”FC U” Craiova câștigă la scor meciul cu Viitorul Pandurii și devine noul lider al Ligii 2, devansând Rapid la golaveraj

Marius ANGHEL 20 Sep. 2020, 14:24 Liga 2
”FC U” Craiova câștigă la scor meciul cu Viitorul Pandurii și devine noul lider al Ligii 2, devansând Rapid la golaveraj

Meciurile din acest sezon în care joacă ”FC U” Craiova și Viitorul Pandurii Târgu Jiu se dovedesc spectaculoase din punct de vedere al numărului de goluri marcate. S-a întâmplat și astăzi, la Târgu Jiu, când cele două formații au avut jocul direct, iar scorul a fostul 4-2 pentru trupa lui Nicolo Napoli. Cu această victorie, craiovenii au egalat Rapid la puncte și au urcat pe primul loc în Liga 2 datorită golaverajului.

Șapte goluri marcaseră atât Viitorul Pandurii, cât și U Craiova 1948 SA în precedentele lor trei meciuri, iar 6 la 3 era raportul celor primite. Și la a patra lor prezență în acest sezon au avut chef să înscrie multe goluri.

Trei goluri în prima repriză și altele trei în partea secundă

A fost 1-1 după doar 15 minute. Valentin Munteanu (9) a înscris pentru oaspeți, în timp ce Vlad Șerbănescu (15) a punctat pentru gazde. Iar ocaziile au continuat să curgă în special la poarta lui Bogdan Moga. Chiar în minutul prelungirilor primei reprize s-a și frunctificat una dintre ele, de această dată din ”capul” lui Claudiu Bălan (45+1).

La 1-1, Paraschiv a lovit bara cu o lovitură de cap din 7 metri.

Dublă pentru Raicea, abia intrat pe teren, și tot două goluri și pentru Șerbănescu

Și în partea secundă s-au marcat to trei goluri. Abia intrat pe teren de un minut, Nicușor Raicea (62) a punctat la prima atingere, după o nouă fază în care apărarea gândită de Flavius Stoican a fost ușor depășită. Însă nici gazdele nu s-au lăsat mai prejos și au mai înscris o dată, pe un contraatac, prin Vlad Șerbănescu (69). Totuși, craiovenii și-au păstrat echilibrul și au mai făcut odată șah-mat echipa adversă și au punctat încă o dată prin Nicușor Raicea (80) pentru un final liniștit.

Craiova depășește Rapid la golaveraj și urcă pe locul 1 în Liga 2

S-a terminat 4-2 pentru U Craiova 1948 SA, care ajunge la 10 puncte acumulate în patru meciuri, la fel ca Rapid, însă devanzează echipa giuleșteană la golaveraj, 11-5 față de 9-3 și urcă pe locul 1 al Ligii 1. Viitorul Pandurii rămâne cu 6 puncte și se menține pe poziția a 9-a.

În etapa următoare, a 5-a, Craiova joacă tocmai marți, 29 septembrie, de la ora 19:00, la Severin, cu CSM Slatina. Viitorul Pandurii va sta.


Un singur meci este programat astăzi în etapa a 4-a a Ligii 2, iar acesta are loc de la ora 12:30, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu. Acolo se întâlnesc Viitorul Pandurii Târgu Jiu și U Craiova 1948 SA, două formații aflate în partea superioară a clasamentului chiar și după disputarea majorității jocurilor acestei runde.

Flavius Stoica: ”Pleacă favoriți, dar vor avea un meci greu”

Viitorul Pandurii, echipa antrenată de Flavius Stoican, a început sezon cu o înfrângere pe teren propriu, 1-3 cu Rapid, iar apoi a obținut două victorii la limită, 2-1, tot acasă, cu CSM Slatina și 4-3 la Fotbal Comuna Recea.

Și de această dată, trupa din Târgu Jiu va întâlni o nou-promovată în Liga a 2-a, pentru a treia oară la rând în acest debut de sezon. De această dată va fi gazdă în fața oltenilor de la U Craiova 1948 SA, echipă care în partea a doua a campionatului Ligii 3 și-a disputat meciurile de acasă chiar pe stadionul Municipal din orașul lui Brâncuși.

