CSM Reșița și Ceahlăul luptă pentru supremație în Grupa A a play-out-ului. Cristian Pustai anticipează un duel echilibrat, Flavius Stoican vrea să ofere spectacol publicului

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 26 Apr. 2024, 16:43 Liga 2
CSM Reșița și Ceahlăul luptă pentru supremație în Grupa A a play-out-ului. Cristian Pustai anticipează un duel echilibrat, Flavius Stoican vrea să ofere spectacol publicului

CSM Reșița și Ceahlăul Piatra Neamț, echipele aflate la egalitate de puncte pe primele două locuri ale Grupei A din play-out-ul Ligii 2, se întâlnesc sâmbătă, de la ora 11:00, în Valea Domanului, pentru supremația în serie.

Ambele au câte 34 de puncte acumulate în acest sezon, înainte de etapa a 5-a a play-out-ului, cu mențiunea că reșițenii au un meci în plus, astfel că echipa lui Flavius Stoican rămâne pe primul loc în serie cu un rezultat de egalitate, momentan, fiindcă la final situația ar fi alta.

Ceahlăul țintește al doilea succes consecutiv în play-out, CSM Reșița a legat deja două victorii

Ceahlăul lui Cristian Pustai a început modest play-out-ul, cu două înfrângeri consecutive, însă după o pauză de două săptămâni, stând în runda a 3-a, moldovenii au bifat prima victorie în grupă, 4-0 cu deja retrogradata CSM Alexandria. Ce-i drept, având în față un adversar modest, Ceahlăul a readus aminte în runda anterioară de echipa care impresiona prin forța ofensivă în sezonul regular, pe lângă cele patru goluri marcate elevii lui Cristian Pustai ratând o sumedenie de ocazii clare.

De cealaltă parte, Reșița lui Flavius Stoican a legat două victorii în play-out și vine după un succes surprinzător la Mioveni, cu CFC Argeș (scor 1-0), echipă care a dat de pământ în runda a doua cu Ceahlăul (4-1). Datorită acestei victorii, bănățenii s-au menținut pe prima poziție în Grupa A, la egalitate cu Ceahlăul, având avantajul golaverajului.

Interesant este faptul că CSM Reșița a câștigat cele două partide din play-out chiar cu formațiile care au administrat Ceahlăului cele două eșecuri, Metaloglobus și CFC Argeș.

Cristian Pustai anticipează un meci echilibrat cu CSM Reșița

Nemțenii au plecat vineri dimineață spre Caraș-Severin, urmând să ajungă la Reșița în cursul serii, după un drum de aproximativ 10 ore.

Din delegația echipei moldave nu fac parte cinci jucători, Pedro Albino, Cristian Copoț-Barb, Pier Larrauri, Boison Wynney și Bogdan Bacalu rămânând acasă din motive medicale.

Antrenorul Cristian Pustai anticipează un duel echilibrat cu CSM Reșița.

”Consider că avem în față un meci ce se anunță echilibrat. Adversarul este unul care are o față schimbată comparând cu sezonul de toamnă, iar în ultimele două runde a câștigat două meciuri la limită cu adversari buni din grupa noastră. Cât privește lotul, au revenit jucătorii cu probleme medicale mai vechi, dar l-am pierdut pe Pedro Albino pentru acest meci”, spune Cristian Pustai.

Flavius Stoican: ”Oamenii vor să vadă spectacol. Nu vreau să ne apărăm, nu vreau să închidem culoarele”

Ținând cont că are un meci în plus disputat, CSM Reșița are nevoie de victorie în fața Ceahlăului și apoi de încă un pas greșit al nemțenilor pentru a fi sigură de rămânerea pe prima poziție în Grupa A.

Flavius Stoican este de părere că formația antrenată de Cristian Pustai merita să joace în play-off în acest sezon.

”Ceahlăul este o echipă care, după părerea mea, merita să fie în play-off-ul campionatului. I-am întâlnit în cantonamentul din Antalya și am văzut o echipă matură, o echipă cu jucători care pot face diferența, o echipă cu un joc bun şi cu un antrenor cu experiență. Au ratat la mustață obiectivul de a merge în play-off și au avut o decădere, să zic așa, în ceea ce privește evoluția. Dar asta a fost atunci când s-a tras linie în campionatul regulat. Acum, când au început play-out-ul, au mai avut oscilații de formă, dar ultima partidă au câștigat-o cu 4-0 împotriva formaţiei din Alexandria, care, chiar dacă este matematic retrogradată, nu e de neglijat. Alexandria a făcut, nu de mult, 0-0 în deplasare la Metaloglobus şi a bătut Dumbrăvița cu 3-1 pe teren propriu. Iar Ceahlăul a reușit o victorie categorică în faţa Alexandriei. Deci nu va fi un meci ușor, dar la fel de adevărat este că și noi suntem pe un drum bun, avem un moral excelent. Vreau să văd determinare la băieți, pentru că jucăm acasă și oamenii vor să vadă spectacol. Până la urmă, nu vreau să ne apărăm, nu vreau să închidem culoarele. Oamenii vin la stadion să vadă spectacol şi goluri. Vom fi atenţi şi din punct de vedere defensiv, dar în special vreau să fim o echipă care atacă. Acum, să vedem dacă vom și reuși. Deci, un meci deschis oricărui rezultat, pentru că întâlnim o echipă care are în componență jucători valoroşi pe care i-am şi antrenat, și mă refer la Patrick Petre, la Neicuțescu, doi jucători care pot face diferența şi care au experienţă în Liga 1. Şi atunci este foarte important să fim atenți”, a comentat Stoican, citat de Radio Reșița, înainte de meciul cu Ceahlăul.

4-0 în sezonul regular pentru Ceahlăul. Claudiu Gaitin arbitrează meciul de la Reșița

În sezonul regular, cele două echipa nou-promovate în Liga 2 s-au întâlnit la Piatra Neamț, în etapa a 2-a, când Ceahlăul a zdrobit CSM Reșița. A fost 4-0 pentru nemțeni, cu câte două goluri marcate pe repriză de Pedro Albino, Marius Savu, Mihai Neicuțescu și Patrick Petre. Antrenorul Reșiței era în acel moment Călin Cheregi.

Partida de sâmbătă, de la Reșița, va fi arbitrată de centralul Claudiu Gaitin (Timişoara), iar arbitri asistenți sunt Gabriel Boncz (Făgăraş) și Patrik Ștefan Sandu (Timişoara). Arbitru de rezervă este Claudiu Ștef (Târgu Mureş). Observator de arbitri este Stan Prodan (Alexandria), iar delegat de joc este Romeo Malac (Timişoara).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-fost-fotbalist-la-ceahlaul-cercetat-pentru-furt-lovire-si-alte-violente-19307296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-programul-etapelor-6-si-7-din-play-off-si-5-din-play-out-19313257

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-si-csm-resita-in-negocieri-cu-cativa-jucatori-19313541

Narcis POHOAȚĂ, Marius ANGHEL 26 Apr. 2024, 16:43 Liga 2
Pe aceeași temă