Încă un abandon în Liga 3: deținătoarea eventului în Suceava a decis să continue la nivel județean! Președintele AJF: ”Au trimis o adresă oficială la FRF că nu pot face față”

Marius ANGHEL 20 Jul. 2023, 15:49 Liga 3
Încă un abandon în Liga 3: deținătoarea eventului în Suceava a decis să continue la nivel județean! Președintele AJF: ”Au trimis o adresă oficială la FRF că nu pot face față”

Sunt multe semne de întrebare privind participantele în noua ediție a Ligii 3, 2023-2024, campionat care va începe la finalul lunii august. Federația Română de Fotbal a ales să continue cu sistemul de 100 de echipe împărțite în mod egal în zece serii, iar completarea acestor locuri nu este deloc ușoară nici în această vară, ținând cont că există multe abandonuri.

Viitorul Liteni, deținătoarea eventului în acest sezon în județul Suceava și una dintre cele 21 de nou-promovate, a informat forul condus de Răzvan Burleanu că nu are posibilitatea de a participa în Liga 3, astfel că aceasta mărește numărul echipelor care refuză să joace în noua ediție a celui de-al treilea eșalon fotbalistic.

  • Liga2.ro a scris în această vară și despre retragerile celor de la Real Bradu (play-off Seria 4), Retezatul Hațeg (play-out Seria 7), Farul Constanța 2 (play-off Seria 3) și Ripensia Timișoara (retrogradată din Liga 2). Pobeda Star Bîșnov, retrogradată din Seria 8, nu mai vrea nici ea să continue în Liga 3, iar Progresul Spartac, altă retrogradată din Liga 2, are șanse mari să fie reprimită în eșalonul secund în locul FC Brașov, care nu a primit certificarea. Nu ar fi exclus ca Brașovul să tragă oblonul dacă decizia FRF nu va fi întoarsă la TAS, astfel că Liga 3 va avea încă un loc vacant.

Viitorul Liteni ar fi informat FRF că nu participă în Liga 3

Viitorul Liteni a câștigat în sezonul 2022-2023 atât Liga a 4-a Suceava, faza județeană a Cupei României, cât și barajul de promovare cu botoșănenii de la Unirea Curteşti (4-2 în deplasare și 2-3 acasă), astfel că sportiv a promovat în Liga 3 și avea dreptul să participe în ediția 2023-2024.

Ca reprezentantă a județului Suceava, echipa din orașul Liteni a participat și în Faza regională a Cupei României, unde a înregistrat o victorie cu Gauss Bacău, 3-2 acasă, și un eșec cu CSM Vaslui, 1-9 în deplasare, astfel că a ratat accederea în finala acestei faze a competiției.

Potrivit declarațiilor președintelui Asociației Județene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton, Viitorul Liteni a decis să nu participe în Liga 3.

”Cei de la Liteni au trimis o adresă oficială la FRF că nu pot face față în Liga a 3-a. Jucătorii au serviciu și merg doar duminica la teren. La Liga a 3-a este un cu totul alt nivel și din ultimele discuții cu primarul Tomiță Onisii ăsta ar fi fost principalul aspect: resursa umană”, a spus Anton (foto, acordând trofeul de campioană județeană) într-o intervenție telefonică la Radio Top.

Ciprian Anton ar fi ajutat Viitorul Liteni cu jucători de la LPS Suceava

Om cu multe funcții în Suceava, săritor când e nevoie, chiar și cu licența sa de antrenor, cum a fost cazul la Bucovina Rădăuți, Anton ar fi ajutat Viitorul Liteni cu jucători de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, al cărui director este, însă autoritățile din Liteni nu au putere financiară să susțină echipa în Liga 3. ”Le dădeam cinci-șapte tineri de la LPS, dar în lot îți trebuie jucători cu experiență. Copiii noștri sunt împărțiți la celelalte echipe din Liga a 3-a: Foresta, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni. Concluzia este aceea că lipsește resursa umană. Anul trecut, CSM Dorna Vatra Dornei, care s-a retras între timp, a avut aceeași problemă. Cu chiu, cu vai acum se formează o echipă de Liga a 4-a la Iacobeni”, a mai spus Ciprian Anton.

De curând, primarul Liteniului, Tomiță Onisii, spunea că din bugetul local nu poate fi susținută echipa nou-promovată în Liga 3 și că se încearcă găsirea unor sponsori. Din ceea ce reiese din declarațiile președintelui AJF Suceava, soarta Viitorului Liteni a fost deja stabilită: va continua în Liga a 4-a Suceava.

  • În aceste condiții, județul Suceava rămâne cu trei echipe la nivelul primelor trei ligi fotbalistice din țară, toate participante în Liga 3: Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni. Asta în cazul în care Foresta nu se desființează în această vară, situația sa fiind una dificilă.

Foto: CSO Viitorul Liteni

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/finalele-regionale-ale-cupei-romaniei-dupa-incheierea-grupelor-axiopolis-cernavoda-este-singura-echipa-care-poate-obtine-din-nou-trofeul-rezervat-acestei-faze-a-competitiei-19277609

https://liga2.prosport.ro/liga-4/video-viral-momente-incredibile-pe-areni-in-finala-cupei-romaniei-atacantul-a-ratat-intalnirea-cu-mingea-insa-nu-si-cu-bara-portii-pe-care-a-rupt-o-un-fost-atacant-al-stelei-ajutat-de-reporter-19276440

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pobeda-star-bisnov-a-evoluat-numai-trei-ani-in-liga-3-19277296

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ripensia-dispare-rusinos-clubul-s-a-desfiintat-19277097

https://liga2.prosport.ro/liga-3/deja-vu-la-clubul-lui-gheorghe-hagi-prima-echipa-a-devenit-campioana-romaniei-a-doua-din-liga-3-a-fost-desfiintata-explicatia-data-de-farul-constanta-19276722

https://liga2.prosport.ro/liga-3/retezatul-hateg-s-a-retras-din-liga-3-dupa-un-sezon-in-acest-campionat-anuntul-principalului-finantator-al-clubului-si-reactia-antrenorului-19276651

Marius ANGHEL 20 Jul. 2023, 15:49 Liga 3
Pe aceeași temă