Flavius Stoican credea înaintea partidei că poate provoca adversarilor prima înfrângere din actuala stagiune, dacă va fi inspirat în alcătuirea formulei de start. ”O victorie ar însemna foarte mult pentru echipă din punct de vedere al moralului, am știi la ce nivel suntem, dar și atunci trebuie să fim realiști, pentru că avem multe de pus la punct, mult de muncă. Jucătorii își doresc foarte mult să crească de la meci la meci, de la zi la zi, și îmi dă speranțe lucrul acesta că suntem pe un drum bun. Toți băieții sunt apți și dornici, acum trebuie să fiu eu inspirat în alegerea primului 11”, a declarat Stoican.

Totuși, tehnicianul gorjenilor admite că U Craiova 1948 SA are prima șansă, dar mizează pe dăruirea elevilor săi. ”Este un meci destul de dificil, pentru că Liga 2 este foarte apropiată valoric. Nu este nimeni dinainte câștigător. În timpul jocului, sunt multe momente în care putem să echilibrăm balanța, pentru că am în componență jucătorii care au calitate și vor să demonstreze că nu sunt cu nimic mai prejos decât adversarii. În fotbal, nu mi-e teamă de nimic, încerc să scot maximum din fiecare meci. Știu ce poate fiecare jucător pe care îl antrenez, știu cum se dăruiesc băieții la antrenamente și în timpul jocului. Vom trata meciul foarte serios, chiar dacă ei pleacă favoriți. Cred eu că o să aibă un meci greu contra noastră”, a mai precizat Stoican.

Oltenii au luat patru puncte in extremis din cele șapte obținute în acest sezon

”FC U” Craiova a debutat cu o remiză în Liga 2, 1-1 la Miercurea Ciuc cu FK Csikszereda, după ce primul meci și l-a amânat din cauza cazurilor de COVID-19 din lot. Apoi a câștigat jocurile cu Ripensia (4-1) și Dunărea Călărași (2-1), ambele desfășurate pe teren propriu, la Severin.

Oltenii au înscris în minutele de final atât în meciurile cu FK Csikszereda, cât și cu Dunărea Călărași, obținând patru puncte in extremis.

În această săptămână, Nicolo Napoli a primit doi noi jucători în lot. Este vorba despre Lorenzo Paramatti (25 de ani), un fundaș central italian care în România a mai jucat la ACS Poli, când trupa timișoreană era în Liga 2, și despre Ignacio Cacheiro (27 de ani), un atacant argentinian.

Flavius Stoican a fost aproape să semneze cu ”FC U” Craiova în această vară

Luna trecută, în timp ce se afla deja în tratative cu Viitorul Pandurii, Flavius Stoican a fost contactat și de ”FC U” Craiova, care tocmai ce se despărțise, surprinzător, de Eugen Trică. Patronul Adrian Mititelu l-a preferat în cele din urmă pe Nicolo Napoli, astfel că Stoican a acceptat ulterior propunerea clubului controlat de Nicolae Sarcină, după ce, inițial, îl refuzase pentru a semna cu Craiova.

Practic, ambii antrenori au fost instalați pe banca tehnică, Stoican la Viitorul Pandurii, respectiv Napoli la ”FC U” Craiova, cu doar câteva zile înainte de startul sezonului.

Un singur meci oficial între Viitorul Pandurii și U Craiova 1948 SA până acum, în Cupa României

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată într-un meci oficial în istoria lor. S-a întâmplat vara trecută, în Cupa României, în turul 3, când craiovenii s-au impus la penalty-uri cu 6-5, la Severin, după ce în timpul regulamentar de joc a fost 2-2, rezultat care s-a menținut și în prelungiri.

Acum, după primele trei etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, dar și după desfășurarea a șapte partide din runda a 4-a, Viitorul Pandurii ocupă locul 9 în clasament, cu 6 puncte, la fel ca alte trei echipe, iar ”FC U” Craiova se situează pe poziția a 4-a, cu 7 puncte, la fel ca Farul.

