Cristi Munteanu a izbucnit la finalul meciului de la Buzău: ”Oțelul a fost măcelărită de arbitru! Nu mai e nicio șmecherie aici. A fost pe față!” Președintele Gloriei s-a simțit atacat și a lansat acuzații grave: ”De ce nu spui și asta? V-am prins cu arbitrii!”

Marius ANGHEL 17 May. 2023, 02:02 Liga 2
Cristi Munteanu a izbucnit la finalul meciului de la Buzău: ”Oțelul a fost măcelărită de arbitru! Nu mai e nicio șmecherie aici. A fost pe față!” Președintele Gloriei s-a simțit atacat și a lansat acuzații grave: ”De ce nu spui și asta? V-am prins cu arbitrii!”

Arbitrajul controversat al lui Viorel Flueran în meciul Gloria Buzău – SC Oțelul Galați, încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 1-0, marți seară, în cadrul etapei a 9-a a play-off-ului Ligii 2, a adus scandal la final.

Gălățenii s-au simțit dezavantajați de arbitrul din Craiova și au ieșit la atac prin managerul executiv Cristian Munteanu. ”Numai mai e cu arbitraj șmecheresc, nu mai e nicio șmecherie aici. A fost pe față! Ne-a măcelărit”, au fost câteva dintre afirmațiile fostului portar.

După interviul acordat de Munteanu, deranjat de acuzele acestuia la adresa arbitrului, președintele Gloriei Buzău, Auraș Brașoveanu, a lansat acuzații grave la adresa Oțelului și a spus că poate dovedi aceste lucruri.

Cristi Munteanu s-a dezlănțuit față de arbitrajul lui Flueran: ”A fost o viciere de rezultat gravă. Acest arbitru, în seara asta, ne-a măcelărit”

Flueran a avut o mulțime de decizii controversate în meciul de la Buzău, în care ambele echipe au avut scopul de a câștiga pentru a-și îndeplini obiectivul, apropierea și mai mult de locul de baraj de promovare, respectiv obținerea promovării directe în prima ligă. Majoritatea au fost în defavoarea Oțelului, cum ar fi golul lui Lopez, hențurile în careu la faze diferite ale lui Marku și Trebotic sau faultul în careu asupra lui Cisotti.

După joc, la interviurile acordate deținătorilor de drepturi tv, din partea Oțelului a venit la declarații Cristian Munteanu. Managerul executiv al clubului gălățean a ”tunat” la adresa arbitrajului lui Viorel Flueran, susținând că echipa sa a fost măcelărită. Postul portar și-a ieșit din fire și a spus tot ce a avut pe suflet.

”Ce criză să fie când azi Oțelul a fost măcelărită de arbitru? A fost o viciere de rezultat gravă. Fault la portar. Eu am fost portar. A fost fault clar la portar (n.r. – se referă la faza golului). Ai avut henț în careu, ai avut fault la Fatai. În repriza a doua, ca să vedeți că arbitrul a fost de rea intenție, și îmi asum ce spun, a fost lovitură liberă, lovește mingea zidul, se duce în corner și el dă aut de poartă. Ăsta a fost meciul din seara asta! Nu am fost lăsați să jucăm. A fost meciul arbitrului azi, care același arbitrul, la meciul cu Steaua, la 3-2, în a doua repriză, ne-a ținut numai acolo. Numai mai e cu arbitraj șmecheresc, nu mai e nicio șmecherie aici. A fost pe față! Pe față nu ne-a lăsat să jucăm. Nu poți. Ai henț în careu, ai fault la Fatai în careu, în prima repriză nu a dat un fault la Fatai, un fault nu a dat, urmăriți jocul. Nu se poate așa ceva! Îți bați joc de o echipă. Lasă, frate, să fie actorul principal jucătorul, nu tu, arbitrul. Nu știu, nu înțeleg de ce. Nu am nicio problemă cu Buzăul, nu am nicio problemă cu nimeni, nu mă interesează, dar acest arbitru, în seara asta, ne-a măcelărit. Oțelul a fost măcelărită de acest arbitru!

Eu nu vorbesc despre alte echipe. Vorbesc despre omul care astăzi trebuia să fie cel mai discret pe teren, dar el a fost vioara numărul 1. Oțelul nu a fost, practic, lăsată să joace. Dă-mi, bă, henț în careu când e henț! Când e henț, când vrei tu? Fault la Cisotti, fault la Fatai în prima repriză. Am primit un fault toată repriza. Dar nu poți să-ți bați joc, frate, așa! Nu poți să stai așa. Stai și mori de inimă!”, a spus conducătorul echipei din Galați.

”Mi-e teamă și la ultima etapă, când văd ce arbitru primesc aici”

Cu astfel de arbitraj, Cristi Munteanu se teme inclusiv pentru ultimul meci rămas de disputat din play-off, în care cu o victorie poate obține promovarea matematică. O va întâlni pe teren propriu pe Unirea Dej, echipă care va spera, la rândul ei, cu o victorie, la prinderea in extremis a barajului de promovare.

