Cristian Bobar, încrezător că CSM Reșița va reuși să se mențină în Liga 2: „Trebuie să recunoaștem că acum avem un lot bun”. Concluziile despre pregătire și transferuri

Marius ANGHEL 19 Feb. 2020, 17:12 Campionat

CSM Reșița a fost, în această iarnă, una dintre cele mai active echipe din Liga 2 în privința schimbărilor din lot, dar și a perioadei de pregătire. Trupa antrenată de Dorinel Munteanu a efectuat două cantonamente, unul la Vatra Dornei și altul în Antalya, totul pentru a progresa și a scăpa în partea a doua a sezonului de poziția retrogradabilă pe care a iernat.

Cristian Bobar: „Acum un lot foarte bun”

Președintele clubului din Valea Domanului, Cristian Bobar, este optimist că CSM Reșița va reuși să se mențină în Liga 2 și pentru sezonul următor.

„Au fost două cantonamente foarte bune pentru băieți și bine organizate. La Vatra Dornei am pus accent foarte mult pe pregătirea fizică, iar în Antalya s-a lucrat mult cu mingea. Așteptăm meciul de sâmbătă, cel oficial cu Pandurii Târgu Jiu. Chiar dacă în amicale nu am reușit să obținem rezultate foarte bune, Dorinel Munteanu a încercat să cristalizeze un prim 11. Trebuie să recunoaștem că acum avem un lot bun, cu dubluri pe toate posturile. Am reușit să aducem jucători cu peste 200 de meciuri în Liga 1 și acești jucători trebuie să fie în formă. La acest aspect lucrează acum antrenorii. În partidele amicale s-au rotit mult echipele pentru a găsi cel mai bun prim 11.

Perioada de transferuri s-a încheiat luni, iar noi am încheiat-o încă de săptămâna trecută. Putem să mai semnăm doar cu jucători liberi de contract, dar eu zic că avem acum un lot foarte bun. Dorinel este mulțumit de echipa pe care o are la dispoziție, toți jucătorii au venit cu acordul lui și este bine că în Antalya s-au pregătit toți fotbaliștii pe care ne vom baza în retur. Lotul pe care-l avem în momentul de față este suficient de bun pentru a ne atinge obiectivul. Au plecat de la club 12 jucători și au venit 13 în pauza competițională. Am mai avut jucători în probe în primul cantonament, dar Dorinel Munteanu a avut ultimul cuvânt”, a spus Cristian Bobar la Radio Reșița.

În Turcia, CSM Reșița a disputat amicale cu echipele: PFK Montana (scor 0-3, L2 Bulgaria), Proleter Novi Sad (scor 2-2, L1 Serbia), FK Tukums (scor 1-0, L1 Letonia), Olimp Khimki (scor 1-2, L3 Rusia) și FK West Armenia (scor 1-3, L2 Armenia). Înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya, rosso-nerii s-au impus cu 5-1 cu Progresul Ezeriș, liderul Ligii a 4-a Caraș Severin, zona Oravița.

În această iarnă, CSM Reșița i-a legitimat pe: Gabriel Dodoi (împrumutat de la Rapid), Laurențiu Rus (ex Sănătatea Cluj), Laurențiu Buș (ex Academica Clinceni), Rareș Ispas (împrumutat de la CFR Cluj), Alin Țegle (împrumutat de la U Craiova), Bogdan Szijj (revenit la Reșița, ultima dată la FC Voluntari), Arsene Luboya (ex CSM Ceahlăul Piatra Neamț), Yvan Yann Erichot (ultima dată la IBV, în Islanda), Fernando Dobre (împrumutat de la Academia Dan Chilom), Mădălin Calu (împrumutat de la SCM Gloria Buzău), Victoraș Astafei (ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Alberto Cobrea (ex Poli Iași) și Alin Dudea (împrumutat de la Dinamo).

Primul adversar oficial din 2020, Pandurii: „Nu ne așteaptă un meci foarte greu”

În primul meci oficial din 2020, CSM Reșița joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 17:00, cu Pandurii Târgu Jiu, echipă aflată într-o situație dificilă, fără drept să transfere.

„Teoretic, nu ne așteaptă un meci foarte greu sâmbătă, deoarece Pandurii are o echipă de copii. Din informațiile pe care le avem, aceștia își vor da viața pe teren și nu avem nicio scuză dacă nu vom lua cele trei puncte”, a mai declarat Bobar.

CSM Reșița are 18 puncte după 21 de etape și ocupă locul 17, retrogradabil.

Marius ANGHEL 19 Feb. 2020, 17:12 Campionat
Pe aceeași temă