Minaur Baia Mare a mai făcut nouă achiziții! Trei jucători au evoluat în Liga 2 sezonul trecut

Andrei PASCU 14 Aug. 2024, 17:17 Liga 3
Minaur Baia Mare a mai făcut nouă achiziții! Trei jucători au evoluat în Liga 2 sezonul trecut

Minaur Baia Mare nu renunță la dorința de a reveni în Liga 2, iar în această vară a alternat achizițiile de jucători cu mare experiență, cu venirile de jucători tineri, de perspectivă, care ar putea aduce un plus din prisma ideii de a se remarca.

Echipa din Liga 3 a mai anunțat, după venirile fundașului Denis Ispas și mijlocașului Mircea Donca, dar și după numirea lui Francisc Dican în poziția de antrenor principal, și alte achiziții.

Minaur Baia Mare a mai făcut nouă achiziții

Între timp, nouă jucători a mai adus clubul din Baia Mare până acum, trei dintre ei de la formații care sezonul trecut au evoluat în divizia a doua.

Raul Saroși (mijlocaș, 24 de ani, ex Sănătatea Cluj), Ionuț Albu (29 ani, fundaș stânga, ex Chindia Târgoviște), David Ciubancan (atacant, 20 de ani, ex CFR Cluj), David Baloi (18 ani, fundaș dreapta, ex UTA U19), Denis Buhai (18 ani, mijlocaș dreapta), Alexandru Dulca (mijlocaș dreapta, 27 de ani, ex Unirea Dej), Florin Chitaș (mijlocaș stânga, 25 de ani, ex FC Bihor Oradea), Sergiu Ciocan (mijlocaș dreapta, 25 de ani, ex FC Bihor Oradea) și Alexandru Pop (atacant, 31 de ani, ex CSC Șelimbăr) sunt fotbaliștii pe care i-a mai adus Minaur Baia Mare până acum, după legitimările lui Donca și Ispas.

Alexandru Pop s-a întors la Minaur Baia Mare

Alexandru Pop a început sezonul 2023/2024 în prima ligă, la Dinamo, echipă cu care a reușit în ediția 2022/2023 să promoveze. Ovidiu Burcă nu l-a utilizat în primele meciuri din SuperLigă, i-a transmis că nu se va baza pe el, iar atacantul a ajuns la Concordia Chiajna, unde în prima parte a campionatului a evoluat în nouă meciuri, de fiecare dată Erik Lincar introducându-l din postura de rezervă.

A strâns doar 124 de minute pe teren pentru ilfoveni și a înscris un gol, iar apoi a semnat cu CSC Șelimbăr, pentru care a prins 12 meciuri, dar nu a reușit să marcheze.

În cariera sa, Alexandru Pop a jucat pentru Sănătatea Cluj, Gloria Bistrița, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila, UTA Arad, Aerostar Bacău, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, SSU Politehnica Timișoara, Rapid, Minaur Baia Mare, AFC Odorheiu Secuiesc, Dinamo și Concordia Chiajna.

Așadar, atacantul se întoarce la Minaur Baia Mare, pentru care a mai evoluat în perioada ianuarie 2021 – august 2021.

Bine ai revenit, Alexandru Pop!

Alex se reîntoarce la echipa noastră după trei sezoane, aducând cu el o experiență valoroasă acumulată în această perioadă. În ultimii ani, a reușit să promoveze în Superliga cu Dinamo București în urmă cu două sezoane, demonstrându-și abilitățile și determinarea pe teren. Suntem încântați să-l avem din nou alături de noi și așteptăm cu nerăbdare să contribuie la succesele viitoare ale echipei.

Îi urăm mult succes și cât mai multe reușite alături de echipa noastră!”, a transmis Minaur Baia Mare.

Minaur are două victorii în două meciuri oficiale, în Cupa României

Astfel, Minaur Baia Mare face strategia pentru sezonul 2024/2025 al Ligii 3. Până acum a jucat doar în Cupa României, pornind în competiție încă din primul tur. A învins în prima apariție oficială din această stagiune Olimpia MCMXXI Satu Mare, scor 5-1, pentru ca ulterior, în turul 2, să învingă CSM Sighetu Marmaţiei, cu 3-2.

Așa a reușit echipa din Baia Mare să se califice în turul 3 al Cupei României. Va da peste altă formație din Liga 3 acolo, peste SCM Zalău, pe teren propriu pentru trupa lui Francisc Dican.

Foto: Minaur Baia Mare

Andrei PASCU 14 Aug. 2024, 17:17 Liga 3
Pe aceeași temă