Play-off-ul se apropie de final, Gloria Buzău tot nu arată cum vrea Andrei Prepeliță. Reacție categorică după meciul cu Corvinul: ”Lipsă de reacție, muți, n-am vorbit, n-am comunicat”

Andrei PASCU 26 Apr. 2024, 17:14 Liga 2

Foarte supărat a fost Andrei Prepeliță la finalul partidei dintre Gloria Buzău și Corvinul Hunedoara, terminată cu scor de egalitate, 2-2. Antrenorul voia victorie pentru ca echipa lui să mai pună două puncte în raport cu principala candidată la promovarea directă, FK Miercurea Ciuc.

A fost nemulțumit de deciziile luate de jucători în atac Prepeliță, dar și de modul în care s-au încasat cele două goluri. A spus la finalul întâlnirii că și-a avertizat fotbaliștii de unde vine principalul pericol, dar chiar în asemenea mod au încasat golurile din partea Corvinului.

Gloria Buzău, remiză cu Corvinul Hunedoara pe teren propriu

Oricum, Gloria Buzău a revenit pe tabelă, fiind condusă cu 2-0 de Corvinul Hunedoara. Au marcat Alexandru Neașca (minutul 17) și Marius Lupu (minutul 37) pentru formația lui Florin Maxim, a avut avantaj de două goluri la pauză, dar gazdele întâlnirii de joi, din etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2, au revenit în partea secundă.

Buzoienii au întors în chiar ultima jumătate de oră, prin Mihnea Rădulescu (minutul 62) și Cristian Dumitru (minutul 90- penalty). A fost un punct norocos pentru Gloria, după cum a afirmat Prepeliță, care nu s-a ferit să caracterizeze în termeni duri nereușitele elevilor săi.

A fost o primă repriză începută bine, ne-am creat câteva ocazii de gol, nu părea să se întâmple ceva, ei nu puneau presiune, dar știam că vor juca cu balon lung pe Lupu, Coman se retrăgea la interior, pentru a lua mingea a doua, doar că a fost o nesincronizare între mijlocașii centrali. A rămas mingea la Neacșa, a dat un șut bun, iar după aceea am avut probleme și am luat și al doilea gol, cu un balon simplu. Am antrenat asta, le-am spus jucătorilor.

A fost o nesincronizare între Greab și Sălceanu. Sălceanu ori trebuia să țină linia, să îl lase pe Lupu în offside, ori Greab să încerce să îl sperie. Avea și masca aceea. Lipsă de reacție, muți, nu am vorbit, nu am comunicat. E un punct norocos.

A doua repriză, multe momente de nesiguranță și neîncredere. Mă așteptam ca după meciul cu Miercurea Ciuc să avem un tonus mai bun, să fim mai încrezători, dar totuși e un punct bun și cred că dacă… m-a deranjat reacția jucătorilor după golul doi, bucuria lui Cristi, sunt foarte dezamăgit și supărat.

Le-am spus că trebuie să avem atitudine… respectăm ce a făcut Hunedoara, cu Voluntari, cu CFR, dar cu noi nu au voie să facă așa ceva! Trebuia să câștigăm meciul dacă eram sută la sută și eram bărbați”, a spus Andrei Prepeliță la finalul partidei.

  • Gloria Buzău, contra Corvinul Hunedoara: Greab – Sg. Pîrvulescu, Dandea (R. Crișan 56′), Dobrosavlevici, Sălceanu (Cr. Dumitru 46′) – Prejmerean, Akhmatov (D. Benzar 46′) – Mih. Rădulescu, Perianu (Mat. Tănasă 78′), D. Dumitrașcu – Chică-Roșă (cpt.)(Val. Dumitrache 46′)
    Rezerve neutilizate: Lăpădat – Al. Fărăgău, Nadolu, Brîncoveanu.

Andrei Prepeliță nu are toți jucătorii valizi

Gloria Buzău nici nu dispune de o bancă de rezerve solidă, Prepeliță semnalând și această problemă. În plus, îi dă bătăi de cap și situația medicală a unor jucători, care în acest moment sunt accidentați, dar pe care îi așteaptă să revină.

Am revenit în acest meci, dar avem soluțiile puține, jucătorii băgați… mai aveam copii pe margine, care nu prea au jucat. Avem accidentați… cred că dacă interpreta mai bine Dumitrache ultima fază, dacă centra sau dădea drumul la balon în fața porții, puteam să și câștigăm cu noroc.

Dar, ca să ai noroc trebuie să faci lucrurile cum trebuie, nu-ți pică din cer”, a mai spus Prepeliță.

Gloria Buzău întâlnește CS Mioveni în etapa următoare

Pentru Gloria Buzău urmează un alt joc pe teren propriu, cu CS Mioveni. Antrenorul își dorește cât mai multe puncte acumulate, pentru a menține avansul față de FK Miercurea Ciuc, sperând să promoveze direct.

Gloria Buzău are 42 de puncte strânse în acest sezon și se află pe locul 4 în play-off, al doilea direct promovabil, în fața ei fiind Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr, ambele cu câte 46 de puncte.

Sub buzoieni se află FK Miercurea Ciuc, care a adunat 40 de puncte, și CS Mioveni, cu 36 de puncte.

Au fost multe meciuri grele, am încredere în echipă, ne pregătim pentru partida cu Mioveni. Rămânem în cantonament, facem refacere, antrenament de regenerare și analizăm ce nu s-a făcut bine.

Mergem înainte, luăm în calcul și barajul de promovare, dar vrem promovarea directă, se poate!”, a mai punctat Prepeliță.

Interviul acordat de Andrei Prepeliță la finalul partidei Gloria Buzău – Corvinul Hunedoara, scor 2-2:

Foto și video: Gloria Buzău

Andrei PASCU 26 Apr. 2024, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă