CSM Reșița a început procesul pentru a deveni club privat! Părțile implicate în schimbarea formei de organizare. ”Suntem puțin într-o cursă contra cronometru, dar cred că vom reuși”

Andrei PASCU 10 Apr. 2024, 15:12 Liga 2
CSM Reșița a început procesul pentru a deveni club privat! Părțile implicate în schimbarea formei de organizare. ”Suntem puțin într-o cursă contra cronometru, dar cred că vom reuși”

Întoarsă în Liga 2 vara trecută, cu un final de an 2023 mulțumitor, după un start de întrecere deloc convingător, iar apoi cu speranțe la play-off, CSM Reșița face demersurile necesare pentru ca, din stagiunea care va începe în vară, să aibă drept de promovare.

Clubul din Valea Domanului se numără printre echipele care nu pot evolua mai sus de Liga 2, iar performanța din acest sezon i-a dat încredere să facă pași în acest sens, chiar dacă a ratat, până la urmă, play-off-ul și evoluează în play-out.

CSM Reșița a început procesul pentru a deveni club privat!

Unul dintre conducătorii clubului din Reșița, președintele Cristian Bobar, a dat marea veste fanilor, când echipa dispută ultimele meciuri din play-out și se pregătește de finalul campionatului, pentru a se salva și matematic de la retrogradare.

Conducătorul a declarat că pentru sezonul următor CSM Reșița deja a început demersurile în acest sens, iar în noua structură, prin formarea căreia echipa va obține dreptul legal de a promova în SuperLiga României, sunt implicate Consiliul Județean Caraș-Severin, Consiliul Local Reșița, SC Piețe Reșița SRL, dar și asociația ”Toți pentru Metalul Reșița”!

 

La începutul lunii aprilie, o parte din suporteri au dat naștere asociației ”Toți Pentru Metalul Reșița”. Entitatea are în plan să preia brandul de la Primăria Reșița în timp, o țintă importantă, curajoasă.

CJ Caraș-Severin și CL Reșița, implicate în proiectul CSM Reșița

Rămâne de văzut dacă demersul va fi cu adevărat făcut și ce părere vor avea autoritățile locale, pentru că sunt destul de active în ceea ce privește echipa de fotbal și se implică mult, partea financiară fiind asigurată, în mare măsură, chiar de primărie.

Cert este că părțile se asociază pentru ca echipa din Reșița să aibă dreptul legal de a putea evolua mai sus de Liga 2.

Suntem deja în discuții și vom face o asociație din care vor face parte Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița, SC Piețe Reșița SRL și Asociația Toți pentru Metalul Reșița. Consiliul Județean și-a desemnat deja reprezentații, iar la următoarea ședință vor fi desemnați și ceilalți membri, conform procedurilor.

Noi trebuie să ne încadrăm până în luna iunie, atunci va trebui să depunem actele la Federația Română de Fotbal pentru a obține dreptul de promovare în sezonul viitor. Mai sunt unele proceduri de făcut la tribunal și la Agenția Națională pentru Sport.

Suntem puțin într-o cursă contra cronometru, dar cred că vom reuși”, a declarat Cristi Bobar, directorul CSM Reșița, citat de Caraș Online.

Flavius Stoican va întări echipa din vară

CSM Reșița începe să facă strategia pentru stagiunea care urmează. Emoțiile retrogradării nu există pentru formația din Valea Domanului în acest sezon, dar Flavius Stoican își dorește, în play-out, evoluții tot mai bune.

Cristian Bobar a vorbit despre care sunt planurile din vară, anunțând că vor avea loc achiziții pentru întărirea lotului, pentru că e nevoie ca Reșița să se lupte pentru o clasare mai bună decât în acest sezon.

Este greu și devreme să vorbim acum despre atacarea promovării în Superligă. Ne vom bate în sezonul următor cu echipe puternice, dar lotul cu siguranță că va fi întărit. Trebuie să luăm lucrurile treptat.

Am reușit în mare parte în acest sezon să ne salvăm de la retrogradare și am fost foarte aproape de play-off. De asemenea, în sezonul viitor obiectivul va fi intrarea în play-off, iar apoi vom vedea dacă se va putea ataca și promovarea.

Va trebui să ținem cont și de echipele care vor fi în anul următor în play-off, dar este cert faptul că vor fi formații puternice. Noi deja ne gândim la sezonul viitor și vom aduce în vară cel puțin trei fotbaliști peste ceea ce avem acum la echipă din punct de vedere al valorii”, a mai spus Bobar.

Locul 3 în Grupa A a play-out-ului, ocupat de CSM Reșița

CSM Reșița are 28 de puncte și este pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului, din care mai fac parte ACSM Ceahlăul (locul 1, 31 de puncte), Metaloglobus (locul 2, 30 de puncte), Campionii FC Argeş (locul 4, 27 de puncte), CSC Dumbrăviţa (locul 5, 26 de puncte), Unirea Dej (locul 6, 14 puncte) și CSM Alexandria (locul 7, 13 puncte).

După ce a debutat contra Unirii Dej în play-out (scor 1-1) și după ce a bifat apoi meciul cu CSC Dumbrăvița (scor 0-1), formația lui Flavius Stoican va întâlni, în runda a 3-a, Metaloglobus. Partida va avea loc acasă pentru ea, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto principal: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cs-mioveni-deschid-etapa-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-19305698

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-voluntari-trimite-rezervele-in-semifinala-cupa-romaniei-cu-corvinul-19305695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-dintre-corvinul-si-unirea-slobozia-are-arbitru-din-prima-liga-19305683

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-cs-mioveni-in-etapa-a-3-a-din-play-off-ul-ligii-2-19305674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-risca-sa-ramana-fara-finantatorul-care-ii-asigura-existenta-19305667

Andrei PASCU 10 Apr. 2024, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă