Piroș vinde ieftin Șoimii: „Ne punem speranțe în FRF de data aceasta”. Președintele arădenilor spune care ar fi prețul corect pentru drepturile TV din acest sezon

Marius ANGHEL 01 Aug. 2015, 02:02 Diverse

Mereu un contestatar al Ligii Profesioniste de Fotbal pentru Liga 2 (LPF 2), Pavel Piroș (foto mic 1), președintele echipei Șoimii Pâncota, așteaptă cu nerăbdare ca Federația Română de Fotbal să-și arate competența și influența prin a atrage televiziuni care să transmită meciuri din noul sezon al eșalonului secund. Omul de afaceri arădean e convins că, odată stabilite cele două serii ale ediției 2015-2016 a Ligii 2, vor apărea și oferte pentru cumpărarea drepturilor TV.

Șoimii Pâncota este unul dintre cele 19 cluburi din 28 care s-au ținut de cuvânt și au trimis la timp la FRF, până pe 29 iulie (termenul acordului tacit între Răzvan Burleanu și reprezentanții cluburilor din Liga 2), actul prin care cedează federației drepturile TV pentru ca aceasta să se ocupe de crearea caietului de sarcini și ulterior de organizarea vânzării la comun pe următorii trei ani.

În această privință, Pavel Piroș trimite din nou săgeți către Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF și președintele LPF 2, își pune speranțe în FRF, însă se „vinde” destul de ieftin, declarând că ar fi mulțumit dacă ar primi 50.000 de euro în urma vânzării drepturilor TV pentru următorul sezon.

„Fiindcă domnul Brașoveanu și a sa LPF2 ne-au dezamăgit crunt, neobținând niciun ban din televizări în sezonul trecut, ne punem speranțe în FRF de data aceasta. Cei de acolo au puterea de a ne reprezenta interesele, iar eu zic că 50 de mii de euro pentru un sezon întreg ar fi suma corectă. Acești bani ne-ar ajuta să suplimentăm bugetul clubului, în așa fel încât să nu ducem lipsă de absolut nimic”, a declarat, pentru Sport Arad, Pavel Piroș.

Sunt gata să-și instaleze nocturnă

În altă ordine de idei, pe 29 iulie, cu ocazia amicalului cu UTA Bătrâna Doamnă (0-1), arădenii au avut inspecție la arena din Podgorie din partea specialiștilor FRF. Piroș a declarat despre vizita lui Sorin Cojocaru, omul ce se ocupă de omologări, că acesta i-a felicitat pentru progresele făcute în ultimul timp la stadion, însă a avut și un reproș. Totuși, arena „șoimilor” a primit avizul să organizeze meciuri de Liga 2 și în noul sezon.

„În afara faptului că și-ar fi dorit ca numărul pe scaune să fie mai mare, domnul Cojocaru ne-a felicitat pentru baza sportivă de la Pâncota. A apreciat și faptul că am deviat accesul spectatorilor spre tribuna a II-a prin spatele vestiarelor și nu prin fața lor, dar și alte îmbunătățiri făcute de noi din proprie inițiativă. În fine, dacă televiziunile ne vor cere să ne disputăm în nocturnă meciurile de acasă, societatea Elba ne-a asigurat că va monta reflectoare suplimentare, în așa fel încât să realizăm numărul de lucși necesar. Cheltuielile sunt mici, totul se poate rezolva în două-trei zile”, a adăugat Piroș pentru sursa citată.

Trei amicale stabilite, cu adversari modești

Cât privește pregătirea echipei, sâmbătă dimineața, de la ora 10:00, Șoimii primește vizita modestei Crișul Chișineu Criș, iar marți, de la ora 18:00, tot pe teren propriu, se va juca testul cu Luceafărul Oradea. Abia la finalul săptămânii viitoare, pâncotanii joacă în deplasare, la Crișul Sânandrei.

În privința noutăților din lot, sub comanda lui Ionuț Popa se pregătește deja de câteva zile atacantul Alexandru Marin (foto mic 2), ultima dată jucător la FCM Dorohoi. Impunătorul vârf de aproape doi metri e însă în urmă cu pregătirea fizică și mai are de tras pentru a fi în forma care l-a dus cel mai sus în Liga 1 în tricoul lui CS Turnu Severin.

CITEȘTE și: Liga 2 rămâne sezonul acesta cu două serii. Nicio echipă nu s-a retras. Câte cluburi au trimis către FRF cereri de cedare a drepturilor TV

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 01 Aug. 2015, 02:02 Diverse
Pe aceeași temă