Partida care începe de la ora 12:30, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, va fi arbitrată de centralul Andrei Antonie (Bucureşti) și asistenții Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş). Rezervă este George Cătălin Roman (Timişoara), iar observatori au fost delegați Iulian Spătaru (Timişoara) și Florentin Barbu (Giurgiu).

TOATE REZULTATELE etapei a 4-a sunt AICI

COMENTARIUL LIVE:

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Moga – Ciul, Al. Băican, Misarăș (Ludușan 67′), Andr. Dragu – Chiorean (cpt.), Prejmerean (Mitrică 59′) – Vl. Șerbănescu (Vl. Costea 83′), Gîrbiță (Lixandru 5’9), Cioiu – D. Paraschiv (Bădăuță 59′)
Rezerve neutilizate: Rob. Bodea – Copaci, Chelariu, Buia
Antrenor: Flavius Stoican

U Craiova 1948 SA: Rob. Popa – R. Negru, Gugu (cpt.), Diakite, Huyghebaert – Dr. Albu, Baeten – Val. Munteanu (Raicea 67′), Anghelina, Rob. Răducanu (Andr. Ciolacu 73′) – Cl. Bălan
Rezerve: Mogoșanu – Vl. Pop, Diallo, Zimța, Blidar, I. Zanfir
Antrenor: Nicolo Napoli

Min 90+3 Final de partidă la Târgu Jiu. U Craiova 1948 SA se impune cu 4-2 în fața celor de la Viitorul Pandurii, după un meci deschis, spectaculos, cu multe ocazii și multe greșeli. Cu această victorie, Craiova egalează la puncte Rapid, ambele au câte 10 puncte, însă o depășește la golaveraj și urcă pe primul loc în Liga 2
Min 90 + Meciul e prelungit cu trei minute
Min 83 Ultima schimbare la Viitorul Pandurii. Iese Vlad Șerbănescu, autorul dublei pentru gazde, și intră Vlad Costea
Min 80 2-4 Apărarea gazdelor e făcută șah mat. Anghelina pasează pe culoar, în stânga, pentru pătrunderea în careu a lui Bălan, acesta centrează în fața careului mic, ușor înapoi, printre trei adversari, iar acolo e Nicușor Raicea. Acesta pune latul din 6 metri și înscrie cu un șut puternic. Raicea reușește dubla într-un timp scurt după intrarea sa pe teren în partea secundă a jocului
Min 73 O nouă schimbare la Craiova. Iese Robert Răducanu și intră Andrei Ciolacu
Min 72 Anghelina trage de la distanță, însă mult peste poartă
Min 69 2-3 Chiorean recuperează în fața propriului careu și trimite o pasă lungă în față peste toți jucătorii pentru cursa lui Vlad Șerbănescu, care ajunge înaintea lui Robert Popa la 20 de metri și trimite lobat de acolo în poarta goală. Popa a faultat la ieșirea sa, iar dacă nu ar fi fost gol ar fi fost eliminat. Diakite a alergat după minge, însă nu a ajuns-o
Min 67 Stoican mută ofensiv. Iese fundașul Alex Misarăș și intră atacantul Andrei Ludușan
Min 62 1-3 Huyghebaert avansează în stânga și centrează în careu, Misarăș deviază din centru în stânga sa, în încercarea de a respinge, Nicușor Raicea preia, avansează câțiva metri până la 8 metri și înscrie de acolo cu un șut la colțul scurt. Moga ia gol din nou pe colțul portarului. Raicea înscrie la prima atingere după ce a intrat în locul lui Munteanu
Min 61 La Craiova, iese Valentin Munteanu, autorul primului gol al acestui meci, și intră Nicușor Raicea
Min 61 Munteanu bate bine o lovitură liberă de la 20 de metri ușor lateral dreapta, mingea se ducea sub transversală, iar Moga se întinde și respinge în lateral, însă faza e oprită, pentru că oaspeții au faultat în atac
Min 59 Triplă schimbare făcută de Flavius Stoican. Ies Alexandru Gîrbiță, Daniel Paraschiv și Vlad Prejmerean și intră Mihai Lixandru, Alexandru Bădăuță și Paul Mitrică
Min 48 Fază de contraatac a Craiovei, Bălan asează în stânga pentru pătrunderea în viteză a lui Răducanu, care trage din 8 metri lateral spre colțul lung, iar Moga reține cu siguranță. Pe bara a doua urcase Munteanu și era singur
Min 46 S-a reluat meciul
Min 45+1 Pauză la Târgu Jiu. U Craiova 1948 SA conduce cu 2-1 pe Viitorul Pandurii, după o primă repriză în care a controlat jocul, însă și gazdele au avut o bară
Min 45+1 1-2 Munteanu centrează dintr-o lovitură liberă de la 28 de metri lateral dreapta, Claudiu Bălan se înalță bine la 10 metri central și reia cu capul lângă bara din dreapta, făcându-i inutil plonjonul lui Moga. Stoican izbucnește pe margine
Min 44 ||| Vlad Prejmerean primește și el cartonașul galben după un conflict pentru minge cu Huyghebaert
Min 43 Gîrbiță centrează dintr-un corner de pe stânga, o face înalt, către bara a doua, acolo unde se demarcă bine Paraschiv, care reia cu capul din 7 metri, însă mingea lovește bara din stânga și revine în teren
Min 40 ||| Radu Negru primește cartonașul galben pentru o intrare cu talpa
Min 39 Răducanu primește în stânga careului, șutează din unghi închis la poartă, Moga parează, Bălan preia la 7 metri lateral stânga și trage din întoarcere în plasa laterală. Se dictează însă offside la poziția lui Bălan
Min 35 Bălan scapă singur cu Moga, însă ieșirea goalkeeperului în marginea careului îl pune în dificultate, astfel că preia mult în stânga și ratează șansa de a trimite în poarta goală. Pasează înapoi la Răducanu, care trimite din 10 metri pe poartă, iar Moga parează cu piciorul
Min 33 Paul Chiorean acuză o accidentare și nu mai poate continua, astfel că e condus în afara terenului
Min 31 După un corner de pe stânga și o respingere în primă fază în față a lui Moga, mingea e retrimisă în fața careului mic, de unde Gugu reia din 6 metri ușor lateral dreapta, din întoarcere, însă o face pe direcția lui Moga, care respinge în corner
Min 22 ||| William Baeten primește cartonașul galben după ce faultează pentru a opri un contraatac al gazdelor, după ce cornerul executat de Munteanu a fost respins cu ușurință
Min 15 1-1 Viitorul Pandurii scapă pe contraatac din propria jumătate, Cioiu avansează pe mijloc cu mai mulți adversari în jurul său, apucă să paseze în dreapta pentru Vlad Șerbănescu, care finalizează din 16 metri, pe lângă portarul ieșit la întâmpinare
Min 11 Anghelina trage de la 20 de metri ușor lateral stânga, pe lângă poarta lui Moga
Min 9 0-1 Fază ușor asemănătoare cu cea din minutul 5, însă de această dată Baeten centrează din stânga, de la 20 de metri, Valentin Munteanu sprintează în dreapta și reia din prima din 9 metri la rădăcina barei colțului scurt, acolo unde Moga e surprins și ia gol
Min 5 Craiova pătrunde în careu pe stânga, Anghelina primește înapoi și centrează către bara a doua, însă acolo e Dragu, care pune capul și respinge din fața lui Munteanu
Min 1 A început partida de la Târgu Jiu. Viitorul Pandurii joacă în alb, iar ”FC U” Craiova în albastru

TOATE REZULTATELE etapei a 4-a sunt AICI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-resita-e-un-prim-episod-din-derby-urile-banatului-la-mioveni-si-constanta-sunt-partide-puternice-19148567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-stie-cum-ii-poate-provoca-echipei-fc-u-craiova-prima-infrangere-in-liga-2-chiar-inainte-de-startul-sezonului-a-fost-aproape-sa-semneze-cu-echipa-lui-mititelu-19148437

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-mai-facut-doua-transferuri-un-fundas-italian-si-un-atacant-argentinian-sub-comanda-lui-nicolo-napoli-19148531

Marius ANGHEL 20 Sep. 2020, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă