Demers curajos al fanilor Reșiței. Au pus bazele asociației ”Toți Pentru Metalul Reșița” și intenționează să preia, în timp, brandul de la primărie

Andrei PASCU 01 Apr. 2024, 15:57 Liga 2
Demers curajos al fanilor Reșiței. Au pus bazele asociației ”Toți Pentru Metalul Reșița” și intenționează să preia, în timp, brandul de la primărie

O parte din suporterii CSM Reșița au dat naștere unui proiect prin care vor să ofere ajutor echipei și nu numai. Planurile sunt mari în cadrul asociației ”Toți Pentru Metalul Reșița”, cei care au venit cu inițiativa prezentând care sunt pașii care vor fi urmați de acum înainte.

Asociația are 14 fondatori, iar în structurile de conducere se află, în poziția de președinte, Marius Crai, iar Valentin Murar este vicepreședinte. Din entitate face parte și Marcel Gușcă, liderul fanilor din facțiunea Guardia Ultra.

Fanii Reșiței s-au asociat în ”Toți Pentru Metalul Reșița”

Suporterii care au pus bazele proiectului își doresc, în primă fază, să promoveze brandul CSM Reșița. Așteaptă lângă ei și alți fani, în număr cât mai mare, dar principalul scop nu este acela de a atrage ajutor financiar, conform lui Marcel Gușcă, care a vorbit în cadrul unei conferințe de presă.

În timp, ”Toți Pentru Metalul Reșița” are în plan să preia brandul de la Primăria Reșița, o țintă importantă, curajoasă. Rămâne de văzut dacă demersul va fi cu adevărat făcut și ce părere vor avea autoritățile locale, pentru că sunt destul de active în ceea ce privește echipa de fotbal și se implică mult, partea financiară fiind asigurată, în mare măsură, chiar de primărie.

După mulți ani, suporterii echipei CSM Reșița pot să fie alături de clubul iubit printr-o asociație. Nu a fost creată această asociație până acum, deoarece nu au fost oamenii potriviți.

Este un volum de muncă foarte mare, iar acum am găsit oameni care îndrăgesc clubul și care sunt dispuși să se înhame la o astfel de muncă. Am vrut prin această conferință de presă să faceți cunoștință cu cei care se vor ocupa de această asociație. Are 14 membri fondatori și vin cu precizarea că atât președintele, cât și vicepreședintele nu sunt membri ai galeriei.

Sunt simpli suporteri ai clubului din Valea Domanului. Sper ca prin această asociație vom putea ajuta clubul mai mult decât am reușit până acum!

Așteptăm lângă noi mai mulți oameni, nu neapărat financiar, ci oameni care ne pot ajuta din punct de vedere logistic. Nu întotdeauna contează banii. Așteptăm oameni cu idei bune care pot fi puse în practică cu scopul de a fi un câștig pentru asociație sau pentru CSM Reșița.

Am fost întrebați de brand și vom face la un moment dat o solicitare către Primărie, ca brandul să vină la asociația suporterilor. Cred că se va găsi înțelegere și vor beneficia suporterii de brand. Am trecut prin experiențe nefericite, când acest club a pierdut brandul și a fost nevoie de 11 ani ca să-l recuperăm.

Nu am vrea ca mâine să vină un investitor, care mai degrabă ar veni pentru un anumit interes în oraș decât de a sprijini clubul și să pierdem brandul. Atâta timp cât ar fi la asociație, brandul nu va fi pierdut niciodată!

De asemenea, nici nu vom încerca să facem presiuni pe club prin faptul că-l vom avea, așa cum se întâmplă în alte părți. Scopul nostru declarat este acela de a sprijini clubul”, a spus Marcel Gușcă, potrivit Caraș Online.

Fondatorii asociației echipei CSM Reșița, din România și nu numai

Fondatorii asociației suporterilor din Reșița sunt în număr de 14, din oraș, dar și din Timișoara, Austria, Germania și București, conform președintelui Marius Crai. El a afirmat că ”Toți Pentru Metalul Reșița” vrea să ajute clubul să se dezvolte și a făcut o paralelă chiar cu echipa Corvinul Hunedoara.

Am început să îndrăgesc acest club încă din anul 1995. Suntem 14 membri fondatori, unii din Reșița, alții din Timișoara, Austria, Germania și chiar din zona București. Am ales să fiu președinte pentru că sunt aici, va fi mult de umblat și sunt foarte multe lucruri care trebuiesc rezolvate.

Dacă ne raportăm la alte cluburi, chiar și din Liga 2, cum ar fi Corvinul Hunedoara, care are o echipă de management foarte mare, noi suntem încă la început. Clubul nostru nu are o astfel de echipă, iar noi, prin această asociație, putem veni în sprijinul CSM Reșița. Avem multe idei pe care vom încerca să le punem în practică în perioada imediat următoare.

Legat de o implicare în sprijinirea clubului să obțină dreptul de promovare, noi suntem o asociație înființată de câteva zile, dar dacă va fi nevoie de sprijinul nostru, noi suntem aici, tot timpul vom fi! Cred că la finalul acestui sezon vom avea o imagine mai clară a asociației. Suntem aici pentru a ajuta clubul și nu pentru a încurca.

Lucrăm și la site și vom veni în perioada imediat următoare cu o prezentare mai largă a proiectelor pe care dorim să le realizăm!”, a declarat Marius Crai.

Echipa lui Flavius Stoica a debutat cu egal în play-out

După ce a debutat contra Unirii Dej (scor 1-1) în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, formația lui Flavius Stoican a ajuns la 28 de puncte, dar e la un punct de locul 2, Metaloglobus, și la trei puncte de liderul grupei, ACSM Ceahlăul.

Următoarea rundă aduce o deplasare pentru CSM Reșița, pe terenul Dumbrăviței.

Foto: Asociația Toți Pentru Metalul Reșița

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-meci-contra-cfr-cluj-in-sferturile-cupei-romaniei-19304601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-invins-la-limita-ultima-clasata-din-liga-2-progresul-spartac-19304573

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultatele-meciurilor-din-etapa-1-de-play-off-si-play-out-din-liga-3-19304250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reportaj-gabi-tamas-drumul-de-la-fotbalistul-rebel-la-managerul-model-o-zi-cu-fostul-fundas-al-nationalei-in-noua-sa-postura-cea-de-conducator-de-club-biroul-meu-e-aici-in-iarba-am-i-19304555

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-cristian-pustai-dupa-ultimele-evenimente-de-la-ceahlaul-19304552

Andrei PASCU 01 Apr. 2024, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă