Viitorul Pandurii Târgu Jiu a pierdut primele două amicale, cu Slatina și FCSB. Căpitanul celor de la UTA și un mijlocaș de la CSM Reșița, printre noutățile echipei lui Lupuț

Marius ANGHEL 01 Jul. 2021, 15:30 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a pierdut primele două meciuri amicale programate în perioada de pregătire de vară înainte de startul noului sezon de Liga 2, ediția 2021-2022. După 0-2 cu retrogradata CSM Slatina, gorjenii au cedat cu 1-5 jocul cu FCSB, vicecampioana României.

Paul Mitrică, singurul marcator pentru Viitorul Pandurii în primele două amicale

Dacă sâmbătă trecută a pierdut cu 0-2 amicalul desfășurat la Slatina, pe stadionul 1 Mai, în fața echipei retrogradate din Liga 2, în urma golurilor primite de la Alexandru Popovici în minutele 13 și 43, Viitorul Pandurii a disputat ieri, miercuri, un test cu FCSB, la baza acesteia de la marginea Bucureștiului.

Echipa antrenată de Cristian Lupuț nu a avut nicio șansă în fața celei pregătite de Dinu Todoran, noul tehnician al FCSB, cel care contribuia și el la retrogradarea Slatinei din Liga 2 în sezonul recent încheiat.

Ionuț Vînă a deschis scorul în minutul 25, după o recuperare excelentă a lui Gabriel Simion, în timp ce Alexandru Musi a făcut 2-0 după numai trei minute, din pasa lui Andrei Cordea. Paul Mitrică a redus din handicap în minutul 40, după un șut superb, însă căpitanul Florin Tănase a dus scorul la 3-1 în ultimul minut din prima parte, după ce a driblat portarul și un apărător. Ianis Stoica, jucător revenit după împrumutul la Slatina, a făcut 4-1 în minutul 57, în timp ce Octavian Popescu a închis tabela în minutul 64, după o acțiune personală în stilul caracteristic”, sună rezumatul amicalului dintre FCSB și Viitorul Pandurii, transmis de vicecampioană. Gorjenii de la Viitorul Pandurii sunt, la capitolul comunicare, la ultimul nivel, aproape inexistent.

Pentru FCSB au evoluat: Andr. Vlad – Val. Crețu, Haruț, Vucur, Cordea – Simion, Olaru, Vînă – Niță, Tănase, Musi. În repriza a doua au intrat: Straton – Pantea, Cristea, Al. Crețu, Radunovic – Perianu, Moruțan, Oaidă – Oct. Popescu, I. Stoica, G. Dumitru.

Ciprian Rus și Alexandru Dulca, printre noutățile oltenilor

Din fotografiile postate de FCSB de la amicalul cu Viitorul Pandurii constatăm că la echipa gorjeană încă se mai află în lot jucători ca Alin Țegle, Paul Copaci, sau Alin Buleică, în timp ce printre noutăți sunt Alexandru Dulca (foto 2, ex CSM Reșița) și Ciprian Rus (foto 1, ex UTA Arad).

Totodată, gorjenii l-au readus și Vlad Rusu, ultima dată la Farul, jucători care în ultimele două sezoane nu a jucat aproape deloc, după ce a stat mai tot timpul accidentat. În probe este și Marius Lupu, atacantul echipei CSO Cugir.

Oltenii i-au pierdut în această vară pe Daniel Paraschiv (plecat, gratis, la CFR Cluj), Andrei Dragu (FC Botoșani), Marius Cioiu (Academica Clinceni), Andrei Sin (Academica Clinceni), Denis Rusu (Universitatea Craiova) și Darius Buia (Petrolul Ploiești), dar s-a despărțit și de Mihai Lixandru, Andrei Ludușan sau Cătălin Bădăuță.

Sâmbătă, Viitorul Pandurii joacă din nou cu CSM Slatina, de această dată la Târgu Jiu.

În schimb, FCSB va întâlni tot o divizionară secundă, astăzi, de la ora 17:30, pe Concordia Chiajna.

Foto: FCSB (Răzvan Păsărică)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-si-a-stabilit-obiectivul-pentru-noul-sezon-si-incepe-seria-amicalelor-cu-csm-slatina-in-cantonamentul-din-bulgaria-va-disputa-alte-trei-teste-19190206

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-noul-sezon-de-liga-2-editia-2021-2022-se-va-desfasura-exact-pe-modelul-celui-recent-incheiat-in-play-out-se-joaca-tot-doar-meciuri-tur-19190633

Marius ANGHEL 01 Jul. 2021, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă