Liviu Mihai s-a întors la Farul, clubul de la care s-a lansat în fotbalul profesionist! ”Mi-a fost ușor să aleg. Am venit prima oară ca junior, acum revin ca veteran”

Marius ANGHEL 19 Jan. 2021, 10:53 Liga 2

Liviu Mihai (32 de ani) s-a întors la Farul Constanța, echipă unde a făcut junioratul și de la care s-a lansat în fotbalul profesionist. Liber de contract după despărțirea de Turris Oltul Turnu Măgurele, mijlocașul originar din Târgoviște a semnat un acord cu ”marinarii”, perioada nefiind precizată de club. Cel mai probabil, contractul e valabil până la finalul sezonului actual, urmând ca apoi să fie sau nu prelungit.

Liviu Mihai s-a întors la Farul: ”Nu a fost o decizie grea”

Liviu Ionuț Mihai, pe numele său întreg, urmează ”să evolueze în acest sezon al Ligii a 2-a în tricoul alb-albastru”, anunță clubul constănțean. La Farul a mai fost, pe când echipa era în Liga 1, un alt Liviu Mihai, atacant din Cluj-Napoca ajuns acum la 43 de ani.

”Nu a fost o decizie grea, aici este locul unde am încheiat junioratul, aici m-am lansat în fotbalul mare, aici am debutat în Liga 1. Așa că mi-a fost ușor să aleg”, a spus Liviu Mihai, care s-a alăturat Farului chiar de la începutul cantonamentului pe care îl face de luni la București.

”După ce am intrat în Liga 1 cu echipa din orașul meu natal, îmi doresc să fac asta și cu echipa care m-a lansat în fotbalul mare”

Actuala nouă achiziție a echipei Farul a venit prima dată ca jucător la Constanța la vârsta de 16 ani (foto – legitimația de jucător din urmă cu aproape 15 ani). Ulterior, a și debutat în Liga 1 în tricoul ”marinarilor”. Acum își dorește să pună umărul la îndeplinirea obiectivului promovării în prima ligă. În cariera sa a mai promovat în Liga 1 cu FC Ploiești (devenită apoi Astra), Petrolul, CSMS Iași și Chindia Târgoviște.

”Este un proiect serios și există stabilitate din toate punctele de vedere. Grupul este bun, o echipă omogenă, și cu câteva achiziții putem să ne îndeplinim obiectivul. Să fim în primele 6 la finalul sezonului regular și să atacăm promovare. Putem să realizăm acest lucru pentru că depindem doar de rezultatele noastre. Am experiența promovărilor cu Astra, Petrolul, Iași și Chindia. După ce am intrat în Liga 1 cu echipa din orașul meu natal, îmi doresc să fac asta și cu echipa care m-a lansat în fotbalul mare”, a mărturisit Liviu Mihai pentru fcfarulconstanta.ro.

Liviu Mihai: ”Am venit prima oară ca junior, acum revin ca veteran”

Fost jucător la Farul, FC Ploiești (actuala Astra), Petrolul, CS Ștefănești, Unirea Slobozia, CSMS Iași, Chindia Târgoviște și Turris Oltul Turnu Măgurele, Liviu Mihai este unul dintre cei mai experimentați jucători pe care îi are acum în lot echipa antrenată de Ianis Zicu.

”Am venit prima oară ca junior, acum revin ca veteran. Este nevoie și de jucători cu experiență ca să atingi obiective îndrăznețe și sper că vor mai veni câțiva în perioada următoare. Lupta pentru un loc în play-off este strânsă. Cu două victorii poți să fii în față, cu două înfrângeri să te duci spre mijlocul clasamentului. Important este să legi victoriile”, a mai spus Liviu Mihai, care în prima parte a sezonului actual a evoluat în 13 meciuri pentru Turris Oltul, în 12 ca titular, și a înscris un gol, în egalul cu Dunărea Călărași (scor 1-1).

Primul meci de la revenirea la Farul ar putea fi chiar împotriva Chindiei, echipa din orașul său natal

Meciul oficial de revenire la Farul ar putea fi chiar împotriva echipei din orașul său natal, Chindia Târgoviște, pentru care a evoluat în perioada 2015-2020, reușind promovarea în Liga 1. Farul și Chindia se întâlnesc în jurul datei de 10 februarie în optimile Cupei României.

”O să fie un meci special, cu mare încărcătură sufletească pentru mine, pentru că se vor întâlni echipele la care am jucat cel mai mult și m-am simțit cel mai bun. Dar interesul meu acum este să se califice Farul. Cupa României este o competiție importantă și dacă suntem disciplinați și organizați, o putem elimina pe Chindia, așa cum băieții au eliminat în toamnă o altă echipă din Liga 1, Academica Clinceni”, a spus Liviu Mihai, care a avut și un mesaj pentru suporterii echipei constănțene: ”Îmi pare rău că nu ne pot susține din tribune, era foarte important să avem sprijinul lor. Ne dorim să fie alături de noi și le promitem că ne vom da toate silința să ne îndeplinim obiectivele și să-i facem fericiți!”

Farul i-a mai achiziționat în această iarnă pe fundașul Marius Savu (19 ani), fost la Vedița Colonești, și pe atacantul Ilie Damașcan (25 de ani), fost la Turris Oltul. La capitolul despărțiri, echipa constănțeană a renunțat la portarul Andrei Udeanu (22 de ani) și mijlocașul Denis Hordouan (21 de ani), în timp ce fundașul Viorel Lică (25 de ani) a fost cedat la Petrolul.

Marius ANGHEL 19 Jan. 2021, 10:53 Liga 2
Pe aceeași temă