Punct ochit, punct lovit! Romulus Buia a promovat CS Academica Recea în Liga 3, dar finala a fost cu emoții

Andrei PASCU 28 Jun. 2023, 18:28 Liga 4
Punct ochit, punct lovit! Romulus Buia a promovat CS Academica Recea în Liga 3, dar finala a fost cu emoții

Romulus Buia a promovat CS Academica Recea (Maramureș) în Liga 3, după o finală a barajului de Liga 4 cu Minerul Rodna (Bistrița-Năsăud) echilibrată. S-a impus cu 2-1 echipa fostului mare fotbalist, după 1-1 în tur, acasă, și 1-0 în retur, pe teren advers.

Romulus Buia a promovat CS Academica Recea în Liga 3!

CS Academica Recea a avut emoții în finala contra formației care s-a impus în Liga 4 Bistrița-Năsăud. Referitor la partida retur, victoria a fost adusă de Lorand Lang, care a punctat cu capul, în urma unei lovituri de colț. Golul succesului și, implicit, al promovării a venit încă din prima repriză, în minutul 32.

Formația pe care o pregătește Romulus Buia s-a înființat în vara anului trecut, iar sezonul l-a încheiat perfect. Pe lângă promovarea în Liga 3, a reușit să câștige și Cupa României a județului Maramureş.

CS Academica Recea, victorie la limită și în finala din Liga 4 Maramureș

CS Academica Recea și-a adjudecat titlul de campioană în Liga 4 Maramureș în urma finalei cu ACS Avântul Bârsana, scor 1-0. Finala s-a decis în urma unui gol venit în partea secundă, după 0-0 la pauză. Victoria a fost adusă de Mark Denis Parnău, care a punctat în minutul 48.

Trebuie să ajungem mai întâi în Liga 3, iar apoi vom vedea ce lot vom avea pentru anul următor. Știm că la Liga 3 trebuie să avem și mulți juniori în teren”, spunea Romulus Buia după finală.

Așa cum s-a impus în finala pe județ, CS Academica Recea a câștigat și barajul de promovare în Liga 3 contra Minerul Rodna, la limită. S-a impus cu 2-1 la general, după 1-1 în tur, acasă, și 1-0 în retur, pe teren advers.

”La un an de la înfinţare, CS Academica Recea , a reuşit să câştige tot ce se putea câştiga:

Campioana Ligii 4 – Maramureş;
Cupa României – Maramureş;
Promovarea în al 3-lea eşalon al fotbalului românesc;

Pentru echipa noastră urmează meciurile din faza regională a Cupei României unde sperăm să continuăm parcursul excelent din acest sezon…”, a notat nou-promovata în Liga 3.

Foto și video: CS Academica Recea 

https://liga2.prosport.ro/liga-4/refuzate-de-conducerea-ajf-campioanele-din-arges-si-au-cumparat-trofeele-si-au-imprimat-tricouri-de-campioane-si-s-au-premiat-singure-19276266

https://liga2.prosport.ro/liga-4/csm-vaslui-a-promovat-in-liga-3-19276146

https://liga2.prosport.ro/liga-4/petre-grigoras-a-promovat-axiopolis-cernavoda-in-liga-3-19276094

https://liga2.prosport.ro/liga-4/orasul-turceni-a-revenit-in-liga-3-dupa-8-ani-prin-noua-echipa-locala-cso-gorjenii-i-au-invins-pe-carasenii-de-la-slatina-timis-intr-un-joc-cu-patru-eliminati-19276060

https://liga2.prosport.ro/liga-4/fotbalul-a-renascut-in-medias-noua-echipa-a-orasului-a-promovat-dupa-doar-un-an-in-liga-3-si-duce-mai-departe-istoria-raposatei-gaz-metan-obiective-indraznete-pentru-noua-trupa-d-19276021

 

 

 

Andrei PASCU 28 Jun. 2023, 18:28 Liga 4
Pe aceeași temă