Ca pe vremea lui Nea Nicu! Președintele Chindiei a obligat tot clubul să participe la conferința de presă unde s-a lăudat cu o performanță imaginară

Bogdan ISTRATE 26 Apr. 2024, 18:34 Liga 2
Ca pe vremea lui Nea Nicu! Președintele Chindiei a obligat tot clubul să participe la conferința de presă unde s-a lăudat cu o performanță imaginară

Chindia a organizat vineri, 26 aprilie 2024, o conferință de presă, înaintea meciului cu ultima clasată, Progresul Spartac, în care nu s-a vorbit absolut nimic despre meciul în sine.

În fața a doi reprezentanți ai presei prezenți la fața locului s-a aflat doar președintele clubului, Gabriel Boriga, cu un discurs cu accente comuniste, ce au amintit de vremurile de dinaintea Revoluției, când conducătorul suprem era omagiat, iar singura televiziune își închidea programul la ora 22:00, după Hora Unirii.

Gabriel Boriga a făcut conferință să se laude că Chindia a obținut licența pentru prima ligă, inutilă clubului!

Boriga s-a lăudat că echipa ar fi obținut licența pentru a participa în Liga 1 în noul sezon, însă Chindia nici măcar nu participă în play-off-ul competiției, de acolo de unde ar trebui să vină cele două promovate direct plus cele două participante la baraj. Mai rău, echipa preluată, din punct de vedere executiv, de Boriga, în luna februarie, nu conduce nici în grupa din play-out din care face parte, unde a câștigat un singur meci din patru disputate. Va obține o nouă victorie duminică, în fața nefericitei Progresul Spartac, la Buftea.

La conferința de astăzi au fost obligați să participe toți angajații clubului, pentru ca sala să pară plină, iar realizările să fie aplaudate!

Omagii conducătorilor: ”Asociații sunt serioși”

Chindia s-a aflat într-un imperiu al impotenței după retrogradarea din luna mai a anului trecut. Cu aproape tot efectivul schimbat, de la conducere până la jucători și inclusiv îngrijitor al gazonului, toate mutările ordonate de partidul care conduce județul Dâmbovița, clubul a bâjbâit teribil.

Din principală candidată la promovare, Chindia a ajuns, cu două runde înainte de finalul sezonului, să nu fi bătut nicio formație de deasupra sa din clasament, în condițiile în care evoluează în play-out! Și totuși, Gabriel Boriga s-a lăudat astăzi cu obținerea licenței pentru Liga 1, o pleadorie demnă de campania electorală în care se află fostul primar PDL al Târgoviștei, de ani buni în echipa PSD, după ce a scăpat de o condamnare pentru acte de corupție, pronunțată în 2014: ”Cea mai bună veste pe care puteam să o primim vine din partea FRF: este rezultatul muncii echipei manageriale a AFC Chindia Târgoviște. Se spune clar, negru pe alb, că se propune acordarea licenței pentru Liga 1 clubului nostru, pentru sezonul 2024-2025. Este tot ce puteam să facem noi pentru acest club. Am făcut mai mult decât s-a întâmplat în teren. Ne-am dus la capăt treaba, cu capul sus, numai târgovișteni. Dincolo de orice discuție, ne-am făcut treaba. S-a arătat clar că asociații, Primăria Târgoviște, CJ Dâmbovița și Universitatea Valahia sunt serioși și își doresc performanța. Deci toate zvonurile și bârfele de pe la colțuri că asociații nu și-ar dori performanța, cad în fața evidenței supreme. Este meritul întregii echipe administrative, care a arătat că da, se poate.”

Licența de Liga 1, luată 9 ani la rând

Pentru Chindia, presupusa licență pentru Liga 1 anunțată astăzi de Boriga, de fapt doar o propunere, urmare a unui raport al FRF, în niciun caz un document oficial, ar fi a noua la rând, precedentele opt fiind obținute sub conducerea lui Marcel Ghergu, cooptat acum special pentru a întocmi dosarul de licențiere.

”Boriga auzise pe la televizor despre licențiere, iar ceilalți din club habar nu aveau ce trebuie făcut. Până să plece fostul președinte, Lorin Petrescu, nu se scrisese nici măcar un rând la dosarul de licențiere. Ghergu e șmecher pe acte, le-a descurcat tot, într-o lună”, vorbesc sursele noastre.

Chindia a solicitat prima licență pentru Liga 1 în 2016, când a fost aproape de barajul de promovare. Ulterior, an de an a fost printre formațiile care au primit licența fără penalizări sau alte probleme. În 2021, clubul a primit licența pentru a juca în cupele europene. A dat chiar baraj pentru Europa League, prima manșă, 2-3 cu Viitorul Constanța la Buzău.

Ce speră Chindia

Toată tevatura din ultima vreme, de la Târgoviște, se leagă de ipoteza că CS Mioveni nu ar primi licență, iar FRF ar urma să modifice regulamentul, așa încât să permită unei echipe din play-out-ul Ligii 2, decisă printr-un baraj, să participe apoi la barajul pentru accederea în prima ligă.

Cu cine și în ce condiții, e neclar, chiar și în mintea celor mai fruntași activiști. Astăzi, FRF a anunțat lista echipelor care au primit licența UEFA, un anunț legat de echipele solicitante de licență pentru Liga 1 urmând să fie făcut în data de 8 mai, cu trei zile înaintea play-off-ului Ligii 2.

”Nici Ghergu și nici fostul contabil nu au făcut conferințe în care să se laude cu licența sau cu tonele de hârtii pentru dosar, în opt ani, cum a făcut Boriga în două săptămâni. E campanie electorală și probabil e obligat de partid să iasă în față”, spun sursele Liga2.ro.

De când a preluat Chindia, noul președinte al clubului aproape că nu a lăsat săptămâna să treacă și a ieșit în fața presei să laude autoritățile locale pentru implicarea lor financiară.

  • 3 din 7 este locul ocupat de Chindia în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, echivalentul locului 11 la general. Are 32 de puncte acumulate dintr-un total de 23 de meciuri. În grupă, în fața sa sunt Concordia Chiajna (37 puncte) și Steaua (35 puncte).

Video și capturi foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-remizat-din-nou-cu-steaua-la-targoviste-19313080

Bogdan ISTRATE 26 Apr. 2024, 18:34 Liga 2
Pe aceeași temă