte două antrenamente pe zi focusate în principal pe partea fizică și refacere la final de zi. Totodată, sâmbătă, 10 februarie, Știința va disputa un nou joc de pregătire, în compania colegilor de serie de la CSM Vaslui”, a anunțat Știința Miroslava.

Până acum a jucat doar un meci amical, cu Comstar Vaslui, de care a trecut la scor, 8-1.

Știința Miroslava nu e sigură de play-off

Știința Miroslava ocupă locul 4 în Seria 1 a Ligii 3 după 15 etape, cu 19 puncte. În primul meci al anului, echipa lui Selymes va juca în deplasare cu CSM Bacău, ocupanta locului 2, cu 25 de puncte.

După aceea, Miroslava va mai juca în sezonul regular cu Rapid Brodoc, acasă, iar în ultima etapă va sta. Accederea în play-off, acolo unde matematic este calificată în acest moment doar Foresta Suceava, depinde de aceste două rezultate.

Rezumatul partidei contra Comstar Vaslui și impresiile lui Tibor Selymes

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR03Ml_7UalxuHUCm2zB7gZ2ju07MF-q_0EbVShUdEzBd09pvvyYY_FdCjM&v=YvUP-DAbY10&feature=youtu.be

Foto și video: Știința Miroslava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-ataca-promovarea-in-liga-2-19298992

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-a-mai-programat-un-amical-csm-alexandria-va-intalni-o-echipa-din-liga-3-inaintea-meciului-cu-steaua-19298985

https://liga2.prosport.ro/liga-3/emanuel-baba-ayine-ajunge-la-csc-selimbar-19298972

https://liga2.prosport.ro/liga-3/raphael-stanescu-a-semnat-cu-minaur-baia-mare-19298953

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-stabilit-meciurile-barajelor-de-promovare-in-liga-3-19298945

Andrei PASCU 06 Feb. 2024, 19:13 Liga 3
Pe aceeași temă