”Când ai în față un arbitru care pur și simplu îți pune barieră în față, care pur și simplu nu vrea să vadă lucruri care sunt clare din satelit. Nu se poate așa ceva. Normal că mi-e teamă și la ultima etapă, când văd ce arbitru primesc aici. Nu se poate așa ceva. Trag un semnal de alarmă, pentru că Oțelul în seara asta a fost măcelărită. Îmi cer scuze că am ridicat tonul, dar nu mai pot, murim de inimă. Pentru ce? Când un arbitru trebuie să fie omul discret, nu trebuie să-l simți în teren. Trebuie să fie jucătorii personajele principale”, a mai spus Munteanu managerul executiv al SC Oțelul.

Echipa gălățeană a avut șansa să bifeze promovarea matematică în ultimele două meciuri disputate, însă a pierdut atât cu Dinamo (0-2 acasă), cât și la Buzău (0-1 cu Gloria). Este în continuare la mâna sa pentru îndeplinirea obiectivului, însă, în cazul în care Dinamo va remiza sau câștiga în ultima rundă la Poli Iași, același rezultat trebuie să-l înregistreze și echipa lui Dorinel Munteanu acasă cu Unirea Dej.

Auraș Brașoveanu, acuzații grave la adresa Oțelului: ”V-am prins cu arbitrii la masă și cu cazare plătită? Spune-le pe astea!”

Un alt lucru interesant s-a întâmplat la Buzău. După interviul dat de Cristi Munteanu, Auraș Brașoveanu, președintele clubului Gloria, probabil simțindu-se atacat de declarațiile oficialului Oțelului, a lansat o serie de acuzații grave și întrebări retorice către postul portar. Fără să știe că filmarea este pornită, iar vocea sa era înregistrată pe cameră, el fiind în afara cadrului, Brașoveanu a fost înregistrat și publicat apoi de DigiSport.

Brașoveanu, care este și membru al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, a lasant acuzații grave la adresa lui Munteanu, cum că l-ar fi surprins la Galați alături de arbitri, oferindu-le masă și cazare!

”Cristi, dar de ce nu spui când trimiți arbitrii, le dați masă, le plătiți cazare. P-asta n-o spui? Lasă c-o spun eu, dacă n-o spui tu! V-am prins cu arbitrii la masă și cu cazare plătită? Pot să o dovedesc oricând. Păi spune-le pe astea! Vii și te iei de o echipă care și-a urmărit interesul. Dar, până acum, când am plecat cu jucător direct la operație, atunci ce s-a întâmplat? Vreți să fac dovada că ați plătit? O fac. Să vedem atunci cum răspundeți. Când plăteai arbitrii acasă? Vrei să-ți fac dovada? Ți-o fac pe loc! Te-am prins la hotel și la masă, ce te uiți la mine, nu e așa? (…) Eu prost că nu v-am făcut dosar atunci, să văd unde erați acum”, au fost vorbele lui Auraș Brașoveanu.

Totul s-a calmat după ce din zona camerelor de filmat au fost poftiți afară oaspeții, printre care și Dorinel Munteanu, venit mai târziu și care a asistat la afirmațiile lui Brașoveanu.

Ce simte Andrei Nicolescu de la Dinamo? ”Vă spun că, așa cum simt eu că se întâmplă lucrurile, vom promova direct”

Printre echipele direct interesate de rezultatul Oțelului la Buzău se număra și Dinamo. Aceasta din urmă era singura care avea de pierdut cel mai mult dacă trupa gălățeană câștiga, fiindcă și-ar fi obținut matematic al doilea loc promovabil direct, iar Dinamo ar fi mers în barajul cu clasata pe locul 8 din play-out-ul SuperLigii. Gloria, de exemplu, păstra șanse de calificare în barajul al doilea și în cazul în care pierdea cu SC Oțelul, la promovarea directe nemaiavând șanse de câteva runde.

În acest context, interesantă este o declarație dată de Andrei Nicolescu, unui dintre noii acționari ai clubului Dinamo, luni seară, după victoria cu Steaua. Acesta a spus că simte că Dinamo va promova direct, fiindcă echipa lui Ovidiu Burcă stă doar la mâna rezultatelor sale. Asta, în situația în care SC Oțelul mai avea la acel moment două jocuri de disputat, iar pe oricare l-ar câștiga i-ar aduce promovarea directă, deci Dinamo nu depinde doar de rezultatel sale.

”Se poate promova direct. Noi depindem doar de noi. Dacă jocul nostru merge în continuare la fel și suntem liniștiți mental, jocul nostru ne va duce în Liga 1. (…) Calculele sunt deja făcute, barajul nu putem să-l dăm decât cu Chindia sau FC Argeș. Nu știu. Deocamdată eu vă spun că, așa cum simt eu că se întâmplă lucrurile, vom promova direct”, a comentat Nicolescu.

În ultima rundă a play-off-ului Ligii 2, programată duminică, de la ora 13:00, se joacă meciurile: Poli Iași – Dinamo, Steaua – Gloria Buzău și SC Oțelul Galați – Unirea Dej. Clasamentul play-off-ului arată astfel: Poli Iași (57 puncte), Steaua (49), Dinamo (46), SC Oțelul Galați (46), Gloria Buzău (42) și Unirea Dej (40).

Marius ANGHEL 17 May. 2023, 02:02 Liga 2
Pe aceeași temă