S-au uscat castraveții bulgărești! Aventura Pobedei din Dudeștii Vechi la nivelul eșaloanele naționale s-a terminat

Anda DELIU 15 Jul. 2023, 19:22 Liga 3
S-au uscat castraveții bulgărești! Aventura Pobedei din Dudeștii Vechi la nivelul eșaloanele naționale s-a terminat

Sâmbătă, 15 iulie, a fost ultima zi pentru înscrierea echipelor în Liga 3, la nivel național. Ulterior, FRF va lansa invitații către cluburile de pe locurile retrogradabile, pentru a completa locurile vacante, iar prima echipă ce are acest drept, Pobeda Star Bîșnov (Dudeștii Vechi), cel mai slab 4 din play-out-ul din eșalonul terț va declina oferta, deoarece se află într-o situație dificilă.

Au jucat trei ani în Liga 3

Pobeda, formație din comuna Dudeștii Vechi, una cu populație majoritară de etnici bulgari catolici, a ajuns în Liga 3 în vara lui 2020. A avut cumva noroc, cu barajele în stil ”pandemic” și a urcat în al treilea eșalon la fel ca Avântul Periam cu un sezon în urmă. Dacă în toamnă au început relativ puternic acest al doilea sezon la acest nivel, problemele financiare i-au ajuns din urmă pe ”bulgari”.

Până să ajungă la acest nivel, formația din Dudești a fost mereu o ”nucă tare” în Liga 4. Era una dintre echipele cu meciuri cu cea mai intensă atmosferă, iar ”răutate” bulgarilor se simțea în duritatea cu care jucau în Liga 4, unde adversarii știau mereu că au meci greu, în apropiere de granița vestică.

Un sezon măcinat de mari probleme financiare

Așa cum spuneam, sezonul trecut de Liga 3 a fost unul în care ”bulgarii” au început bine. Lipsa resurselor financiare a început ulterior să se facă tot mai resimțită. De altfel, jucătorii spun că au restanțe și de 4-5 luni la salarii, enorm la acest nivel.

Cel mai probabil, Pobeda va urma să fie un nume tot mai citat la comisiile FRF, căci fotbaliștii neplătiți ar avea intenția să deschidă litigii, sătui să aștepte banii. Restanțe mai are chiar și fundașul dreapta Caius Lungu, fotbalist ce a plecat iarna trecută de la Dudești și a revenit la Ripensia.

De altfel, din iarnă au fost semnale cum că echipa are mari probleme, dar unii fotbaliști ce urmau să plece au fost întorși înapoi, iar astfel, au mai făcut un minim de puncte în primăvară și au prins locul 4 din 6 in play-out-ul Seriei a 8-a.

Timișul rămâne cu doar cinci echipe în Liga 3

Sătul de probleme, antrenorul-președinte Ioan Kalapis a demisionat de la club. Liga2.ro a încercat săptămânile trecute să-l contacteze, dar fără succes, căci nu mai răspunde la telefon.

Astfel, deși putea să aibă șapte echipe de Liga 3, județul Timiș va avea doar cinci, căci Ripensia, retrogradată din Liga 2, a renunțat de tot la echipa de seniori, spre deosebire de Dudești, care vor juca în Liga 4.

Echipele vor fi Poli Timișoara, și ea retrogradată din Liga 2, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Phoenix Buziaș, Avântul Periam și CSC Peciu Nou, aceasta din urma fiind o nou-promovată.

Foto: Pobeda Star Bîșnov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-s-a-impus-in-partida-de-verificare-cu-cs-tunari-19277285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-despre-situatia-de-la-fc-brasov-sunt-surprins-19277279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-remiza-cu-unirea-dej-19277260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-pus-in-vanzare-abonamentele-19277257

 

 

 

 

Anda DELIU 15 Jul. 2023, 19:22 Liga 3
Pe aceeași temă