Gloria face încă două mutări după promovarea în Liga 2. Marius Ioniță și Valentin Alexandru au semnat cu echipa lui Ilie Stan

Începutul de săptămână i-a adus Gloriei Buzău încă două două transferuri pentru Liga 2. Echipa antrenată de Ilie Stan a ajuns, astfel, la patru achiziții de când a promovat.

După mijlocașul Valentin Munteanu (29 de ani, ex Dunărea Călărași) și portarul Relu Stoian (23 de ani, ex Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), SCM Gloria a ajuns la un acord cu fundașul Marius Ioniță și atacantul Valentin Alexandru, iar cei doi au și fost prezentați oficial.

Buzoianul Marius Ioniță revine acasă

Marius Ioniță (28 de ani) este originar din Buzău, iar ultima dată a evoluat la Energeticianul, atât în Liga 3, cât și în Liga 2. Pentru echipa din Petroșani a strâns 27 de apariții în acest sezon și 4 goluri. În cariera sa a mai trecut pe la Dinamo, Dinamo II, Unirea Urziceni, Concordia Chiajna, Olimpia Satu Mare, ACS Berceni, SC Oțelul și AFC Hărman.

„Născut la Buzău și crescut la LPS, Marius Ioniță a debutat în fotbalul mare la Dinamo București (U19) și a evoluat de-a lungul carierei la echipa a doua din „Ștefan Cel Mare”, Oțelul Galați, ACS Berceni, AFC Hărman, Unirea Urziceni și Concordia Chiajna, cu ultimele două în primul eșalon al fotbalului românesc. Marius revine acasă după ce sezonul trecut a jucat în eșalonul secund, pentru ACS Energiticianul”, scrie SCM Gloria despre Ioniță.

Valentin Alexandru a mai lucrat cu llie Stan la Victoria Brănești

Valentin Alexandru (27 de ani) vine de la Chindia, echipă pentru care a jucat în acest an în 11 meciuri și a înscris 3 goluri. Echipa din Târgoviște a promovat în Liga 1, însă atacantul nu a fost păstrat în lot. În prima partea a sezonului recent încheiat a evoluat la Dunărea Călărași, în Liga 1, în 9 meciuri, pentru care a marcat un gol. Cu Dunărea a reușit promovarea în prima ligă acum două sezoane.

Cu actualul antrenor al Gloriei Buzău, Ilie Stan, a colaborat în sezonul 2011/2012, la Victoria Brănești. În cariera sa a mai jucat pentru Săgeata Năvodari, Juventus București, CS Otopeni, Academica Clinceni, Gloria Popești Leordeni, Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chiajna.

„A doua achiziție este atacantul Valentin Alexandru, proaspăt promovat în Liga I cu Chindia Târgoviște, dar a preferat să lucreze sub comanda lui Ilie Stan la Buzău.
Atacantul originar din Popești Leordeni a mai evoluat în cariera sa pentru Victoria Brănești, Juventus București, CS Otopeni, Academica Clinceni, Gloria Popești Leordeni, Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chijna. Pentru aceste două echipe din urmă, cât și la Dunărea, a bifat meciuri în Liga 1, pentru care a înscris două goluri”
, scrie SCM Gloria despre Alexandru.

CITEȘTE și:

„Iliesta” a trasat programul Gloriei! Când se reunesc buzoienii, locațiile celor două cantonamente și membrii staffului. „Am un obiectiv îndrăzneț, dar mi-aș dori și mai mult”

Prima achiziție a lui Ilie Stan la SCM Gloria! A lăsat Dunărea Călărași pentru Buzău: „Îi spunem bun venit. L-am primit cu multă căldură”

A doua achiziție a Gloriei Buzău vine tot din Liga 1! Ilie Stan își intră serios în rol

Pe aceeași temă