CSM Reșița, strategie de viitor. Investește în promovarea tinerilor din propria pepinieră. Cristian Bobar: ”Vrem să ajungă cât mai repede la echipa mare”

Andrei PASCU 12 Feb. 2024, 16:57 Liga 2
CSM Reșița, strategie de viitor. Investește în promovarea tinerilor din propria pepinieră. Cristian Bobar: ”Vrem să ajungă cât mai repede la echipa mare”

Jucătorii de la CSM Reșița sunt de câteva zile în cantonamentul din Turcia, unde pregătesc partea a doua a sezonului de Liga 2. Prima a fost încheiată spectaculos, cu trei victorii și o remiză, aceasta pe terenul liderului celor 15 etape disputate până acum, CSC Șelimbăr.

Cum lucrurile la prima echipă s-au mai liniștit, pentru că evitarea retrogradării va fi, la cum se prezintă situația, bifată, CSM Reșița începe să își concentreze atenția și asupra centrelor de copii și juniori.

CSM Reșița, strategie de viitor

Clubul din Valea Domanului a decis să nu mai aducă jucători tineri, ”under”, de la alte echipe, din alte părți, ci să se bazeze pe cei din propria pepinieră, iar președintele clubului, Cristian Bobar, a scos în evidență faptul că, în această perioadă, câteva grupe de copii și juniori desfășoară cantonamente în Valea Domanului.

De altfel, încă din momentul reunii, CSM Reșița a avut la primul antrenament mai mulți tineri din propriul centru de copii și juniori, pentru a se adapta cu vestiarul și poate chiar să fie folosiți de Flavius Stoican în Liga 2.

Echipa mare este în Antalya, unde Flavius Stoican încă lucrează la definitivarea unui prim 11. Sunt câte două antrenamente pe zi, mai avem jocuri de disputat în acest cantonament și vom vedea la final unde vom fi ca pregătire.

Până în data de 24 februarie trebuie să fim foarte pregătiți pentru meciul de acasă cu Steaua. Sper să vină cât mai mulţi suporteri la acel joc, pentru că avem nevoie de ei, și Reșița tot timpul a jucat bine când a fost împinsă de la spate de suporterii noștri.

În paralel cu stagiul echipei mari are loc în Valea Domanului un cantonament rezervat juniorilor A și B, conduși de Leo Doană și Dan Boltașiu, copii între 14 şi 17 ani. Ei vor sta șapte zile într-un cantonament organizat, unde au terenuri de antrenament bune, refacere, masă, cazare. Scopul acestor cantonamente este ca acești copii să ajungă cât mai repede la echipa mare. Arătăm în continuare deschidere  spre centrul de juniori.

Odată ce am implementat această regulă, de a nu mai aduce juniori din altă parte, au apărut și la echipa mare jucători ca Rimovecz, Negru, Domil, care este născut în 2007, sau Gomboș, care este născut în 2005.

Ei deja au goluri în Liga a 2-a. Îl mai avem pe Paul Mereu, un portar care a fost readus de la Lupac, unde noi l-am împrumutat să joace șase luni de zile. De asemenea, sunt cu noi în Turcia Robert Burlacu, un copil de numai 15 ani, și Ianis Doană, care are  doar 16 ani și se descurcă foarte bine.

Vreau să mulțumesc Primăriei Reșița, reprezentată de primarul Ioan Popa, dar și consilierilor locali pentru condițiile oferite la stadion. Aş mai vrea să menționez, pentru lumea care nu știe, în mod special pentru suporteri, faptul că copiii noștri se antrenează în nocturnă în fiecare zi –  nocturna merge până la orele 20.00 – 21.00, şi nu este un lucru de trecut cu vederea, pentru că în puține orașe se întâmplă acest lucru”, a declarat Cristian Bobar, conform Radio Reșița.

CSM Reșița nu e departe de play-off

CSM Reșița reia Liga 2 cu 20 de puncte acumulate în 15 meciuri și iernează pe locul 12 în Liga 2, la egalitate cu CSM Slatina (locul 13). Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, ocupată de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, nu este deloc departe de echipa lui Flavius Stoican, cu 23 de puncte.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat patru etape, prima fiind în ultimul weekend din luna februarie. CSM Reșița va mai avea meciuri cu Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare).

  • Ianis Doană (primul din dreapta, jos), fiul antrenorului Leontin Doană, și Robert Burlacu (primul din stânga, sus) sunt ultimii tineri promovați de la juniorii clubului din Valea Domanului la prima echipă, sub comanda lui Flavius Stoican. Ei au fost luați în cantonamentul din Turcia.

Foto: Radio Reșița și CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-da-detalii-despre-plecarile-de-la-csc-dumbravita-19299481

https://liga2.prosport.ro/nationale/victorie-pentru-romania-u17-si-in-al-doilea-amical-cu-republica-moldova-u17-19299472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/denis-benga-a-fost-imprumutat-de-u-craiova-la-ceahlaul-19299468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-gata-de-ultimele-meciuri-din-sezonul-regular-19299465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-si-a-prezentat-inca-cinci-noi-jucatori-19299455

Andrei PASCU 12 Feb. 2024, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă