Corvinul a arătat că 2-0 e cel mai periculos scor. Florin Maxim, după remiza cu Gloria Buzău: ”Părea câștigat meciul la pauză, asta le-am zis jucătorilor”

Andrei PASCU 26 Apr. 2024, 17:54 Liga 2

Corvinul Hunedoara este o echipă în mare formă, iar pe lângă calificarea în finala Cupei României, unde va întâlni SC Oțelul, reușește evoluții bune și în play-off-ul Ligii 2, în runda a 6-a bifând o remiză pe terenul Gloriei Buzău, scor 2-2. Un parcurs excelent pentru formația lui Florin Maxim, care are doar o înfrângere în grupa care decide promovatele și echipele care merg în baraj.

Florin Maxim nu a fost nemulțumit pe cele întâmplate la Buzău, chiar dacă hunedorenii au avut 2-0 pe tabelă în prima repriză, spre deosebire de omologul său din partida de joi, Andrei Prepeliță, care a afișat un discurs dur.

Corvinul Hunedoara s-a întors cu un punct de pe terenul Gloriei Buzău

Corvinul Hunedoara a avut pe tabelă 2-0. Au marcat Alexandru Neașca (minutul 17) și Marius Lupu (minutul 37) pentru formația lui Florin Maxim, a avut avantaj de două goluri după prima repriză, dar gazdele întâlnirii de joi au revenit în partea secundă.

Gloria Buzău a întors în chiar ultima jumătate de oră, prin reușitele semnate de Mihnea Rădulescu (minutul 62) și Cristian Dumitru (minutul 90- penalty). A scos încă un punct Corvinul Hunedoara, care termină și runda a 6-a pe loc de podium, pe 2, la egalitate cu locul 3, CSC Șelimbăr.

  • Corvinul Hunedoara, în partida cu Gloria Buzău: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu – Lupu, Al. Neacșa (cpt.), (Nic. Pîrvulescu 53′), T. Mitran – M. Coman (D. Pop 81′). Rezerve neutilizate: Blaga – Ad. Nicolae, Hergheligiu, Câmpan, M. Chindriș, Predică, Y. Răducanu.

După ce Andrei Prepeliță a declarat că hunedorenii au punctat chiar în urma plusurilor adversarilor remarcate de el, la fel a precizat și Florin Maxim. Gloria a marcat așa cum se aștepta, după baloane lungi aruncate în careul fundașilor săi.

Și-au avertizat amândoi jucătorii în privința plusurilor adversarilor, dar nu au reușit să îi oprească.

Părea câștigat meciul la pauză, asta le-am zis jucătorilor, dar știam echipa Buzăului, era normal ca după pauză să facă schimbări, a echilibrat jocul. Nu zic că am fost surprinși, dar între linii, prin introducerea lui Benzar, s-a mai echilibrat jocul. A fost apoi înlocuirea lui Alex, care a simțit ceva la picior. Am fost nevoiți să îl băgăm pe Pîrvulescu fără încălzire.

Nu era în planul nostru să îl introducem așa repede pe Pîrvulescu, nu a fost încălzit, iar asta s-a văzut. Știam că va forța Gloria Buzău, că va trimite baloane lungi și chiar așa am luat golurile, cu balon lung aruncat în diagonală… și primul galben la fel. Am fost surprinși, dar ăsta e fotbalul până la urmă!”, a spus Florin Maxim, care a bifat al 100-lea meci pe banca echipei Corvinul Hunedoara.

Florin Maxim, meciul 100 pe banca echipei Corvinul Hunedoara

Nu mulți antrenori se pot mândri cu o astfel de performanță, să prindă 100 de meciuri pe banca unei echipe. Florin Maxim nu știa nici el de borna atinsă, iar când reporterul i-a atras atenția cu privire la performanță a fost surprins:

Nu știam că a fost al 100-lea meu meci la Corvinul. Nu știu ce să spun, mă bucur că am reușit să închegăm o echipă, un grup, mergem înainte!”.

Corvinul, duel cu CSC Șelimbăr în etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2

După meciul din etapa a 6-a din faza play-off-ului Ligii 2, după 2-2 contra Gloria Buzău, Corvinul Hunedoara a ajuns la 46 de puncte, fiind pe locul 2, în timp ce CSC Șelimbăr e la cota 46, dar pe locul 3, având un golaveraj mai slab.

Locul 1 e ocupat de Unirea Slobozia (53 de puncte), deja promovată în SuperLiga României, iar sub podium se situează Gloria Buzău (42 de puncte), FK Miercurea Ciuc (40 de puncte) și CS Mioveni (36 de puncte).

În etapa a 7-a a play-off-ului, Corvinul Hunedoara are meci pe teren propriu, cu CSC Șelimbăr, cu care a remizat, scor 0-0, în turul play-off-ului. În sezonul regular, întâlnirea de la Hunedoara s-a terminat tot cu rezultat alb.

Nu e derby cu Șelimbăr, noi voiam să câștigăm acest meci cu Gloria. Gloria are o echipă bună, care cred că va promova în prima ligă. Până să intrăm în play-off, toată lumea spunea că nu am reușit să câștigăm contra echipelor pretendente, dar băieții se mobilizează.

Din greșeli învățăm și sperăm să nu le mai repetăm”, a mai punctat Maxim.

Interviul acordat de Florin Maxim la finalul partidei Gloria Buzău – Corvinul Hunedoara, scor 2-2:

Foto: Gloria Buzău
Video: Corvinul Hunedoara

Andrei PASCU 26 Apr. 2024, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă