Jucătorul suspendat de FRF pentru mesaje rariste la adresa lui Dawa a primit o nouă șansă. Clubul care i-a întins mâna și l-a prezentat ca achiziție

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 12:00 Liga 3
Jucătorul suspendat de FRF pentru mesaje rariste la adresa lui Dawa a primit o nouă șansă. Clubul care i-a întins mâna și l-a prezentat ca achiziție

AFC Câmpulung Muscel îi întinde o mână de ajutor unui fotbalist pedepsit de Federația Română de Fotbal la finalul anului trecut pentru un gest necugetat.

Fundașul Robert Stănici (22 de ani), plecat în luna noiembrie a anului 2023 de la Cetatea Turnu Măgurel inclusiv din cauza acțiunii sale care i-a adus o suspendare și o amendă usturătoare, a fost prezentat oficial ca achiziție de a doua clasată din Seria a 5-a a Ligii 3.

Stănici încă nu și-a ispășit întreaba suspendare primită la jumătatea lunii noiembrie, de șase jocuri, după ce a denigrat în spațiu public, printr-un comentariu rasist lăsat pe o rețea socială, un alt fotbalist, pe Joyskim Dawa de la FCSB.

Robert Stănici, încă suspendat după mesajul rasist lăsat lui Dawa, a semnat cu AFC Câmpulung Muscel

Robert Stănici s-a despărțit la finalul lunii noiembrie a anului trecut de Cetatea Turnu Măgurele, liderul Seriei a 6-a a Ligii 3, din cauza faptului că acesta a primit o suspendare inedită în fotbalul românesc.

  • Fundașul care în cariera sa a mai jucat pentru Rapid, inclusiv un meci în prima ligă, și CS Tunari, în Liga 3, a ajuns pe buzele tuturor celor implicați în fotbal după un gest necugetat al său. L-a denigrat pe Joyskim Dawa, camerunezul legitimat la FCSB, în urma meciului acestuia cu FC Hermannstadt, scor 2-2, în care africanul a comis un penalty și a fost eliminat. După jocul desfășurat la finalul lunii septembrie, Dawa și-a cerut scuze în mod public, pe Instagram, pentru greșeala sa, iar la mesajul său au apărut o mulțime de reacții rasiste la adresa sa. Printre cei care au comentat rasist s-a aflat și Stănici, la rândul său fotbalist!? FRF s-a sesizat în acest caz, iar la jumătatea lunii noiembrie a decis sanționarea lui Stănici cu șase jocuri de suspendare, maximum posibil, și o amendă de 15.000 lei.

Acum, Robert Stănici, încă aflat în stare de suspendare după sancțiunea primită de la FRF, a primit o nouă șansă să își continue cariera de fotbalist. I-a oferit-o echipa argeșeană AFC Câmpulung Muscel, a doua clasată în Seria a 5-a a Ligii 3, aflată la egalitate cu liderul Olimpic Zărnești.

”Bine ai venit, Stănici Robert!
FC Muscelul Câmpulung anunțã transferul lui Robert Stănici, ultima oarã la CSM Cetatea Turnu Măgurele.
Fundașul, în vârstă de 22 de ani, a fost crescut la juniorii echipei Rapid București.
În cariera sa, acesta a mai evoluat la CS Tunari și Rapid București, pentru care a debutat în SuperLiga în anul 2021, într-un meci cu FC Botoșani
Clubul nostru îi urează bun venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul alb-roșu!”, a comunicat trupa din Câmpulung.

  • Stănici este a doua achiziție a muscelenilor din această iarnă, după ce cu o zi înainte fusese prezentat și Demian Popovici, un fundaș originar din Timișoara, în vârstă de 21 de ani, care ultima dată a activat la Be1 NFA, în liga a doua din Lituania, iar anterior a jucat la juniorii cluburilor italiene Piacenza, Virtus Entella și Reggiana.

AFC Câmpulung Muscel și-a reluat pregătirea și va disputa două amicale cu echipe din Liga 2

Altfel, AFC Câmpulung Muscel, care în primele zile ale acestui an l-a numit antrenor principal pe Mircea Diaconescu, fost ”secund” al lui Mihai Teja la Academica Clinceni și FC Botoșani, a sunat adunarea la 15 ianuarie, la stadionul din Câmpulung, iar până la reluarea campionatului Ligii 3 va disputa opt meciuri amicale.

Printre adversari se numără și două echipe din Liga 2, Campionii FC Argeș (30 ianuarie) și CS Mioveni (3 februarie). Ceilalți oponenți sunt: Petrolul Hârtiești (27 ianuarie), Flacăra Horezu (7 februarie), Olimpic Zărnești (10 februarie), Vedița Colonești (21 februarie), ACS Speed Academy Pitești (24 februarie) și CS Dinamo București (2 martie).

  • După despărțirea de antrenorul Costin Lazăr, AFC Câmpulung Muscel și-a încheiat colaborarea și cu cel mai cunoscut jucător pe care l-a avut vreodată în lot, cu fundașul lateral Gabriel Matei, dublu campion al României cu FCSB. Ulterior, după ultima rundă din Liga 3 din 2023, în decembrie, clubul a anunțat oficial rezilierea contractelor cu Alexandru Chiriac, Laurențiu Hagiu, Marius Sanda și Lucas Fernandez.

”Ne trebuie atacanți, căutăm de 2 ani, dar acum, după ultimele plecări, ne-ar trebui și fundași centrali. În rest, considerăm că lotul este unul destul de bun pentru a spera la primele două locuri. Deja avem discuții cu câțiva jucători peste media Ligii a 3-a, pe care îi vom vedea la reunire și sperăm să ne ajute în îndeplinirea noului obiectiv, acela de a prinde primele două locuri la sfârșitul play-off-ului!”, spunea președintele clubului, Costin Ghiță, la finalul anului trecut.

Echipa argeșeană este ca și calificată în play-off-ul Ligii 3

AFC Câmpulung Muscel iernează pe locul 2 în Seria 5 a Ligii 3, cu 33 de puncte acumulate, la fel ca liderul Olimpic Zărnești, poziționat aici datorită golaverajului mult mai bun: 50-20 față de 28-10. Din sezonul regular au mai rămas de disputat doar trei etape, începând cu 8 martie 2024, iar muscelenii vor mai avea meciuri cu Ciucaș Tărlungeni (acasă, locul 9), SR Brașov (deplasare, locul 10) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (acasă, locul 7).

  • AFC Câmpulung Muscel a ocupat locul 1 în Seria 5 a Ligii 3 de nouă ori în cele 15 etape.

Echipa nu este calificată matematic în play-off, însă cu siguranță va participa în acest turneu alături de alte trei formații, dintre care, cel mai probabil, două sunt Olimpic Zărnești și Olimpic Cetate Râșnov. Pentru a patra poziție cele mai mari șanse de calificare le are AFC Odorheiu Secuiesc. Ulterior, după alte nouă etape, primele două clasate merg în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

Foto: AFC Câmpulung Muscel

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-gisa-a-semnat-cu-fc-bihor-19297713

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atanas-trica-imprumutat-de-u-craiova-la-cs-tunari-19297696

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mircea-diaconescu-este-noul-antrenor-al-afc-campulung-muscel-19296942

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cetatea-turnu-magurele-a-renuntat-la-doi-jucatori-19294613

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbalist-roman-suspendat-si-amendat-de-frf-pentru-mesaje-rasiste-19293118

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 12:00 Liga 3
Pe aceeași temă