A doua achiziție a Gloriei Buzău vine tot din Liga 1! Ilie Stan își intră serios în rol

A doua achiziție a Gloriei Buzău vine tot din Liga 1!** Ilie Stan își intră serios în rol

„Să-i luăm din fașă”, spunea Ilie Stan la prezentarea ca antrenor la SCM Gloria Buzău, despre țintele pe care el și conducătorii clubului nou-promovat le aveau pentru sezonul de Liga 2. Se referea la faptul că noua sa echipă trebuie să se miște rapid pe piața transferurilor pentru a pune mâna pe jucători buni și a-i achiziționa, având în vedere că multe dintre adversarele din eșalonul secund au ca obiectiv să promoveze și vor să facă, la rândul lor, transferuri.

Iar primele două mutări pe care le face SCM Gloria nu sunt glume. Sunt jucători care au în palmares promovări în Liga 1 și meciuri la acest nivel.

Ieri, echipa buzoiană a bătut palma cu Valentin Munteanu (29 de ani), mijlocaș care în ultimul sezon și jumătate a evoluat la Dunărea Călărași, echipă de care s-a despărțit acum, după retrogradarea în Liga 2. Gălățeanul a mai jucat în Liga 1 atât pentru Pandurii, cât și pentru Concordia Chiajna.

Relu Stoian, a doua achiziție
 

Astăzi, vineri, Ilie Stan și-a asigurat serviciile încă unui jucător din Liga 1. Este vorba despre portarul Relu Stoian (23 de ani), care ultima dată a fost legitimat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Fost internațional de tineret atunci când se încadra ca vârstă pentru a fi convocat a fost prezentat oficial la clubul din Buzău.

La începutului lunii septembrie 2018, Stoian semnat un contract pe un an cu Sepsi OSK și revenea în prima ligă, după ce retrogradase cu Juventus București, club cu care obținuse, cu un sezon înainte, promovarea și jucase în Liga 1. Dorit insistent în vara trecută de UTA și Petrolul, Stoian a ales însă să meargă la Sfântu Gheorghe, unde nu a jucat niciun meci. În toată această perioadă, a fost rezervă de trei ori în campionat și o dată în Cupa României.

În cariera sa, Relu Stoian a mai fost legitimat la Honved Budapesta și ACS Berceni. Acum două sezoane, când era la Juventus, actuala Daco-Getica, a fost utilizat în Liga 1 în 12 meciuri. În anul promovării a fost titular incontestabil la echipa din cartierul Colentina.

„După ce ieri SCM Gloria Buzău a reușit să îl legitimeze pe mijlocașul Valentin Munteanu, clubul nostru a mai reușit astăzi încă un transfer. Portarul Relu Stoian este cea de-a doua achiziție din această perioadă a echipei aflată sub comanda lui Ilie Stan.
Fotbalistul este născut pe 1 martie 1996, iar în sezonul trecut a evoluat la formația de Liga I – Sepsi Sfântu Gheorghe. Relu Stoian este un portar cu talie, având 186 cm înălțime. Noua achiziție a echipei din Crâng a fost a doua obțiune a naționalei U21 și a mai evoluat pentru Honved Budapesta (U19 și echipa a doua), FC Voluntari, ACS Berceni, și Daco Getica (fosta Juventus București).
Bun venit la Buzău!”
, a anunțat clubul buzoian.

Altfel, Ilie Stan, care a semnat un contract pe două sezoane, a stabilit reunirea echipei roș-albastre pentru data de 17 iunie.

CITEȘTE și:

„Iliesta” a trasat programul Gloriei! Când se reunesc buzoienii, locațiile celor două cantonamente și membrii staffului. „Am un obiectiv îndrăzneț, dar mi-aș dori și mai mult”

Prima achiziție a lui Ilie Stan la SCM Gloria! A lăsat Dunărea Călărași pentru Buzău: „Îi spunem bun venit. L-am primit cu multă căldură”

Pe aceeași temă