Fost antrenor secund al prim-divizionarelor Academica Clinceni și FC Botoșani, noul antrenor principal al AFC Câmpulung Muscel. Argeșenii au planuri mari în 2024

Marius ANGHEL 08 Jan. 2024, 17:33 Liga 3
Fost antrenor secund al prim-divizionarelor Academica Clinceni și FC Botoșani, noul antrenor principal al AFC Câmpulung Muscel. Argeșenii au planuri mari în 2024

AFC Câmpulung Muscel începe noul an cu un nou antrenor principal.

Echipa din Liga 3, Seria 5, a fost condusă în ultimele cinci meciuri oficiale din 2023 de un cuplu de antrenori interimari, după despărțirea de Costin Lazăr, iar astăzi, 8 ianuarie 2024, și-a prezentat oficial noul șef al staffului tehnic. Este vorba despre Mircea Diaconescu, fost ”secund” al lui Mihai Teja la Academica Clinceni și FC Botoșani.

Mircea Diaconescu, noul antrenor al echipei AFC Câmpulung Muscel

Echipa din județul Argeș a început actualul sezon cu Costin Lazăr ca antrenor principal, însă ruptura decisivă de acesta a avut loc la finalul lunii octombrie a anului 2023, după zece etape trecute din campionat, când se ocupa locul 1 în Seria 5 a Ligii 3, chiar de șapte runde consecutive.

După aceea, în ultimele cinci etape din 2023, AFC Câmpulung Muscel a fost condusă de foștii colaboratori ai lui Lazăr, ”secundul” Vasile Slăninoiu și preparatorul fizic Ionuț Bîclea, sub conducerea cărora au fost înregistrate două victorii și trei egaluri. Per total, în 15 etape, echipa are zece victorii, trei egaluri și două înfrângeri.

S-a cuget mult după plecarea lui Lazăr, iar conducerea clubului argeșean a decis să dea echipa pe mâna unui nou antrenor principal, în persoana lui Mircea Diaconescu.

Noul antrenor al muscelenilor a fost ”secund” al lui Mihai Teja

În data de 8 ianuarie, AFC Câmpulung Muscel a comunicat oficial faptul că Diaconescu este noul antrenor principal al echipei, iar din stafful său tehnic fac parte și Vasile Slăninoiu, ca antrenor secund, Ionuț Bîclea, ca preparator fizic, și Marius Badiu, ca antrenor cu portarii.

În cariera sa, Mircea Diaconescu a activat la două echipe din China, dar a fost și ”secund” al lui Mihai Teja la prim-divizionarele Academica Clinceni și FC Botoșani. Ultima dată a fost antrenorul echipei U19 a Concordiei Chiajna.

”MIRCEA DIACONESCU este noul antrenor principal al echipei noastre !
Acesta deține Licența UEFA A și este cursant la Licența UEFA PRO .
In cariera, noul antrenor a activat la următoarele echipe :
-FCSB U16
-Academica Clinceni U19
-Shanghai Xuhui District (China)
-Tongliao (China)
-FCSB U19
-Academica Clinceni (secund Mihai Teja)
-FC Botosani (secund Mihai Teja)
-Concordia Chiajna U19

Staff-ul va fi completat de:
– Slaninoiu Vasile (antrenor secund)
– Ionut Bîclea (preparator fizic)
– Marius Badiu (antrenor portari)

Bun venit în familia Muscelul Câmpulung!”, sună anunțul clubului argeșean.

AFC Câmpulung Muscel țintește primele două locuri în clasament la finalul sezonului și spune că are discuții cu ”jucători peste media Ligii a 3-a”

După despărțirea de antrenorul Costin Lazăr, AFC Câmpulung Muscel și-a încheiat colaborarea și cu cel mai cunoscut jucător pe care l-a avut vreodată în lot, cu fundașul lateral Gabriel Matei, dublu campion al României cu FCSB.

Ulterior, după ultima rundă din Liga 3 din 2023, în decembrie, clubul a anunțat oficial rezilierea contractelor cu Alexandru Chiriac, Laurențiu Hagiu, Marius Sanda și Lucas Fernandez. Despre Hagiu s-a vorbit că poate ajunge la Dinamo în pauza de iarnă.

”Cu siguranță vor mai exista despărțiri, pentru că atunci când dorim să mai urcăm un nivel, dorința trebuie să fie de ambele părți, în caz contrar rămânem prieteni și vom colabora cu altă ocazie. Aceasta nu se aplică doar la jucători, ci și mai sus. Clar ne trebuie atacanți, căutăm de 2 ani, dar acum, după ultimele plecări, ne-ar trebui și fundași centrali. În rest, considerăm că lotul este unul destul de bun pentru a spera la primele două locuri. Deja avem discuții cu câțiva jucători peste media Ligii a 3-a, pe care îi vom vedea la reunire și sperăm să ne ajute în îndeplinirea noului obiectiv, acela de a prinde primele două locuri la sfârșitul play-off-ului!”, a spus președintele clubului, Costin Ghiță.

Meciuri facile în ultimele trei etape ale sezonului regular al Ligii 3

AFC Câmpulung Muscel a ocupat locul 1 în Seria 5 a Ligii 3 de nouă ori în 15 etape, însă acum iernează pe locul 2, cu 33 de puncte acumulate, la fel ca liderul Olimpic Zărnești, poziționat aici datorită golaverajului mult mai bun: 50-20 față de 28-10.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat doar trei etape, începând cu 8 martie 2024, iar muscelenii vor mai avea meciuri cu Ciucaș Tărlungeni (acasă, locul 9), SR Brașov (deplasare, locul 10) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (acasă, locul 7).

Echipa nu este calificată matematic în play-off, însă cu siguranță va participa în acest turneu alături de alte trei formații, dintre care, cel mai probabil, două sunt Olimpic Zărnești și Olimpic Cetate Râșnov. Pentru a patra poziție cele mai mari șanse de calificare le are AFC Odorheiu Secuiesc. Ulterior, după alte nouă etape, primele două clasate merg în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

”Din punctul meu de vedere, secretul este grupul, păstrarea în mare parte a băieților care au dus greul anul trecut, care ne-au ajutat să ne salvăm de la retrogradare, au dat dovadă de caracter și au luptat până la capăt. Este prea devreme să vorbim de Liga a 2-a, nu vreau să facem calcule de acum, însă pentru accederea în play-off cu siguranță vom obține acea victorie de care avem nevoie”, a mai declarat Costin Ghiță.

 

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-cmpulung-muscel-reziliaza-cu-jucatorii-importanti-19296254

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-campulung-muscel-s-a-despartit-de-costin-lazar-19290725

Marius ANGHEL 08 Jan. 2024, 17:33 Liga 3
Pe aceeași temă