„Iliesta” a trasat programul Gloriei! Când se reunesc buzoienii, locațiile celor două cantonamente și membrii staffului. „Am un obiectiv îndrăzneț, dar mi-aș dori și mai mult”

Marius ANGHEL 07 Jun. 2019, 18:05 Pregătiri, amicale

Nou-promovata SCM Gloria Buzău este, în acest moment, una dintre cele mai active echipe care vor evolua în noul sezon al Ligii 2, alături de Rapid, FC Argeș și UTA. L-a numit antrenor pe Ilie Stan, a făcut primul transfer și și-a pus la punct și programul de pregătire.

Roș-albaștrii buzoieni și-au stabilit două stagii de pregătire până la startul primei participări în Liga 2, programat pe 3 august. Reunirea sub comanda lui „Iliesta” are loc pe 17 iunie, iar până la finalul lunii se vor face antrenamente pe plan local. În acest interval se va încerca și definitivarea lotului pentru a avut toți jucătorii la dispoziție în cele două cantonamente.

Pe 28 iunie e programată vizita medicală, iar de la 1 iulie se va pleca în primul cantonament al verii, la Poiana Brașov, care se va încheia pe 17 iulie cu un meci de verificare și va fi urmat de trei zile libere. Al doilea stagiu de pregătire se va desfășura în perioada 15-27 iulie, la Sărata Monteoru, iar la finalul lui va avea loc un nou amical. Toate jocurile de pregătire din această perioadă vor fi stabilite cu exactitate după reunirea lotului.

Ilie Stan: „Obiectivul pentru primul sezon este o clasare pe locurile 1-6”


La conferința de presă, antrenorul Ilie Stan, care a semnat un contract pe doi ani, a anunțat că obiectivul pe care îl are este de a se clasa între primele șase locuri și cel personal este de a face spectacol și de a aduce buzoienii la stadion.

„Obiectivul pentru primul sezon este o clasare pe locurile 1-6. Este un obiectiv îndrăzneț, dar, în același timp, mi-aș dori și mai mult. Asta în condițiile în care totul decurge normal, printr-un joc bun, prin aducerea a cât mai multe puncte, ca să putem trage linie la finalul sezonului și să ne clasăm pe o poziție care să ne mulțumească. Vreau ca echipa pe care o formez să facă spectacol și să aducă din nou buzoienii la stadion. Și cred că am această disponibilitate de a vorbi cu jucătorii și a le transmite dorința mea și, nu în ultimul rând, foamea de performanță”, a spus Ilie Stan, care îi va avea în stafful tehnic pe Vasile Tudose (antrenor secund), Vasile Lazăr (antrenor portari) și Robert Panduru (preparator fizic).

Fostul antrenor al Stelei a vorbit și despre noul sezon al Ligii 2, în care multe dintre echipele care vor lua startul au ca obiectiv promovarea. „Toți antrenorii din Liga 2, când sunt întrebați ce obiectiv au, spun că au promovarea. Sunt vreo 12 echipe. Și, din ce am citit, sunt vreo cinci echipe cu un buget foarte mare. Începând cu Rapid, 2,5 milioane am înțeles, UTA Arad – 1,8 milioane, Farul Constanța… Să vedem ce se întâmplă și cu „U” Cluj și Petrolul. Mioveniul, Piteșteiul, echipele care au picat… Deci o să fie un campionat interesant și cu cât este mai interesant, cu atât este mai frumos. Și nu în ultimul rând, uitați-vă la antrenorii care sunt la Liga a 2-a”, a mai declarat Ilie Stan.


Ion Cazan, director SCM Gloria Buzău, Ilie Stan, antrenor principal, și George Timiș, șeful secției de fotbal, la prezentarea oficială a antrenorului. Foto: Aurelian Trifan | SCM Gloria Buzău

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 07 Jun. 2019, 18:05 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă