Cristian Bobar vrea să-și amintească la meciul CSM Reșița – Steaua de vremurile în care echipa din Valea Domanului era în Liga 1. Câte bilete oferă bucureștenilor și ce-și dorește de la suporterii bănățeni

Marius ANGHEL 22 Feb. 2024, 12:32 Liga 2
Cristian Bobar vrea să-și amintească la meciul CSM Reșița - Steaua de vremurile în care echipa din Valea Domanului era în Liga 1. Câte bilete oferă bucureștenilor și ce-și dorește de la suporterii bănățeni

Un meci interesant în această primă etapă de Liga 2 din 2024 va avea loc și la Reșița, între două echipe care menține șanse mari să termine sezonul regular pe poziție de play-off.

CSM Reșița este la trei puncte sub locul 6, ultimul calificabil în grupa celor mai bune formații în această ediție de campionat, iar adversara, Steaua, stă și mai bine în clasament, fiind la doar un punct sub Viitorul Pandurii.

Partida din Valea Domanului este programată sâmbătă, 24 februarie 2024, de la ora 11:00, și va strânge în tribune probabil cel mai mare număr de spectatori din această rundă a 16-a.

Cristian Bobar abia așteaptă meciul cu Steaua: ”Ne așteptăm la 7-8 mii de oameni și să ne amintim de vremurile în care CSM era în Liga 1”

Cel puțin astea sunt așteptările la Reșița în acest moment, ca 7-8 mii de spectatori să urce în tribunele stadionului ”Mircea Chivu” la partida dintre CSM Reșița și Steaua.

Președintele clubului bănățean, Cristian Bobar, își dorește un succes contra bucureștenilor în special pentru ca echipa sa să înceapă cu dreptul jocurile din 2024 și să ia un avans considerabil față de formațiile aflate în partea inferioară a clasamentului. Se dorește mai degrabă asigurarea cât mai rapid a menținerii în Liga 2 decât să se urce în play-off.

Bobar vrea spectacol atât pe teren, dar și în tribune, motiv pentru care a fost de acord să acorde suporterilor Stelei atâtea bilete câte vor solicita. Pentru început au cerut 600 de bucăți, aproape câte reușiseră să vândă liderii galeriei Reșiței în primele două zile ale săptămânii, de când s-a început comercializarea lor în mai multe puncte din oraș. ”Aproximativ 1000 de bilete” reușiseră să vândă luni și marți Marcel Gușcă și ajutoarele sale.

”Ne așteaptă un meci foarte important, atât pentru noi, cât și pentru Steaua. Așteptăm acest meci cu interes, cred că suntem bine pregătiți. Flavius Stoican conturează primul 11, este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție și asta este foarte important pentru noi. Totodată, mă bucur că suporterii noștri s-au mobilizat foarte bine, galeria vinde bilete de câteva zile, prin oraș este o emulație destul de mare pentru acest joc. Steaua nu a mai fost de 25 de ani aici și se anunță și peste 600 de suporteri ai echipei bucureștene. O parte din ei deja a cumpărat bilete.

Aici vreau să fac o mică paranteză. Chiar dacă noi putem să dăm, regulamentar, 5 la sută din capacitatea stadionului, am ținut să le dăm câte bilete au nevoie, tocmai pentru că tot vorbim că pe stadion nu sunt suporteri, iar când vin suporteri atunci trebuie să-i blocăm. Nu sunt de acord cu asta și, tocmai de aceea, câte solicitări vor face de bilete, atâtea le vom pune la dispoziție.

Sunt sigur că va fi un meci frumos pe teren, dar și în tribune. Ne așteptăm la 7-8 mii de oameni și să ne amintim de vremurile în care CSM era în Liga 1. Suporterii noștri sper să fie al 12-lea jucător, să-i motiveze pe jucători, iar aceștia să-i răsplătească cu victoria, mai ales că adversara vine și un antrenor, Daniel Oprița, un prieten de-al nostru, îl știu, este foarte ambițios, are o experiență foarte mare și e clar că își dorește și el să câștige, dar și noi ne dorim la fel de mult să obținem toate punctele, pentru a ne îndeplini cât mai repede obiectivul de rămâne în Liga 2”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Bobar.

Steaua are două puncte în fața Reșiței și amândouă sunt aproape de ultimul loc calificabil în play-off

Înainte de reluarea Ligii 2, cu meciurile din etapa a 16-a, din cele 19 ale sezonului regular, CSM Reșița ocupă locul 12 în clasament, cu 20 de puncte, la fel ca CSM Slatina (locul 13), în timp ce Steaua se află pe poziția a 7-a, cu 22 de puncte, câte au și Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț și FK Miercurea Ciuc, clasatele pe locurile 8-10.

Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, este ocupată de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu 23 de puncte.

Atât Steaua, cât și CSM Reșița nu au drept de promovare, astfel că dacă ar obține accederea în play-off și-a asigura matematic, sportiv, doar menținerea în Liga 2 pentru noul sezon.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-din-nou-la-antrenamentele-stelei-19300145

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-tare-pentru-resita-in-liga-2-cu-steaua-19300117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-flavius-stoican-la-finalul-stagiului-din-turcia-19300052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/solutia-oferita-stelei-pentru-a-putea-obtine-dreptul-de-promovare-19300104

Marius ANGHEL 22 Feb. 2024, 12:32 Liga 2
Pe aceeași temă