Vlad Rusu, al treilea jucător de la Turris Oltul care semnează cu Farul. ”Pot spune că acum m-am întors acasă. Mă uitam pe niște poze din copilărie făcute pe stadionul mare și mă gândeam cât timp a trecut”

Marius ANGHEL 19 Jan. 2021, 12:46 Liga 2
Vlad Rusu, al treilea jucător de la Turris Oltul care semnează cu Farul. ”Pot spune că acum m-am întors acasă. Mă uitam pe niște poze din copilărie făcute pe stadionul mare și mă gândeam cât timp a trecut”

După aproape o săptămână în care nu a avut nicio achiziție perfectată în noul an, Farul a semnat patru contracte în trei zile. Echipa constănțeană aflată de luni, 18 ianuarie, în cantonament la București a ajuns la un acord și cu atacantul Vlad Rusu (30 de ani).

Este al treilea jucător pe care Farul îl ia în această iarnă de la Turris Oltul, echipă care a luat decizia să se retragă din Liga 2, după atacantul Ilie Damașcan (25 de ani) și mijlocașul Liviu Mihai (32 de ani). În plus, constănțenii l-au achiziționat și pe fundașul Marius Savu (19 ani), fost la Vedița Colonești, în Liga 3.

Vlad Rusu a semnat cu Farul și revine acasă, la Constanța

Vlad Rusu e originar chiar din Constanța, însă n-a apucat să joace pentru clubul emblematic al orașului de la malul mării. O va face în 2021, la 30 de ani, după ce a semnat un contract valabil până la finalul sezonului actual.

De astăzi, din a doua zi a cantonamentului început de Farul la București, atacantul se va alătura lotului antrenat de Ianis Zicu. În discuții cu ”marinarii” era de o lună de zile, a spus chiar jucătorul.

”Prima zi de fotbal a fost la Farul, la grupa domnului Gîrjoabă, dar eu eram născut în 1990 și dânsul avea grupă de copii cu doi ani mai mari. Așa că am plecat la Palatul Copiilor, dar pot spune că acum m-am întors acasă. Primul contact cu fotbalul l-am avut la Farul. Chiar mă uitam zilele trecute pe niște poze din copilărie făcute pe stadionul mare și mă gândeam cât timp a trecut. În primul rând, sunt acasă, la Constanța. Aici am fost dorit, am avut o discuție cu domnul Curt încă de acum o lună și pentru mine Farul a fost prima opțiune. Chiar sunt bucuros că s-a rezolvat situația și am putut să semnez. Este important ca la finalul sezonului să ne atingem obiectivul. Să luăm meci cu meci și la vară să fim acolo unde ne dorim cu toții, în Liga 1”, a spus Vlad Rusu pentru fcfarulconstanta.ro.

Vlad Rusu a fost golgheterul Ligii 2 pe când evolua la Luceafărul Oradea

Vlad Rusu a fost ultima dată legitimat la Turris Oltul, club la care a ajuns la mijlocul lunii septembrie 2020, însă pentru care nu a apucat să debuteze în Liga 2.

Constănțeanul a crescut la juniorii Stelei (numită acum FCSB), a evoluat pentru echipa secundă, când era în Liga 2, dar și pentru echipa mare. Ulterior a ajuns la Viitorul Constanța, FC Clinceni, Academica Argeș (actuala Academica Clinceni), Petrolul, Beerschot (Belgia), Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (și sub actuala denumire, cât și când se numea Energeticianul) și la Turris Oltul Turnu Măgurele.

În ediția 2017/2018 a Ligii 2, pe când evolua la Luceafărul Oradea, a fost golgheterul campionatului, cu 26 de goluri înscrise în 28 de meciuri. Nu a fost lăsat de patronul echipei să plece la alt club, însă, ulterior, în ediția 2018/2019, ajuns la Energeticianul, cealaltă echipă deținută de Nicolae Sarcină, unde a avut din nou un sezon bun, cu 12 goluri marcate în 34 de jocuri. Apoi a intrat într-un con de umbră și din cauza multiplelor accidentări. În sezoanele de Liga 2 2019/2020 și 2020/2021 a prins doar 10 meciuri (234 de minute) la Viitorul Pandurii.

”Sper să am evoluții și mai bune în tricoul Farului. La 30 de ani se poate spune că sunt un jucător cu experiență și îmi doresc să pun această experiență în slujba echipei. În ultima perioadă am fost accidentat și, chiar dacă mi-am revenit prin noiembrie, nu am vrut să risc pe final de an. Din păcate, la Turris lucrurile nu au stat prea bine. Acum voi face toată pregătirea de iarnă, sunt și jocuri amicale”, a explicat atacantul motivul pentru care nu a jucat în ultima perioadă.

Rusu vrea cu Farul în play-off

Vlad Rusu a vorbit și despre lupta pentru un loc în play-off-ul de promovare din Liga 2, în care este în joc și Farul.

”O competiție destul de echilibrată, toată lumea poate câștiga cu toată lumea. Mai sunt cinci meciuri de jucat până la play-off și sper ca noi să fim în primele 6, cele care vor lupta pentru promovare. Va conta foarte mult cum începem. Nu mai sunt multe meciuri rămase din sezonul regular și nu ne mai permitem pași greșiți. Sunt 15 puncte puse în joc și trebuie să luăm cât mai multe”, a spus Vlad Rusu, care a avut și un mesaj pentru suporteri: ”Sper să ne revedem cât mai repede pe stadion, să fie alături de noi, pentru că avem nevoie de suportul lor la fiecare meci.”

La capitolul despărțiri, echipa constănțeană a renunțat la portarul Andrei Udeanu (22 de ani) și mijlocașul Denis Hordouan (21 de ani), în timp ce fundașul Viorel Lică (25 de ani) a fost cedat la Petrolul.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-incepe-cantonamentul-de-10-zile-de-la-bucuresti-lotul-convocat-de-ianis-zicu-19165329

 

Marius ANGHEL 19 Jan. 2021, 12:46 Liga 2
Pe aceeași temă